Milcziena
Fanka BB :)
I jak?Mi kazali przyjść dokładnie w takim terminie, idę dziś, dam znak wieczorem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I jak?Mi kazali przyjść dokładnie w takim terminie, idę dziś, dam znak wieczorem
I jak?
Jestem po prenatalnym usg. Poszłam w terminie wyliczonym z poprzednich badań 11+4, okazało się że jest 12+1, czyli tak jak wychodzi z OM. Lekarz powiedział że zawsze lepiej przyjść wcześniej niż pózniej. Dziś Czesio miał 56 mm, czyli prawidłowy do oceny, kość nosowa jest, przezierność karku 1,8 mm, czyli w normie. Serce biło 166 u/min, ogólnie mocno się ruszał, ssał kciuk, zakładał rączki razem, machał stopami - super to wyglądało tylko jakoś się schował w jakimś zakątku i przez brzuch nie dało się oceniać, więc miałam przezpochwowe.
Termin mam na 3 maja czyli wsród Majówek jedna z najstarszych ciąży
Ogólnie zaczynam wierzyć że urodzę dziecko
Jestem po prenatalnym usg. Poszłam w terminie wyliczonym z poprzednich badań 11+4, okazało się że jest 12+1, czyli tak jak wychodzi z OM. Lekarz powiedział że zawsze lepiej przyjść wcześniej niż pózniej. Dziś Czesio miał 56 mm, czyli prawidłowy do oceny, kość nosowa jest, przezierność karku 1,8 mm, czyli w normie. Serce biło 166 u/min, ogólnie mocno się ruszał, ssał kciuk, zakładał rączki razem, machał stopami - super to wyglądało tylko jakoś się schował w jakimś zakątku i przez brzuch nie dało się oceniać, więc miałam przezpochwowe.
Termin mam na 3 maja czyli wsród Majówek jedna z najstarszych ciąży
Ogólnie zaczynam wierzyć że urodzę dziecko
A jak wysokie miał to tętno wiesz może? Pytam bo u mnie w 8 TC też wyszło wysokie u dzieci, niby lekarz mruknął że w normie ale ja tam nie wiemHej. Ja też po usg. Do samego usg nie można sie przyczepić - wszystko ok. Dzidziuś nie współpracował. Wstępnie jest chłopcem.
Aaa i termin według usg to 28.04. Dzidziuś ma 7cm.
Miał wysokie tętno , pytano mnie o przebyte infekcje ale nie miałam. Dla sprawdzenia czy wszystko dobrze zrobiłam test pappa, który albo potwierdzi hipotezę, że to przez mój stres plus paczkę żelek czy coś się dzieje.
I serio tak wcześnie podają wam płeć dzieci? Przecież w 12 tygodniu chłopiec oi dziewczynka wyglądają identycznie, oboje mają mini siusiaka
No tak jak poniżej na obrazku nawet dziewczyna bardziej jak chłopiec wygląda. Moja córka w 16 tygodniu była dla lekarza chłopcem, nie na 100 bo nie chciała się przekręcić bokiem a ponoć w 16 TC widać już mosznę w 20 tygodniu była już 100 procentową dziewczynką.Ale, że jak ? [emoji4] Serio nie wiem heh
No tak jak poniżej na obrazku nawet dziewczyna bardziej jak chłopiec wygląda. Moja córka w 16 tygodniu była dla lekarza chłopcem, nie na 100 bo nie chciała się przekręcić bokiem a ponoć w 16 TC widać już mosznę w 20 tygodniu była już 100 procentową dziewczynką.