reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ale ten siusiak odstaje pod innym kątem według kręgosłupa u dziewczynek a pod innym u chłopców. [emoji106][emoji4]

Adjustments.JPG

Zdjęcie z neta.

Dziewczyny, ale to nie chodzi o lenistwo… Ja podejmuje próby żeby się podnieść cokolwiek zrobić ale od razu jest mi słabo chce mi się wymiotować i muszę się kłaść. To nie jest kwestia wyboru.
Leżenie do góry kołami nigdy nie jest dobre zwłaszcza na dłuższą metę ale to czuję to tatalba bezsilność. Zdarzyło mi się łze uronić bo czuję niemoc i nic z tym nie zrobię.
Depresji to ja dostaje od swojej autofonii bo mam bardzo rzadki zespół tzw. zespół ziejącej trabki. Uwierz mi… Tutaj dopiero można dostać pierd...a :/
Być może po dwóch latach, w listopadzie skończy się mój koszmar.

Liczę na to że jeszcze tydzień, dwa i całkowicie mi się poprawi – podobno taki stan trwa do trzeciego miesiąca?:D
Rozumiem cię doskonale . W pierwszej ciąży do oo 15-16 TC miałam to samo. Kropka w.kropke.

Jestem po prenatalnym usg. Poszłam w terminie wyliczonym z poprzednich badań 11+4, okazało się że jest 12+1, czyli tak jak wychodzi z OM. Lekarz powiedział że zawsze lepiej przyjść wcześniej niż pózniej. Dziś Czesio miał 56 mm, czyli prawidłowy do oceny, kość nosowa jest, przezierność karku 1,8 mm, czyli w normie. Serce biło 166 u/min, ogólnie mocno się ruszał, ssał kciuk, zakładał rączki razem, machał stopami - super to wyglądało :) tylko jakoś się schował w jakimś zakątku i przez brzuch nie dało się oceniać, więc miałam przezpochwowe.
Termin mam na 3 maja czyli wsród Majówek jedna z najstarszych ciąży :)
Ogólnie zaczynam wierzyć że urodzę dziecko :)
O rany, Maja pomóż [emoji26] NT 1,8 przy takim crp jest ok? Tak Ci powiedział lekarz? Dajesz mi nadzieję [emoji8] U nas podobnie 1,8 przy 5,14 i powiedział że to trochę za dużo [emoji26] A ja zamiast się cieszyć z hipotetycznego synka rozmyślam i analizuję [emoji53]

O rany, Maja pomóż [emoji26] NT 1,8 przy takim crp jest ok? Tak Ci powiedział lekarz? Dajesz mi nadzieję [emoji8] U nas podobnie 1,8 przy 5,14 i powiedział że to trochę za dużo [emoji26] A ja zamiast się cieszyć z hipotetycznego synka rozmyślam i analizuję [emoji53]

Norma nt jest dla konkretnego crp, tak to rozumiem. Powiedział że jest bardzo dobrze, ucieszyła go ta wartość, ale zaznaczył że ryzyko oceni po wynikach pappa. Chyba nie ma co się denerwować na zapas [emoji8]
Z tego co googlowalam to problemy są przy nt większym niż 3, ale tak czy siak wolę czekać na ocenę lekarza
I się nie martw dziewczyno! Szkoda zdrowia [emoji8]

Jeszcze dokładam link do mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt
Chyba rozsądnie tłumaczy że nie trzeba się martwić na zapas

Ostatnia edycja:
A jak wysokie miał to tętno wiesz może? Pytam bo u mnie w 8 TC też wyszło wysokie u dzieci, niby lekarz mruknął że w normie ale ja tam nie wiem :(

180. W 8 tygodniu wysokie to norma. Ja mam już 12t4d więc powinno być niższe.
Co do płci to i tak nic nie kupuje jeszcze więc się okaże na usg połówkowym :)

Hej dziewczyny, wróciłam wczoraj późno. Przyszłam na wizytę a okazało się, ze nie ma mnie na liście Pani z rejestracji mnie nie wpisała. Ale miałam karteczkę z data wizyty która mnie uratowała ale co się wyczekalam to moje bo ktoś już był na moje miejsce :(
Na szczęście wszystko dobrze :) rośniemy zdrowi. Załączam dla Was zdjęcie i uśmiech

Załączniki

• 81FE900F-36FC-4DD4-B6CB-12A2A8B35F0E.jpeg
    81FE900F-36FC-4DD4-B6CB-12A2A8B35F0E.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 114
reklama
Jeśli chodzi o płeć to w 12 tygodniu dobry specjalista od usg jest w stanie stwierdzić. Właśnie na podstawie wyrostka płciowego, z córką byłam prywatnego speca od usg i w 12 mi płeć powiedział, mówił że 5 lat robi prenatalne i jeszcze się nie pomylił. Na pewno bym nie wierzyła gdyby mi lekarz powiedział że coś dynda między nogami bo to na tym etapie wróżenie z fusów czy to pisiol czy pepowina.

Do góry