reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, czy Was też „zatyka”? Ja mam jakieś problemy z oddychaniem, sapie itp. a przed chwilą miałam krótkie przemówienie na spotkaniu i tak brakowało mi tchu że brzmiało jakbym się dusiła...

Czasem mam podobnie jakbym miala tez stanik za ciasno i sciskało w piersiach

Mój Tesciu powtarza, że w ciąży mogę sobie pozwalać na wszystko i mam sobie nie żałować [emoji4]

Dobre podejście. Ale miałam jeść zdrowo a tu skusiło.

Ja skórę mam wyjątkowo brzydka w tej ciąży. Ciągle mi się robią jakieś syfki. Za to w poprzednich ciążach z chłopakami miałam piękna cerę, jak pupcia niemowlaka :) nie wierze ze to ma znaczenie co do płci dziecka, bo siostra też miala piękna skórę a ma córkę.

Co do rozstępów to ja mam straszne na brzuchu. Nie mogłam smarować, ze względu na skurcze macicy.

Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch jak na okres i plecy na dole. Już od jakiś 3 tyg nie miałam takich bolesci. Na początku to wiem że to normalne, a tu już 10 Tc. Czy wy dalej macie takie bóle?
Mam czasem podobnie a u mnie 9 tydz i 2 dziwn dzis.

reklama
Hej dziewczyny, u mnie dziś 8+2, termin na 23.05.2020. Usg w tamten poniedzialek, fasolek 11 mm tetno 154, wszystko,ok. Ale stres jest bo kolejne usg dopiero 14-15 listopada, nie wiem jak to wytrzymam,stresuje sie. Ciagle jestem zmeczona,brzuch mam jak w 5 miesiacu:-/, i pobolewa. Najblizsza rodzina wie,wiec nie musze ukrywac.

Ja mam straszne duszności. Ledwo po schodach chodzę. Ale u mnie to pewnie efekt rzucenia palenia. Jestem z siebie dumna bardzo, ze nie pale. Oczywiście ciągnie mnie ale jestem twarda. Polecam basen dziewczyny. Na stawy i na kręgosłup. Coś fajnego. Tylko sobie priobiotyk ogarnijcie na po basenie bo wiadomo:) ja jestem tak spanikowana ze przytyje ze chodzę i na siłownie i na basen i spaceruje a i tak sapie:)

A i cerę to mam tragiczna na chwile obecna. Jestem cała wysypana. Ale tez jie wiem czy to od hormonów czy organizm się oczyszcza po rzuceniu papierosów.

Mnie tak bolał ostatnio. U mnie to był akurat termin kolejnej miesiączki, której oczywiście nie ma[emoji4]
Ja skórę mam wyjątkowo brzydka w tej ciąży. Ciągle mi się robią jakieś syfki. Za to w poprzednich ciążach z chłopakami miałam piękna cerę, jak pupcia niemowlaka :) nie wierze ze to ma znaczenie co do płci dziecka, bo siostra też miala piękna skórę a ma córkę.

Co do rozstępów to ja mam straszne na brzuchu. Nie mogłam smarować, ze względu na skurcze macicy.

Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch jak na okres i plecy na dole. Już od jakiś 3 tyg nie miałam takich bolesci. Na początku to wiem że to normalne, a tu już 10 Tc. Czy wy dalej macie takie bóle?

Witam nowe Majóweczki [emoji8]
Z tym brzuchem jak w piątym miesiącu to czytam, że wiele z nas ma podobnie [emoji85] I tak sobie myślę że jak będziemy w 5 miesiącu, to wtedy ten nasz teraźniejszy brzusio będzie miłym malutkim wspomnieniem [emoji16]
PS. Ja już bez ciążówek nie wychodzę [emoji23] Jednak powoli kończą mi się mdłości, to może zacznę wreszcie normalnie jeść, a nie polykac co znajdę [emoji12]

Ja też nie mogę się zachwycać piękną cer bo jest tragedia :( Jakaś masakra - sucha, szorstka, i bleeeh :( Ale u mnie też może być to efekt poniekąd odstawienia papierosów. :)

Co do fast food dzisiaj całą rodzinką idziemy do KFC chyba albo maca na kubełki :D cała rodzina czyli my, moi rodzice i brat - już doczekać się nie mogę :)
Przyszłyśmy ze spaceru i padam na twarz - mała dzisiaj spała 20 minut :(

Kochana ja mam dzisiaj dokładnie to samo. Od wczoraj zaczęło bolec jak na okres, czasami jak zakłuje to aż się muszę zwinąć na chwilkę, i plecy dokładnie z tylu w krzyżu. Tez jestem w 10t ponad i się zastanawiam czy tak ma być czy nie?

reklama
Czesc dziewczyny [emoji8]u nas piekna pogoda od rana. Mąż wywiozl mnie wczoraj z moja cora na zsylke do rodzicow bo pojechal w delegacje i zebym miala jakas pomoc. Oczywiscie bunty i protesty nic nie daly. A ja po pol dnia stwierdzilam, ze nie ma to jak w domu, na wsi [emoji23][emoji23]

Do góry