reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama

Jestem po prenatalnym usg. Poszłam w terminie wyliczonym z poprzednich badań 11+4, okazało się że jest 12+1, czyli tak jak wychodzi z OM. Lekarz powiedział że zawsze lepiej przyjść wcześniej niż pózniej. Dziś Czesio miał 56 mm, czyli prawidłowy do oceny, kość nosowa jest, przezierność karku 1,8 mm, czyli w normie. Serce biło 166 u/min, ogólnie mocno się ruszał, ssał kciuk, zakładał rączki razem, machał stopami - super to wyglądało :) tylko jakoś się schował w jakimś zakątku i przez brzuch nie dało się oceniać, więc miałam przezpochwowe.
Termin mam na 3 maja czyli wsród Majówek jedna z najstarszych ciąży :)
Ogólnie zaczynam wierzyć że urodzę dziecko :)

Jestem po prenatalnym usg. Poszłam w terminie wyliczonym z poprzednich badań 11+4, okazało się że jest 12+1, czyli tak jak wychodzi z OM. Lekarz powiedział że zawsze lepiej przyjść wcześniej niż pózniej. Dziś Czesio miał 56 mm, czyli prawidłowy do oceny, kość nosowa jest, przezierność karku 1,8 mm, czyli w normie. Serce biło 166 u/min, ogólnie mocno się ruszał, ssał kciuk, zakładał rączki razem, machał stopami - super to wyglądało :) tylko jakoś się schował w jakimś zakątku i przez brzuch nie dało się oceniać, więc miałam przezpochwowe.

Acha, i pobrali krew na pappa, wyniki może jeszcze w tym tygodniu.

Ale super :) ja w środę mam test pappa (badanie krwi + usg). Mam nadzieję że będzie wszystko ok i w końcu zacznę wierzyć że jestem w ciąży ;)
Od wczoraj mocno czuje jak rozciąga się macica, boli jajnik, mam nadzieje że tak ma być.

Hej. Ja też po usg. Do samego usg nie można sie przyczepić - wszystko ok. Dzidziuś nie współpracował. Wstępnie jest chłopcem.

Aaa i termin według usg to 28.04. Dzidziuś ma 7cm.

Miał wysokie tętno , pytano mnie o przebyte infekcje ale nie miałam. Dla sprawdzenia czy wszystko dobrze zrobiłam test pappa, który albo potwierdzi hipotezę, że to przez mój stres plus paczkę żelek czy coś się dzieje.

Hej. Ja też po usg. Do samego usg nie można sie przyczepić - wszystko ok. Dzidziuś nie współpracował. Wstępnie jest chłopcem.

Aaa i termin według usg to 28.04. Dzidziuś ma 7cm.

Miał wysokie tętno , pytano mnie o przebyte infekcje ale nie miałam. Dla sprawdzenia czy wszystko dobrze zrobiłam test pappa, który albo potwierdzi hipotezę, że to przez mój stres plus paczkę żelek czy coś się dzieje.
A jak wysokie miał to tętno wiesz może? Pytam bo u mnie w 8 TC też wyszło wysokie u dzieci, niby lekarz mruknął że w normie ale ja tam nie wiem :(

Ale, że jak ? [emoji4] Serio nie wiem heh
No tak jak poniżej na obrazku :) nawet dziewczyna bardziej jak chłopiec wygląda. Moja córka w 16 tygodniu była dla lekarza chłopcem, nie na 100 bo nie chciała się przekręcić bokiem a ponoć w 16 TC widać już mosznę ;) w 20 tygodniu była już 100 procentową dziewczynką.

Załączniki

• aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg
    aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Jednak człowiek codziennie uczy się czegoś nowego [emoji4]
Dzięki za zdjęcie! [emoji4]
No tak jak poniżej na obrazku :) nawet dziewczyna bardziej jak chłopiec wygląda. Moja córka w 16 tygodniu była dla lekarza chłopcem, nie na 100 bo nie chciała się przekręcić bokiem a ponoć w 16 TC widać już mosznę ;) w 20 tygodniu była już 100 procentową dziewczynką.

Do góry