reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Czy ktoras z Was plami? Ja termin miesiaczki mialam na sobotę i w piątek kropla jasnobrazowego sluzu, w sobote rano też, w niedziele rano tez. Przed chwilą tez kropla na papierze toaletowym. Biore luteine, zostala mi z ostatniej ciąży. Plamie tak jakby na każdy dzien przypadajacy na dzien okresu. Byle do wizyty.

Czy ktoras z Was plami? Ja termin miesiaczki mialam na sobotę i w piątek kropla jasnobrazowego sluzu, w sobote rano też, w niedziele rano tez. Przed chwilą tez kropla na papierze toaletowym. Biore luteine, zostala mi z ostatniej ciąży. Plamie tak jakby na każdy dzien przypadajacy na dzien okresu. Byle do wizyty.
Ja tydzień temu w sobotę plamilam w dniu w którym miałam dostać @... Cały dzień leciało że mnie już byłam pewna ze to koniec i zaczęłam brać duphaston co mi został z ostatniej ciąży.

Hej Dziewczyny ;) mój termin: 8 maja :) pierwsza wizyta była w zeszłym tygodniu, wychodził niespełna 6 tydzień, stąd było widać tylko pęcherzyk. Kolejną mam 26 września, już nie mogę się doczekać!

Niestety mam również torbiel na jajniku, która pokazała się równocześnie z ciążą, dlatego też biorę Duphaston i czekam aż się wchłonie, podobno w większości przypadków tak właśnie jest. A u Was, któraś ma również torbiel?

Ja plamilam w poprzedniej ciąży i po duphastonie przeszło.

Witam wszystkie nowe majowe mamy! [emoji8] serdecznie gratuluje i mocno ściskam.

Trochę przez weekend naskrobałyście, także miałam co nadrabiać.

U mnie wie tylko mój mąż i nasze mamy. Wolałam już uprzedzić, bo wiem, że przy takim samopoczuciu jak teraz będę potrzebowała trochę więcej pomocy.

Od kilku dni snuje się po domu i przekładam z miejsca na miejsce. Po wstaniu rano czuję się jakbym wróciła z pracy w kamieniołomach i tylko odpoczywam. Masakra. A codziennie wieczorem mam takie wyrzuty sumienia, że nic w domu nie zrobiłam, że za mało czasu dziecku poświęciłam, że obiadu nie ugotowałam...i obiecuje sobie, że to już koniec i od jutra się zbiorę i wezme do roboty. A jutro przychodzi, a ja dalej z kanapy na łóżko, z łóżka na sofę, ewentualnie na macie dziecka się rozłoże od czasu do czasu. I tylko na powrót męża z pracy czekam jak na jakieś zbawienie. [emoji29]

reklama
Cześć Dziewczyny. Dzisiaj widziałam moje Maleństwo . Bije serduszko i według USG 6+4 . Według OM 7+4.
Spać mi się chce okrutnie.
Ja staram się nie mówić.
Wie naturalnie Mąż.
Jego dobry znajomy z pracy .
Moja 1 dobra znajoma i moja Mama .
Tak to mamy plan nie mówić póki widać nie będzie.
Nie to, że jestem przesadna czy się czegoś obawiam Ale później ludzie są ciekawscy.
Pytają.
A najlepsze są później komentarze.
Jeszcze nie urodziłaś ? :D moje ULUBIONE.
Na kiedy termin :D
Jak się czujesz ?
Nie, ja zdecydowanie wolę spokój w tym czasie.
I to w sumie taki intymny czas dla Rodziny .
Stąd jestem tutaj. Tutaj.
Dzielić radości i smutki :D

Jedna rzecz tylko mi spokoju nie daje.
Muszę iść do pracy powiedzieć szefowi że nie wrócę w grudniu po wybraniu urlopów. Echhh.
A bardzo bym chciała tej wizyty uniknąć.
Poradzicie coś?
Proszę .

Zaznaczę że pracuje w mało przyjaznym środowisku pracy - KORPORACJA :p

Mam nadzieję że Wasze samopoczucia i wizyty przebiegają pomyślnie .

Pozdrowienia i uściski dla każdej z Was .

Do góry