reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny co do terminów z USG nie nastawiałabym się od razu. Jeśli lekarz będzie zwracał uwagę na termin USG, to będzie patrzył na termin z prenatalnych pierwszych. Ja z moja Helenka miałam rodzić na koniec sierpnia wg lekarza i USG , urodziłam 19 września. 10 dni po terminie OM :)

Jaw pierwszej miałam 1.10 a urodziłam 12.09 i lekarz mówił ze raczej gdyby nie było cc przymusowej mogłabym przenosić.
Ech ja to samo z tym smarowaniem... kupiłam olejek na Allegro, bo taniej niż w rossku o prawie 5 dych! Ale smarowałam się tylko 3-4 razy jak dotychczas.

Do tego mój organizm nie daje mi wolnego. Muszę drzemać w ciągu dnia i po każdej drzemce jestem jeszcze bardziej zmęczona, boli mnie głowa i mdli... apetytu brak ale jak nie zjem to czuje głód jakbym nie jadła tydzień.

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań trymestrowych, utoczyła mi chyba z 10 litrów :D

No w tym miesiącu ja też miałam badania trymestrowe + inne kontrolne i jeszcze 2 razy mi w przyszlym tyg pobierą. To troche tych ml mi zabiorą.

Odebrałam wynik awidatność toxo igg i na szczęście musiałam chorować przed ciążą. Bo wynik wyklucza zakażenie w ostatnich 3-4 miesiącach.

reklama
Dziewczyny co do terminów z USG nie nastawiałabym się od razu. Jeśli lekarz będzie zwracał uwagę na termin USG, to będzie patrzył na termin z prenatalnych pierwszych. Ja z moja Helenka miałam rodzić na koniec sierpnia wg lekarza i USG , urodziłam 19 września. 10 dni po terminie OM :)
Ja właśnie wyszukalam karty moich starszakow, i tam nawet nie mam wpisanych terminów porodu z usg, tak jak to teraz położna mi wpisała.
Córkę miałam urodzić według OM 1.01.08 urodziłam 25.12.2007
Syna według OM 28.08.14, urodziłam 30.08

Dziewczyny, czy Was też „zatyka”? Ja mam jakieś problemy z oddychaniem, sapie itp. a przed chwilą miałam krótkie przemówienie na spotkaniu i tak brakowało mi tchu że brzmiało jakbym się dusiła...
O losie, zadyszkę łapię co chwilę. To może być też związane z osłabieniem po chorobie bo co się nakaszlałam to moje

U mnie znowu stres, bo rano na bieliźnie zauważyłam lekkie jasno-brązowe plamienie. Cały czas obserwuje i nie ma nic. Powinnam jechać do szpitala, bo mój ginekolog już nie przyjmuje? Wczoraj zapomniałam też dawki duphatonu, ale nie wiem czy to ma związek.

Ciężko coś doradzić.
Jak się stresujesz to jak najbardziej jedź.
Ja jak miałam plamienia leżałam starałam się nie stresować i było wszystko okey.
Ale każdy organizm jest inny.
U mnie znowu stres, bo rano na bieliźnie zauważyłam lekkie jasno-brązowe plamienie. Cały czas obserwuje i nie ma nic. Powinnam jechać do szpitala, bo mój ginekolog już nie przyjmuje? Wczoraj zapomniałam też dawki duphatonu, ale nie wiem czy to ma związek.

Ciężko coś doradzić.
Jak się stresujesz to jak najbardziej jedź.
Ja jak miałam plamienia leżałam starałam się nie stresować i było wszystko okey.
Ale każdy organizm jest inny.
Dziękuję za uspokojenie. Rzecz w tym, że jakoś nie jestem kłębkiem nerwów, bo czuje, że wszystko dobrze. Poczekam do jutra i zobaczę czy nadal jest powód do obaw

Ja czekałam zawsze do wizyty. Później się okazywało, że jest wszystko okey.
A plamienia wracaly do mnie przez 3 tygodnie...wizyty miałam co tydzień.
Teraz już nie plamie, ale stres przed Czwartkowa wizyta jest.
Nic na to nie poradzimy, kochamy te nasze fasolki i będziemy się martwily[emoji173]

Mam swoje wyniki i pojawiła się jedna flaga, podwyższone iG% cokolwiek to jest o_o posłałam cały plik z wynikami mojemu ginowi i czekam na odpowiedź. Dobrze, że on taki smartfonowy.

Pisząc tego posta odpisał mi, że iG to nie problem ale wyczytał że mam bakterie w moczu i każe brać urosept i za 7 dni powtórzyć badanie moczu. Zrobię, jak nakazał :)

Dziewczyny A Was też męczą mdłości, ale bez wymiotów?
Masakra jakaś to jest [emoji21]
Aż mi słabo i się w głowie kręci.

reklama

Z tego co mi gin powiedział to tak może być więc spokojnie.
Napewno wszystko jest dobrze.

Mam swoje wyniki i pojawiła się jedna flaga, podwyższone iG% cokolwiek to jest o_o posłałam cały plik z wynikami mojemu ginowi i czekam na odpowiedź. Dobrze, że on taki smartfonowy.

Pisząc tego posta odpisał mi, że iG to nie problem ale wyczytał że mam bakterie w moczu i każe brać urosept i za 7 dni powtórzyć badanie moczu. Zrobię, jak nakazał :)

Herbata żurawinowa też warto na drogi moczowe, bakterie i infekcje.

Dziewczyny A Was też męczą mdłości, ale bez wymiotów?
Masakra jakaś to jest [emoji21]
Aż mi słabo i się w głowie kręci.

Mdłości bez wymiotów są najgorsze

Do góry