reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Czesc dziewczyny [emoji8]u nas piekna pogoda od rana. Mąż wywiozl mnie wczoraj z moja cora na zsylke do rodzicow bo pojechal w delegacje i zebym miala jakas pomoc. Oczywiscie bunty i protesty nic nie daly. A ja po pol dnia stwierdzilam, ze nie ma to jak w domu, na wsi [emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny co do terminów z USG nie nastawiałabym się od razu. Jeśli lekarz będzie zwracał uwagę na termin USG, to będzie patrzył na termin z prenatalnych pierwszych. Ja z moja Helenka miałam rodzić na koniec sierpnia wg lekarza i USG , urodziłam 19 września. 10 dni po terminie OM :)

Ja tez mam taki zapal ze smarowidlami ze hej... pewnie skonczy sie na kilku razach , ale ja po dwoch ciazach nie mam jakis rozstepow. Teraz raczej tez mam skore srednia. :-/ Wizyte mam w piatek na 10.30, prenatalne, ciekawa jestem bo nie bylam ponad miesiac na usg. Ale co ma byc to bedzie, chciala bym, zeby bylo zdrowe.

Dziewczyny co do terminów z USG nie nastawiałabym się od razu. Jeśli lekarz będzie zwracał uwagę na termin USG, to będzie patrzył na termin z prenatalnych pierwszych. Ja z moja Helenka miałam rodzić na koniec sierpnia wg lekarza i USG , urodziłam 19 września. 10 dni po terminie OM :)
To u Was bedzie rok roznicy? Noo troche ponad rok? [emoji16]

Ech ja to samo z tym smarowaniem... kupiłam olejek na Allegro, bo taniej niż w rossku o prawie 5 dych! Ale smarowałam się tylko 3-4 razy jak dotychczas.

Do tego mój organizm nie daje mi wolnego. Muszę drzemać w ciągu dnia i po każdej drzemce jestem jeszcze bardziej zmęczona, boli mnie głowa i mdli... apetytu brak ale jak nie zjem to czuje głód jakbym nie jadła tydzień.

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań trymestrowych, utoczyła mi chyba z 10 litrów :D

reklama
Haha to u nas podobnie,bo mloda z konca lipca, wiec wychodzi jakies 21 miesiacy [emoji16]i tez jestesmy na etapie nauki chodzenia,choc oczywiscie cale otoczenie, ze juz dawno powinna chodzic. Tez tak masz?
Powiem Ci ,że nie. Moja rodzina w ogóle niczego nie przyspiesza. Mała zaczęła sama chodzić jak miała 11 miesięcy. W ogóle nie odczuwałam takiego napięcia ,że coś musi , absolutnie [emoji854]. Wiem ,że mam farta , bo u koleżanek ciekawe historie słyszę.

Do góry