reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Teraz plamienia nie mam.... Ale bardzo dużo żółtego śluzu a w poprzednich ciążach raczej biały byl

Ja tak samo kładę się z miejsca na miejsce. Nic mi się nie chce, najchętniej to bym wogóle z domu nie wychodziła. W ciągu dnia się wyśpię a potem w nocy się nie da spać.

Ja się wkręciłam w serial o zombiakach.
Kolejny :p

Hejki :)
Przycupnę sobie tu z Wami. Apka mowi, że planowany termin to 17.05.2020. Jest to moja pierwsza ciąża i już zaczęłam panikować [emoji2356]. Pierwszą wizytę mam 18.09 i stwierdzam, że chyba się pospieszyłam jak poczytałam Wasze wpisy. Myślicie, że bedzie coś tam widać ?
Mam zrobioną betę, progesteron, dzisiaj zrobilam glukozę, morfologię i tsh (mialam jakieś zaległe skierowania, stwierdziłam, że pora je zrobić[emoji23]) lekarz chyba stwierdzi, że nawiedzona jakaś jestem...
PS serdeczne gratulacje dla wszystkich, trzymam za nas kciuki .[emoji847][emoji106]Zobacz załącznik 1023012

Gratulacje!
To Twoja pierwsza ciąża i masz prawo przeżywać i nawiedzać ile masz na to ochoty. :)
Wspaniały czas przed Tobą.
Oby bez mdłości i nudny
Na USG może faktycznie za wcześnie i przez to możesz mieć dodatkowo stres jak lekarz nie zobaczy .
Jednak jak sobie przetłumaczysz ze to za wcześnie będzie łatwiej.
Powodzenia !

Cześć Dziewczyny. Dzisiaj widziałam moje Maleństwo . Bije serduszko i według USG 6+4 . Według OM 7+4.
Spać mi się chce okrutnie.
Ja staram się nie mówić.
Wie naturalnie Mąż.
Jego dobry znajomy z pracy .
Moja 1 dobra znajoma i moja Mama .
Tak to mamy plan nie mówić póki widać nie będzie.
Nie to, że jestem przesadna czy się czegoś obawiam Ale później ludzie są ciekawscy.
Pytają.
A najlepsze są później komentarze.
Jeszcze nie urodziłaś ? :D moje ULUBIONE.
Na kiedy termin :D
Jak się czujesz ?
Nie, ja zdecydowanie wolę spokój w tym czasie.
I to w sumie taki intymny czas dla Rodziny .
Stąd jestem tutaj. Tutaj.
Dzielić radości i smutki :D

Jedna rzecz tylko mi spokoju nie daje.
Muszę iść do pracy powiedzieć szefowi że nie wrócę w grudniu po wybraniu urlopów. Echhh.
A bardzo bym chciała tej wizyty uniknąć.
Poradzicie coś?
Proszę .

Zaznaczę że pracuje w mało przyjaznym środowisku pracy - KORPORACJA :p

Mam nadzieję że Wasze samopoczucia i wizyty przebiegają pomyślnie .

Pozdrowienia i uściski dla każdej z Was .
Ja już rozmowę w pracy mam za sobą. Na l4 poszłam odrazu bo u nas nie zapewniają pracy dla ciężarnej.
Powodzenia na rozmowie z szefem :)

Ja już rozmowę w pracy mam za sobą. Na l4 poszłam odrazu bo u nas nie zapewniają pracy dla ciężarnej.
Powodzenia na rozmowie z szefem :)

Ja też chcę od razu na L4 tym razem.
W pierwszej chodziłam do 5 miesiąca to premii kwartalnej za okres w którym byłam nie zobaczyłam złotówki.
Echhh no bo przeziez mnie nie ma .
Po 11 latach to jak lisciem w twarz Ale powinnam się była przyzwyczaic.
Pójdę chyba w ten piątek
Dobrze by było mieć to za sobą.

Ale jestem wściekła!
ja poszłam na szybko do lekarza z lux medu po zwolnieniu i trafiłam na straszna kobietę! mimo,że tydzień temu lekarz potwierdził ciążę to ona stwierdziła, że nie widzi podstaw do zwolnienia i w ogóle to ona nie wie czy ja w ciąży jestem!!! tak mi ciśnienie skoczyło!!

Ja też na L4 na razie. Dopóki mdlosci i wymioty nie odpuszcza. A na razie nie zanosi się na poprawę samopoczucia.. [emoji853]
U mnie wie oczywiście mąż, jego siostra bo ona jak moja siostra [emoji6] teściowa (położna) ogarnia mi badania itp itd.
Szefostwo w pracy oczywiście też że względu na moje stanowisko oraz ciążę bliźniacza.. Już jak ich informowałam to okropnie dość czułam.. 2 dni później nie dałam rady przez mdlosci odpalić do pracy..
W piątek wizyta i jak wszytko jest ok to pewnie powiem reszcie ale powoli przy okazji.. Dzieciom powiem na początku przyszłego miesiąca. Czekam na męża. Nie mieszkamy jeszcze chwilowo razem [emoji853] więc taka informacja chcemy podzielić się z dziećmi razem. Poza tym moja młodsza poszła do pierwszej klasy i coś ciężko to przechodzi. Jej zachowanie o tym świadczy. Niech się oswoi z nową sytuacja.

U mnie robi się już naprawdę ciasno. Poza tym muszę uważać jak siadam bo czuję tam wszystko w środku. Kupiłam sobie już spodnie ciążowe bo wkurza mnie chodzenie z rozpiętym guzikiem lub/i rozporkiem.. Poza tym u mnie to lada moment i urosnę [emoji23][emoji85]

reklama
Teraz plamienia nie mam.... Ale bardzo dużo żółtego śluzu a w poprzednich ciążach raczej biały byl

Ja tak samo kładę się z miejsca na miejsce. Nic mi się nie chce, najchętniej to bym wogóle z domu nie wychodziła. W ciągu dnia się wyśpię a potem w nocy się nie da spać.
U mnie dzis ta kropla i spokój. Staram sie odpoczywac.

Do góry