reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

No można zeschizowac. U mnie jeszcze były dwa skrzaty, wiec padanie było mega długie i wyobrazcie sobie ze musiałam zapłacić za dwójkę dzieci czyli 250zl za jedno‍[emoji3601] No ale czego się nie robi jak ciąża zagrożona i chce sie jak najlepiej.

Dziewczyny! Zdecydowałam i idę jutro na oddział wczesnej ciazy zrobić usg. Ciagle mam schizy, brzuch pobolewa, w nocy nie spałam bo czekałam czy ten miesiączkowy ból przejdzie czy co i chyba doszłam do wniosku ze moje stresu bardziej zaszkodzą maluszkowi niż to usg. A prenatalne dopiero za dwa tygodnie

Kochana ból jak na okres w ciąży jest normalny. Macica się powiększa, po porodzie też będziesz odczuwalna też ból jak się będzie obkurczac :) ja też tak mam

reklama
Mnie tez ratowały gumy ale jak przeczytalam składy to szybko porzuciłam to świństwo:/
Na szczęście nie czytałam [emoji85] Może to i lepiej bo przynajmniej coś mi pomogło [emoji106]
Weszlam 5min po czasie, lekarz mierzył nas 40 min, i cały pomiar bez słowa. Pokerowa twarz, nawet nie słyszałam jak oddychal hihi..
Zatłukłabym [emoji2962][emoji34] Dobrze że po wszystkim chociaż coś powiedział [emoji12]
No można zeschizowac. U mnie jeszcze były dwa skrzaty, wiec padanie było mega długie i wyobrazcie sobie ze musiałam zapłacić za dwójkę dzieci czyli 250zl za jedno‍[emoji3601] No ale czego się nie robi jak ciąża zagrożona i chce sie jak najlepiej.

Dziewczyny! Zdecydowałam i idę jutro na oddział wczesnej ciazy zrobić usg. Ciagle mam schizy, brzuch pobolewa, w nocy nie spałam bo czekałam czy ten miesiączkowy ból przejdzie czy co i chyba doszłam do wniosku ze moje stresu bardziej zaszkodzą maluszkowi niż to usg. A prenatalne dopiero za dwa tygodnie
Jak masz taką możliwość to śmiało. Jak dla mnie spokój w ciąży to bardzo ważna( nie wiem czy nie najważniejsza) rzecz [emoji847]

Czy któraś z Was używała tych smoczków ? Bo jestem ciekawa czy są warte kupna. O wiele bardziej podobaja mi się niż te wszystkie aventy itd
moja siostra używa i mówi, że są super. Ja je będę wypróbowywać teraz, bo młoda używa Elodie Details. Też są super, ale troszkę drożdże jednak :)

A co do bólu jak na okres to potwierdzam. Miałam kilka tygodni w miarę ok, ale znowu ciągnie. To dobrze, bo dziecko rośnie :D
Ja już nie mam mdłości nawet ! Wcinam nabiał tonami! Tylko mięso dalej jest passe.

Ja używałam a właściwie moja córka . To jedyne smoczki jakie zaakceptowała (mieliśmy w sumie 14 różnych. Część dostała, część kupiliśmy) u nas używanie smoczka to było zalecenie pediatry, bo mała miała bardzo mocny odruch ssania i wybudzała się przez to po 15 min ze snu. Dopiero smoczki sprawiły, że potrafiła przespać 3 godziny ciągiem. Ja byłam bardzo zadowolona, że akurat te jej podpasowały, bo wizualnie też podobają mi się najbardziej. Odsmoczkowała się sama w okolicach 1 urodzin. Mają piękne kolory!

Czy któraś z Was używała tych smoczków ? Bo jestem ciekawa czy są warte kupna. O wiele bardziej podobaja mi się niż te wszystkie aventy itd

reklama
Do góry