reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja właściwie będę kupować tylko ubranka i kosmetyki bo resztę mam. Cześć po pierwszym dziecku a cześć od kuzynek co niedawno urodziły. Ale to mało pocieszające biorąc pod uwagę fakt ze musimy zmienić mieszkanie ma większe:) także życie na kredycie mnie czeka. Ale tego mojego nie sprzedaje tylko chyba wynajmę.

reklama
Cześć! Jestem po wizycie . Z dzidziusiem wszystko bardzo dobrze. Tak maleństwo szalało, że ledwo udało się zmierzyć. Mam jeszcze 2 tygodnie zwolnienia, bo wyszło, że moje krwawienia były spowodowane krwiakiem. Na szczęście nie jest groźny i będziemy czekać aż sam się wchłonie. Czy któraś z Was też miała do czynienia z krwiakiem podkosmówkowy?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Nie wiem, czy ktoś pamięta ale na początku tygodnia powtarzałam badanie moczu, bo wyszły bakterie i potem znów wyszły wiec zrobiłam posiew. Żeby było śmiesznie, to posiew nie wykazał żadnych bakterii! Dziwne [emoji14] Cieszę się, bo ominie mnie antybiotyk. No i moje objawy, głównie nudności, powoli mi odpuszczają ale za to ból kości ogonowej się zadomowił na dobre. Odliczam już tylko do 6.11. czyli następnego spotkania z fasolem :) wypadnie równo 13t czyli pewnie zrobi mi genetyczne, bo przed tym kazał iść na papp-a i hcg
W poprzedniej ciąży też miałem baterie w moczu i mój gin zwraca bardzo na to uwagę bo to badanie za każdą wizyta. I wiem że ważne jest jak się pobiera-nameczylam się z tym w trakcie 1szej ciąży. Podmyć się, tampon i dopiero środkowe siku.

Ja właściwie będę kupować tylko ubranka i kosmetyki bo resztę mam. Cześć po pierwszym dziecku a cześć od kuzynek co niedawno urodziły. Ale to mało pocieszające biorąc pod uwagę fakt ze musimy zmienić mieszkanie ma większe:) także życie na kredycie mnie czeka. Ale tego mojego nie sprzedaje tylko chyba wynajmę.

To jest bardzo dobra opcja. Wynajem spłaca częściowo kredyt.
My czekamy na życie na kredycie -jesteśmy na finiszu załatwiania spraw A póki co wynajem- jeszcze gorszy od kredytu bo bez perspektyw.

My czekamy na życie na kredycie -jesteśmy na finiszu załatwiania spraw A póki co wynajem- jeszcze gorszy od kredytu bo bez perspektyw.
Pewnie ze wynajem to porażka. Ja za panienki dostałam mieszkanie malutkie bo 38 m 2 od rodziców. Teraz mieszkamy w trójkę i jakoś było ale synek już duży a jak się dzieciątko urodzi to niestety ciężko będzie. Szkoda mi sprzedawać bo chciałabym dla syna zostawić żeby jakiś start miał w przyszłości. Albo żeby było w razie w gdzie wrócić:) ale jestem dobrej myśli. Moja kuzynka z narzeczonym wynajmuje a ja ich przekonuje żeby coś kupili bo rata kredytu to niewiele więcej niż koszty wynajmu. No i chyba się przełamują:)

Ja do tej pory odkąd studia zaczęłam to cały czas na wynajmie. Ale na szczęście odkąd poznałam mojego to okazało się, że ma swoją chatę. Co prawda 40m2 (2 pokoje), ale na razie wystarczy. Za 3 lata planujemy 4 pokoje kupić.. Wiadomo.. Na kredyt..

W poprzedniej ciąży też miałem baterie w moczu i mój gin zwraca bardzo na to uwagę bo to badanie za każdą wizyta. I wiem że ważne jest jak się pobiera-nameczylam się z tym w trakcie 1szej ciąży. Podmyć się, tampon i dopiero środkowe siku.
To jest mega wazne. Tak mi to lekarz tlumaczyl, ze bakterie w moczu moga przejsc do pochwy. Zakazenie wod plodowych i moze dojsc do tragedii. Niestety to wlasnie przeszlam. Malo ja i dziecko sie ni przekrecilismy. No i porod 35+6.

Ja równie życzę wszystkiego dobrego! Zaległe życzenia bo nie ogarnęłam :( Zdrówka, szczęścia i spokojnej ciąży :D

Wróciliśmy z lasu, niby tylko na spacer mąż nas wyciągnął ale przy okazji uzbierało się jeszcze trochę grzybów, które na moje nieszczęście na mnie czekają. Od czasu kiedy przez grzyby właśnie w tej ciąży „witałam” klozet bez przerwy od 20 do 4 rano to nie mogę na nie patrzeć, bo od razu mnie mdli. O zgrozo ... to ponarzekałam.

Tak poza tym to mijają mi objawy, jakoś od 2/3 dni mdłości prawie, że nie odczuwam i już się zastanawiam „czy jest ok” bo to dopiero 10tc. Z drugiej strony jak pisałam wyżej - na grzybki mnie mdli. ehh.. chyba już za bardzo przejmuje się poniedziałkową wizytą. Wszystkim, które dzisiaj wizytowała gratuluje :)

reklama
To powodzenia żeby się udało, sama niedawno wszystko zalatwialam i wiem jaka to radość kiedy wszystko jest zakończone :)

Wiedziałam, że jak wejdę do komisu to coś kupię dla maluszka... [emoji849][emoji849]

Do góry