reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny pozwolę sobie dołączyć do Was, podobnie jak Wy termin mam w maju, dokładnie 26.
Niestety mnie też dopadły mdłości... Masakra... Nie mogę sobie z nimi poradzić, od rana do nocy...jedyna ulgę przynosi jedzenie ale ile można jeść, już przytyłam chyba 3kg, boje się co będzie dalej...
Witaj [emoji4]u mnie rano wymioty,pozniej mdlosci bez wymiotów. Na jedzenie nie moge patrzec tak do 14 i pozniej jakos juz idzie.

@martabunia

U mnie to nawet nie rodzina,a znajomi dalsi, sasiedzi tacy mili i wszyscy obcy, ktorych spotykamy na placykach zabaw itd. Ze jak to jest ze mloda 14 miesiac skonczony i dopiero sie uczy chodzic. Ja jej absolutnie nic nie przyspieszam i nie będę tego robic tymbardziej, ze jezdzilismy pol roku na rehabilitacje i co przeszlysmy to tylko ja wiem i mąż.

reklama
Witaj w klubie. Mnie też pomaga tylko jedzenie na mdłości. I też już 3kg na plusie. Czuję się jak kluska, serio! Mega nie atrakcyjnie jakoś... :/
Ja to już jak wieloryb się czuję. Ciągle leżę przed TV z tel w ręku i coś podjadam, jak w tych amerykańskich serialach. Codziennie obiecuję sobie,że zrobię porządek z praniem,bo przecież syn wyciągnął ostatnia parę skarpet do przedszkola, następnego dnia udaje się wykopać jakimś cudem kolejną parę więc perspektywa prania automatycznie przechodzi na następny dzień...przed ciążą nie położyłam się spać jak miałam bałagan,a teraz.... Liczę,że po pierwszym trymestrze się to zmieni, bo na porodówkę będą musieli mnie dźwigiem wywozić.

Kochane!
U nas wczoraj usg prenatalne! Wszystko w porządku, groszek niecałe 7 cm, pięknie tańcuje w brzuszku i... ma siusiaka!
Wiadomo ze przy takim mikrusku jeszcze na 100% nie da się potwierdzić ale zdecydowanie coś dynda między nogami [emoji23] bez znaczenia czy będzie chłopak czy dziewczyna ale od początku myśle o nim jak o Guciu wiec ciekawe czy się sprawdzi.
U mnie z cerą koszmar, wyglądam fatalnie. Włosy tez byle jakie. Jeśli chodzi o rozstępy to nie mam predyspozycji, w rodzinie tez nie było ale na wszelki wypadek i dla zdrowia skory szczotkuje na sucho szczotka z włosia i masuję się olejkiem migdałowym.
Łapcie fotkę dzidziusia [emoji1320] dziwnie ułożył łapkę ze wyglada jak skrzydełko kurczaka [emoji23] ale mówię wam tak tańcuje w brzuchu ze lekarz już ostrzegł ze mogę go czuć wcześnie a zrobić dobrą fotkę to ciężka sprawa [emoji16]
IMG_7591.JPG

Kochane!
U nas wczoraj usg prenatalne! Wszystko w porządku, groszek niecałe 7 cm, pięknie tańcuje w brzuszku i... ma siusiaka!
Wiadomo ze przy takim mikrusku jeszcze na 100% nie da się potwierdzić ale zdecydowanie coś dynda między nogami [emoji23] bez znaczenia czy będzie chłopak czy dziewczyna ale od początku myśle o nim jak o Guciu wiec ciekawe czy się sprawdzi.
U mnie z cerą koszmar, wyglądam fatalnie. Włosy tez byle jakie. Jeśli chodzi o rozstępy to nie mam predyspozycji, w rodzinie tez nie było ale na wszelki wypadek i dla zdrowia skory szczotkuje na sucho szczotka z włosia i masuję się olejkiem migdałowym.
Łapcie fotkę dzidziusia [emoji1320] dziwnie ułożył łapkę ze wyglada jak skrzydełko kurczaka [emoji23] ale mówię wam tak tańcuje w brzuchu ze lekarz już ostrzegł ze mogę go czuć wcześnie a zrobić dobrą fotkę to ciężka sprawa [emoji16]
Zobacz załącznik 1034256
Gratulacje-cudne wiadomości!

Witam nowe Majówki!

Pozdro dla wszystkich umęczonych tym stanem bo przejść musi, nie? Ja już ledwo dopinam się w spodniach a chcą żebym do końca roku w pracy została-no way!

Kochane!
Zobacz załącznik 1034256
Bravo :) A który to tydzień??

Kochane!
Zobacz załącznik 1034256

Super :):)
Jejku już nie mogę się doczekać prenatalnych. Pamietam, ze po tych badaniach bardzo się uspokoiłam i zaczęłam wierzyć w ciąże i ze to się dzieje naprawdę.
I ze byłam w szoku ze już zobaczyłam małego człowieka bo super mam zdjęcia właśnie z tej pierwszej wizyty ;):)

Fajnie mieć taki kontakt z ginekologiem :) też mam bakterie w moczu, wizyta w sobotę,zobaczymy czy mi coś zaleci

A nabłonki płaskie w moczu?
Mogą w ciąży być i to fizjologiczne pidobno. Zwłaszcza w 1 trymestrze.

Mi wyskoczyła jakaś dziwna wysypka na szyi i za nic nie chce zniknąć...

Może alergia?

@Kiniawk no właśnie też jestem zadowolona. Sam mówił, że po wynikach mam mu napisać eska z wynikami to posłałam całego pdfa i od razu coś zalecił. Oszczędność czasu, bo nie muszę latać na wizyty i nerwów też, bo od razu wiem co mam robić. Poleciła go też kumpeli i przeniosła się do niego z ciążą w 20tygodniu i tez jest bardzo zadowolona :)

Prywatny?
Ogólnie jak prywatny i dobry to daje nr tel jakby coś by się kontaktować.
Ja też sms mogę wysłać.

Hej dziewczyny pozwolę sobie dołączyć do Was, podobnie jak Wy termin mam w maju, dokładnie 26.
Niestety mnie też dopadły mdłości... Masakra... Nie mogę sobie z nimi poradzić, od rana do nocy...jedyna ulgę przynosi jedzenie ale ile można jeść, już przytyłam chyba 3kg, boje się co będzie dalej...

Witaj :)

Kochane!

Śliczności. Gratulacje <3

A nabłonki płaskie w moczu?
Mogą w ciąży być i to fizjologiczne pidobno. Zwłaszcza w 1 trymestrze.

Nabłonki płaskie mam w normie
16 ilość/ul <30
Mam powiększona ilość
Erytrrocytow 30<20
Bakterie 704<400
Zanim zanioslam próbki do badania to jakieś 3-4dni wcześniej czułam swój pęcherz, nawet wspomniałam o tym ginekologowi, kazał mi pić dużo i zażywać żurawine, wrazie gorączki i bólu pęcherza nerek jechać na pogotowie. Ale nic się nie wykielkowalo, 2doby i wróciło do normy.
Ale jak widzę po wynikach, to faktycznie coś tam jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też jutro mam zrobić badania moczu tylko zastanawiam się nad ich sensem, ponieważ przyjmuje luteinę dopochwowo. Teraz wieczorem sobie zaaplkowalam, a jutro rano pójdzie wszystko do porannego moczu. Zapomniałam porozmawiać o tym z lekarzem ale skoro przepisał mi luteinę i skierował na badania to jest świadomy tego.

Do góry