reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny nie stresujcie sie[emoji4]
Pomyślcie, że Wy będziecie miały to za sobą i będziecie spokojniejsze, a większość z nas musi jeszcze sporo poczekać [emoji4]

Mam dziewczynki pytanie o wasz śluz...w 10 tyg juz powinien być ten czop chyba, w 8 tyg dostałam silnego krwawienia, wylądowałan na IP okazalo sie, że krwiak zaraz przy samej szyjce macicy byl ok 2cm. Tydz temu bylam u swojego lekarza i on powiedzial, ze krwawienia sie zdarzają w dniu spodziewanej miesiaczki, wlasnie u mnie tak bylo.tydz temu moje dziecię mialo 23mm, serce bije a krwiak mial juz 9mm. Spędziłam w szpitalu 3 dni, ustapilo krwawienie ale plamienie na brązowo bylo, ale tak miało być bo musialam sie oczyscic. Od 4 dni nie plamie tylko mam przy podcieraniu taki hmmm szary sluz, taki maly glutek...i mnie to martwi bo moze czop sie nie moze zrobić :( eh
Bierzesz może duphaston? Ja mam czasami taka wydzielinę wyglądająca jak glut, myślę że to jakieś "pozostałości" tabletek.

Ja też robie badanie krwi + usg. Z racji tego, ze to moja pierwsza ciaza wielu rzeczy nie wiem i mam do Was pytanie. Czy badania prenatalne robi sie tylko raz podczas ciazy?

Cześć dziewczyny.. ja już po prenatalnych plus pappa.. Euforii niestety nie ma. Samo USG w porządku wg lekarza nt 1,4 crl 56.3 mm fhr 166. Kość nosowa widoczna... Jednak po skorelowanie danych z testu krwi podejrzenie ZD jest 1:281 co stanowi pośrednie ryzyko trisomii 21. Mam wizytę u genetyka, wspomniano o amniopunkcji lub odplatnych testach Nifty..

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.. ja już po prenatalnych plus papla... Euforii niestety nie ma. Samo USG w porządku wg lekarza nt 1,4 cel 56.3 mam fhr 166. Kość nosowa widoczna... Jednak po skorelowanie danych z testu krwi podejrzenie ZD jest 1:281 co stanowi pośrednie ryzyko trisomii 21. Mam wizytę u genetyka, wspomniano o amniopunkcji lub odpaktyn chetsach Nifty..
No a u Ciebie w rodzinie zdarzały się przypadku wad genetycznych itp? Bo słyszałam ze te testy pappa to takie w zależności od wieku i różne różności wychodza

reklama
Ja miałam taką sytuacje, od razu po poronieniu zaszłam w ciąże, w której teraz jestem. Radziłabym jak najszybciej udać się do ginekologa - przy bthcg powyżej 1500 widać już pęcherzyk. Albo powtórz bętę po 2 dniach i zobacz czy rośnie.

Witam nowe mamusie na forum :D

Jutro zrobię drugi raz betę i w razie gdyby przyrosła to od razu będę dzwoniła do gina aby ewentualnie włączył duphaston. Zostały mi dwa opakowania po ostatnim poronieniu więc nie będzie problemu aby go łykać.
Powiedz mi proszę w którym tygodniu poroniłaś i jak długo krwawiłaś? U mnie krwawienie było 10 dni. Nie doczekałam się niestety wizyty kontrolnej czy dobrze się oczyściłam. Mamy to sprawdzić pod koniec października. Lecz teraz nie wiem czy aby nie będzie to wizyta potwierdzającą kolejną ciążę. Tego w życiu się nie spodziewałam

Do góry