reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U nas wczoraj badania prenatalne 12+4. Doktor sprawdził przeziernikowy karkowa 1,44 wiec nie ma czym się martwić :)
Na wyniki badań krwi muszę poczekać do 4 tego listopada bo lekarz ma urlop.
Wtedy tez dowiemy się na 100% czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
Wczoraj maleństwo leżało brzuszkiem do mojego brzucha i lekarz miał na prawdę problem cokolwiek sprawdzić. Serduszko bije, pęcherz moczowy był widoczny, ale płci nie określił.
Chciałabym teraz chłopca do pary dla córeczki ale obstawiam ze będzie znowu dziewczynka. Do trzech razy sztuka ;D

U nas dzisiaj na obiad zupa krem z pasternaku, córeczka zjadła już 3 talerze i pewnie za chwile idzie podrzmac. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu wiec groch wymęczona.

W poniedziałek powiem w pracy oficjalnie ze znowu oczekujemy.
Z tym do trzech razy sztuka u mnie sie nie sprawdzilo zawsze marzylam o corce, a mam 3 chlopakow. Teraz tez sie nie nastawiam. Zreszta juz sie pogodzilam z brakiem corki, wiec jak cos to sie nie zalamie

reklama
Mnie też tak korci czasem żeby coś kupić.. Ale jeszcze się wstrzymuje jednak. Kiedy jest na to dobry czas według Was?

Ja kupowałam jakoś od 15 tc w poprzedniej ciąży. Zaczęłam od takich uniwersalnych rzeczy jak butelki, szczoteczka do włosów, akcesoria, i tak ciagle po trochu i nie dość ze miałam frajdę jak komoda się zapewniała tak tez Finansowo nie odczułam.
Miałam tez kartkę i wpisany rozmiar i produkty jak body na długi itp i jak kupowałam to pisałam kreskę i potem patrzyłam tylko na kartkę i wiedziałam czego ile mam i co muszę dokupić a czego nie kupować

Ja będę miała badania prenatalne też akurat jak będzie 12t+4d, płeć powinna już być widoczna? Czytałam, że najbardziej zaczyna to być widocznie między 16-20 tyg.

Nam w 12 tc powiedział ze dziewczynka a potem w 17 tc wyszedł chłopak i był chłopak. Także ja nawet jak mi powiedzą to nie uwierzę wcześniej niż ten 17-20 tc

Ja kupowałam jakoś od 15 tc w poprzedniej ciąży. Zaczęłam od takich uniwersalnych rzeczy jak butelki, szczoteczka do włosów, akcesoria, i tak ciagle po trochu i nie dość ze miałam frajdę jak komoda się zapewniała tak tez Finansowo nie odczułam.
Miałam tez kartkę i wpisany rozmiar i produkty jak body na długi itp i jak kupowałam to pisałam kreskę i potem patrzyłam tylko na kartkę i wiedziałam czego ile mam i co muszę dokupić a czego nie kupować
Ja już sobie zrobiłam listę wyprawkową :D jeszcze nie skończona, ale w i weszliście na start mam wszystko wypisane i też chcę tak stopniowo kupować jakieś pierdołki :D ale najpierw remonty :D mamy małe mieszkanie (2 pokoje - salon i sypialnia), pewnie dopiero za 3 lata kupimy większe więc musimy trochę je dostosować do nowych warunków :D na pierwszy ogień idzie budowa szafy w przedpokoju (bo nie mamy piwnicy, ani żadnego schowka.. Nie ma jak nowe budownictwo). Później ogarnięcie łazienki do końca no i odświeżenie i przemeblowanie sypialni :D

Ja już sobie zrobiłam listę wyprawkową :D jeszcze nie skończona, ale w i weszliście na start mam wszystko wypisane i też chcę tak stopniowo kupować jakieś pierdołki :D ale najpierw remonty :D mamy małe mieszkanie (2 pokoje - salon i sypialnia), pewnie dopiero za 3 lata kupimy większe więc musimy trochę je dostosować do nowych warunków :D na pierwszy ogień idzie budowa szafy w przedpokoju (bo nie mamy piwnicy, ani żadnego schowka.. Nie ma jak nowe budownictwo). Później ogarnięcie łazienki do końca no i odświeżenie i przemeblowanie sypialni :D

Remonty to super sprawa, ja bardzo lubię ;) a jeszcze połączone z wiciem gniazda to już w ogóle inny wymiar :)

Ja miałam urodziny wczoraj i powiedziałam wszystkim moim znajomym żeby przypadkiem nie wpadli na genialny pomysł zakupu czegoś dla dziecka [emoji14] na szczęście posłuchali hah
Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin [emoji898][emoji320][emoji324] Zdrówka, szczęścia i spokojnej ciąży zakończonej super porodem [emoji16][emoji182]

reklama
Do góry