reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

No można zeschizowac. U mnie jeszcze były dwa skrzaty, wiec padanie było mega długie i wyobrazcie sobie ze musiałam zapłacić za dwójkę dzieci czyli 250zl za jedno‍[emoji3601] No ale czego się nie robi jak ciąża zagrożona i chce sie jak najlepiej.

Dziewczyny! Zdecydowałam i idę jutro na oddział wczesnej ciazy zrobić usg. Ciagle mam schizy, brzuch pobolewa, w nocy nie spałam bo czekałam czy ten miesiączkowy ból przejdzie czy co i chyba doszłam do wniosku ze moje stresu bardziej zaszkodzą maluszkowi niż to usg. A prenatalne dopiero za dwa tygodnie

Kochana ból jak na okres w ciąży jest normalny. Macica się powiększa, po porodzie też będziesz odczuwalna też ból jak się będzie obkurczac :) ja też tak mam

reklama
Mnie tez ratowały gumy ale jak przeczytalam składy to szybko porzuciłam to świństwo:/
Na szczęście nie czytałam [emoji85] Może to i lepiej bo przynajmniej coś mi pomogło [emoji106]
Weszlam 5min po czasie, lekarz mierzył nas 40 min, i cały pomiar bez słowa. Pokerowa twarz, nawet nie słyszałam jak oddychal hihi..
Zatłukłabym [emoji2962][emoji34] Dobrze że po wszystkim chociaż coś powiedział [emoji12]
No można zeschizowac. U mnie jeszcze były dwa skrzaty, wiec padanie było mega długie i wyobrazcie sobie ze musiałam zapłacić za dwójkę dzieci czyli 250zl za jedno‍[emoji3601] No ale czego się nie robi jak ciąża zagrożona i chce sie jak najlepiej.

Dziewczyny! Zdecydowałam i idę jutro na oddział wczesnej ciazy zrobić usg. Ciagle mam schizy, brzuch pobolewa, w nocy nie spałam bo czekałam czy ten miesiączkowy ból przejdzie czy co i chyba doszłam do wniosku ze moje stresu bardziej zaszkodzą maluszkowi niż to usg. A prenatalne dopiero za dwa tygodnie
Jak masz taką możliwość to śmiało. Jak dla mnie spokój w ciąży to bardzo ważna( nie wiem czy nie najważniejsza) rzecz [emoji847]

Czy któraś z Was używała tych smoczków ? Bo jestem ciekawa czy są warte kupna. O wiele bardziej podobaja mi się niż te wszystkie aventy itd
moja siostra używa i mówi, że są super. Ja je będę wypróbowywać teraz, bo młoda używa Elodie Details. Też są super, ale troszkę drożdże jednak :)

A co do bólu jak na okres to potwierdzam. Miałam kilka tygodni w miarę ok, ale znowu ciągnie. To dobrze, bo dziecko rośnie :D
Ja już nie mam mdłości nawet ! Wcinam nabiał tonami! Tylko mięso dalej jest passe.

Ja używałam a właściwie moja córka . To jedyne smoczki jakie zaakceptowała (mieliśmy w sumie 14 różnych. Część dostała, część kupiliśmy) u nas używanie smoczka to było zalecenie pediatry, bo mała miała bardzo mocny odruch ssania i wybudzała się przez to po 15 min ze snu. Dopiero smoczki sprawiły, że potrafiła przespać 3 godziny ciągiem. Ja byłam bardzo zadowolona, że akurat te jej podpasowały, bo wizualnie też podobają mi się najbardziej. Odsmoczkowała się sama w okolicach 1 urodzin. Mają piękne kolory!

Czy któraś z Was używała tych smoczków ? Bo jestem ciekawa czy są warte kupna. O wiele bardziej podobaja mi się niż te wszystkie aventy itd

reklama
Do góry