reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Pamiętam siebie w pierwszej ciąży , w pierwszym trymestrze [emoji854][emoji854][emoji854]. Z tydzień temu miałam to samo uczucie , ale przetrwałam.

Jakie plany na dziś ? Ja mam zamiar zrobić tone krokietów na obiad. Oczywiście dla kilku rodzin :)
[emoji23][emoji23][emoji23] Widzę że jeśli chodzi o menu, to majóweczki mają podobny gust[emoji12] Też ostatnio robiłam pierogi, tylko u mnie ruskie i z kaszą. Dwa dni temu krokiety z kapustą i grzybami, a teraz chodzi za mną bigooos [emoji85]

@Dmalw i @luna91 gratuluję udanych wizyt [emoji123][emoji8]

Witam nową mamusię[emoji6] Ale nas już dużo [emoji44] Powiem Wam, że czasem się gubię. Zanim zdążę na coś odpisać, już przewija się inny wątek [emoji85]

Miłego dnia[emoji8]

Kto dzisiaj wizytuje?

reklama
Dzień dobry wszystkim [emoji4]
Gratuluję udanych wizyt! Aż się ciepło na serduszku robi od dobrych wieści [emoji3590]
Wczoraj miałam pobieraną krew na test PAPP-A, a dzisiaj już byłam na pobieraniu krwi na badania i na szczęście trafiłam na taką super pielęgniarkę, że udało mi się to przeżyć [emoji1]
Dzisiaj o 19:15 wizytuję to mam nadzieję, że podzielę się z wami dobrymi wieściami [emoji4]
Miłego dnia wszystkim [emoji3590]

Dzień dobry.
Wczoraj miałam taki dzień, że lepiej nie mówić. Co się napłakałam i nadenerwowałam to moje. Więc .. noc także do D..y bo się budziłam co chwile spocona i zlękniona. Mam nadzieje, że fasolka ma się dobrze bo nawet zapaliłam ze dwa papierosy wczoraj :(

Gratuluje udanych wizyt wszystkim mamusiom! Cieszę się, że dobrze się macie :D Tym, które z Was wizytują dzisiaj powodzenia! 3mam kciuki :)

No i oczywiście witam nowe mamusie :D Serio nas jest tutaj już tyle, że ciężko się połapać. Jak mi się uda założę wątek odnośnie terminów porodów i podstawowych informacji żeby się nie gubić :) Bo pogubić to już się powoli można :D

Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam wręcz idealny dzień, zero mdłości, senności, zmęczenia, bólu, no nic! Aż byłam w szoku ;) jutro idę na pobranie krwi do testów papp-a, w środę usg... jeszcze się nie stresuje ale wiem ze z pewnością zacznę

Chyba zrobie też krokiety z kapustą i pieczarkami bo mi farsz od pierogów został a smaka zrobiliście.
Ja pierogi czy kopytka to robie hurtem. I mroże zawsze potem jest na 1-2 obiady.

Do 16:40 chyba zwariuje. Jeszcze chwilami dziś cos mnie kuje podbrzusze. A w nocy złapało to się przeraziłam lecz szybko puściło.

Ktos wczesniej pisał o infekcji drog moczowych polecam kilka herbat gorzkich żurawinowych dziennie wypić. Mi już objawowo minęło. I działa zapobiegawczo dodatkowo. Tylko seksu nie mogę bo wracają objawy. I mój niezadowolony z tego powodu.

Założyłam temat odnośnie terminów porodów. Wpisujcie się to łatwiej będzie nam się zorientować kiedy która rodzi :)

Ostatnia edycja:
Ja swoją wizytę mam dopiero we wtorek i już się denerwuję ;) Tak długo jeszcze mi się w tej ciąży nie zdarzyło czekać na usg (miałam już 5, ze względu na torbiel!). A tu torbiel zniknęła, i trzy tygodnie oczekiwania na badanie... Ostatnie dwa dni mniej boli mnie brzuch od rozciągania ale dostałam w tym tygodniu takich mdłości że aż mi słabo :( No masakra to jest, szczególnie w pracy...
Pytanie mam do tych co im bakterie w moczu wyszły - to jest jakieś rozszerzone badanie moczu czy jak? Bo ja miałam zlecone tylko standardowe i tam nic o bakteriach ani słowa... Nie wiem czy mam lekarza przycisnąć czy co. Glukozy na czczo też nie zlecił. A tak wszystkie badania chyba mam w normie, żelazo na granicy ale jeszcze w normie.
Co do prenatalnych to ta wizyta to będzie 11t2d więc za wcześnie, za samą wizytę ze standardowym usg lekarz kasuje 250, ciekawa jestem ile krzyknie za pappa/usg prenatalne. Najwyżej zrobię u niego samo usg i poproszę o skierowanie na pappa i zrobię za darmo na NFZ, bo w moim wieku jest już od dawna za darmo.
Stresuję się tymi prenatalnymi. I wizytą, czy w ogóle wszystko jest ok. Wracają mi wspomnienia z poprzedniej ciąży i ciężko mi na duszy :( Chciałabym żeby już była wiosna...

Ja swoją wizytę mam dopiero we wtorek i już się denerwuję ;) Tak długo jeszcze mi się w tej ciąży nie zdarzyło czekać na usg (miałam już 5, ze względu na torbiel!). A tu torbiel zniknęła, i trzy tygodnie oczekiwania na badanie... Ostatnie dwa dni mniej boli mnie brzuch od rozciągania ale dostałam w tym tygodniu takich mdłości że aż mi słabo :( No masakra to jest, szczególnie w pracy...
Pytanie mam do tych co im bakterie w moczu wyszły - to jest jakieś rozszerzone badanie moczu czy jak? Bo ja miałam zlecone tylko standardowe i tam nic o bakteriach ani słowa... Nie wiem czy mam lekarza przycisnąć czy co. Glukozy na czczo też nie zlecił. A tak wszystkie badania chyba mam w normie, żelazo na granicy ale jeszcze w normie.
Co do prenatalnych to ta wizyta to będzie 11t2d więc za wcześnie, za samą wizytę ze standardowym usg lekarz kasuje 250, ciekawa jestem ile krzyknie za pappa/usg prenatalne. Najwyżej zrobię u niego samo usg i poproszę o skierowanie na pappa i zrobię za darmo na NFZ, bo w moim wieku jest już od dawna za darmo.
Stresuję się tymi prenatalnymi. I wizytą, czy w ogóle wszystko jest ok. Wracają mi wspomnienia z poprzedniej ciąży i ciężko mi na duszy :( Chciałabym żeby już była wiosna...
Co do badań moczu to w ogolnym badaniu moczu wykaże. Jeśli lekarz nic nie mówił to jest dobrze. Ale mimo to jak piecze to lepiej zapobiegać. W aptece moli mówiła ze furaginy w ciąży się nie używa tylko antybiotyk.
Ja zapobiegam herbatką.

reklama
Ja swoją wizytę mam dopiero we wtorek i już się denerwuję ;) Tak długo jeszcze mi się w tej ciąży nie zdarzyło czekać na usg (miałam już 5, ze względu na torbiel!). A tu torbiel zniknęła, i trzy tygodnie oczekiwania na badanie... Ostatnie dwa dni mniej boli mnie brzuch od rozciągania ale dostałam w tym tygodniu takich mdłości że aż mi słabo :(
Mi też się dłuży. Dzidzie widziałam tylko raz i serduszko biło. Teraz pójdę po 3 tygodniach.
Dziewczyny czy wam tez nie dziala aplikacja forum czy tylko ja mam jakis problem?
nie działa. Non stop coś się pie***li, dlatego ja używam na przeglądarce. Ta aplikacja mobilna chyba nigdy dobrze nie działała.
Wpisujcie się dziewczyny w poście Poznajmy się ! :)

Do góry