reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny.

Pierwszy raz od 2 miesięcy się wyspałam! Ja dzisiaj sama , dzieciaki odwiezione, najmłodszy u taty A M w pracy więc jadę w odwiedziny do rodziny. :)

A mi się wydaje, że mniej postów jest w weekend.

P.S. Jaką dostawkę do łóżka polecacie? Chyba tym razem chciałabym spróbować takiego rozwiązania ale nie wiem co warto.
Też chciałabym poznać opinie dziewczyn, które korzystały z dostawki. Czy warto? Jaki model się Wam sprawdził? Jak długo dzidziuś mógł tam spać? Też chciałabym spróbować tym razem.

reklama
Koni a ja zauważyłam że po pierwszej fali prenatalnych zrobiło się dużo spokojniej, postów też jakby mniej(?)

Ostatnio pisałyście o krostkach. Wypatruję i wypatruję myśląc "kwestia czasu, mnie też dopadnie" szczególnie że mam cerę trądzikową od zawsze. Dzisiaj rano przy makijażu mnie oświeciło, pewnie teraz mnie znienawidzicie: chyba nigdy moja twarz nie była taka gładka. Jedno przebarwienie po syfku jeszcze się goi ale pozatym ani jednej kropeczki. Delektuję się tym:)
Ja Mialam to samo w 1 ciazy. Teraz tez nie narzekam :)

Mowia ze to Na chlopca ;)

Też chciałabym poznać opinie dziewczyn, które korzystały z dostawki. Czy warto? Jaki model się Wam sprawdził? Jak długo dzidziuś mógł tam spać? Też chciałabym spróbować tym razem.
Ja korzystalam z łóżeczka jako dostawki. Zdjęłam jedna stronę i było to super rozwiazanie :) szczegolnie dla karmiacych piersia, nie trzeba wstawać;) teraz na pewno kupię dostawke bo miejsca mało :)

L
Ja korzystalam z łóżeczka jako dostawki. Zdjęłam jedna stronę i było to super rozwiazanie :) szczegolnie dla karmiacych piersia, nie trzeba wstawać;) teraz na pewno kupię dostawke bo miejsca mało :)
Łóżeczko mam już po córce. Niestety bez opcji ściągnięcia boku, stąd pomysł o dostawce. Muszę się rozejrzeć w cenach. Trochę kuszą mnie takie na kółkach

L

Łóżeczko mam już po córce. Niestety bez opcji ściągnięcia boku, stąd pomysł o dostawce. Muszę się rozejrzeć w cenach. Trochę kuszą mnie takie na kółkach
Ja się rozglądam za uzywanym. Chicco jak dla mnie trochę za drogie. Chce kupić drewniane, takie jak w szpitalach są;)
Screenshot_20191027-091552_willhaben.jpeg

Dziewczyny, jak będziecie kupować łóżeczka to zwracajcie na to uwage czy mozna ściągnąć bok. Ja kupilam taki z funkcją tapczanika: ściąga się jedna stronę i montuje deseczke. Dodatkowo dokupilam jeszcze w ikei za pare groszy barierke i syn (2.5) nadal w nim śpi i będzie spał dopoki się rodzeństwo na świecie nie pojawi ;)

W ikea jest chyba takie łóżeczko ze zdejmowanym bokiem.
Poprzednio karmiłam do 8 miesiąca a teraz chciałabym dłużej. Nie lubię nocnego wstawiania więc póki będę karmić dziecko zostaje w sypialni A później chciałabym takie łóżko "domek" więc na to 1 łóżeczko wolałabym dużo nie wydawać. Może na olx się trafi tylko materac można dokupić... :)

Dziewczyny, jak będziecie kupować łóżeczka to zwracajcie na to uwage czy mozna ściągnąć bok. Ja kupilam taki z funkcją tapczanika: ściąga się jedna stronę i montuje deseczke. Dodatkowo dokupilam jeszcze w ikei za pare groszy barierke i syn (2.5) nadal w nim śpi i będzie spał dopoki się rodzeństwo na świecie nie pojawi ;)
Potwierdzam. My mamy tak samo rozwiązane z córką i jestem mega zadowolona. Nawet teraz jak ma już te 17 miesięcy śpi obok nas i jeśli tylko chce przechodzi do nas do łóżka (o dziwo nie za często). Rozumie, że to jest jej łóżeczko i w nim śpi. Samo łóżeczko jest drewniane, 3 stopnie regulacji, wyjmowane szczebelki, zdejmowany bok i barierka do funkcji tapczanika :) daliśmy za nie jakieś 500 zł z materacem.

Ja chce odpowiednik chico, bo jak dla mnie placic za firme to troche przesada. Mysle ze dzis kupimy bo jest teraz pronocja ze mozna kupic o 12€ taniej czyli za 88€ a za 80€ sprzedają używane więc sie pokusze tym bardziej że promocja tylko do halloween a rozchodza sie jak świeże bułeczki [emoji16]

Ide rosolek wstawić i zaraz sie szykuje bo idziemy z synem do kina na Króla Lwa [emoji16]
Screenshot_20191027_085818_com.sec.android.app.sbrowser.jpeg
Screenshot_20191027_085825_com.sec.android.app.sbrowser.jpeg

reklama
Hej,witajcie dziewczyny
Jestem nowa I nie nowa,byłam już w tym roku na tym forum tyle tylko,że w innym "dziale". Niestety poprzednią ciąża nie zakończyła się szczęśliwie...
Obecnie 11+2 tc, 6 listopad to czas prenatalnych I jestem przerażona tylko dlatego,że w tamtej ciąży mniej więcej wtedy zaczął się cały stres. Więc nie wiem jak przeżyje te badania.
Pozdrawiam

Do góry