Jaska.JDM
Fanka BB :)
Dziewczyny co do terminów z USG nie nastawiałabym się od razu. Jeśli lekarz będzie zwracał uwagę na termin USG, to będzie patrzył na termin z prenatalnych pierwszych. Ja z moja Helenka miałam rodzić na koniec sierpnia wg lekarza i USG , urodziłam 19 września. 10 dni po terminie OM
Jaw pierwszej miałam 1.10 a urodziłam 12.09 i lekarz mówił ze raczej gdyby nie było cc przymusowej mogłabym przenosić.
Ech ja to samo z tym smarowaniem... kupiłam olejek na Allegro, bo taniej niż w rossku o prawie 5 dych! Ale smarowałam się tylko 3-4 razy jak dotychczas.
Do tego mój organizm nie daje mi wolnego. Muszę drzemać w ciągu dnia i po każdej drzemce jestem jeszcze bardziej zmęczona, boli mnie głowa i mdli... apetytu brak ale jak nie zjem to czuje głód jakbym nie jadła tydzień.
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań trymestrowych, utoczyła mi chyba z 10 litrów
No w tym miesiącu ja też miałam badania trymestrowe + inne kontrolne i jeszcze 2 razy mi w przyszlym tyg pobierą. To troche tych ml mi zabiorą.
Odebrałam wynik awidatność toxo igg i na szczęście musiałam chorować przed ciążą. Bo wynik wyklucza zakażenie w ostatnich 3-4 miesiącach.