reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dobra moje pseudo tiramisu na wieczór gotowe. Nie jest ładne, nie smakuje pewnie ani trochę jak oryginał ale jest.
Zamist cukru erytrol, zamiast jajek mleko do serka dodane, zamiast amaretto aromat migdałowy. Kawy nie zmieniałam po prostu zrobiłam słabsza.
IMG_3970.JPG

Umazane bo to tylko dla mnie i męża (dla mnie pewnie jedno dla męża trzy) to mi się nie chciało jakoś ładniej :D

Swoją droga nowe zastosowanie szklanek do whisky. Chyba byłam alkoholiczka bo szkla do różnych alkoholi u mnie pełno a pucharków brak :D

reklama
To ja was zdziwię, ale moja ginekolog ustawia wizyty co 5 tygodni. Jeśli wszystko jest ok. Gdy coś się dzieje , zawsze ma się z nią kontakt i może zbadać. Nie czuję parcia , żeby chodzić co tydzień. Teraz się tak poukładało , że w sumie będziemy się widzieć za 2 tyg że względu na prenatalne ;)

Mój gin również co 5tyg. Pierwsza miałam 24.09 kolejna 26.10.
Tylko między tymi wizytami musiałam 3razy zajrzeć by odebrać skierowana na badania, a to wizyty praktycznie w drzwiach.

Dzień dobry, później nadrobię co naskrobałyście. Mnie oczywiście znów rozłożył ból głowy, od 7 do 13 mam wycięte godziny z życiorysu :( mąż mi tylko miskę podstawial. Niestety nie obeszło się bez apapu. Teraz próbuje rozruszac żołądek suchą bułką i gorącym kubkiem.. A miałam dziś badania robić :( miłego dnia [emoji4]

Hahaha, ja na szczęście wizytuję w przyszłą środę więc mam nadzieję, że usłyszę, że wszystko w porządku a kluska rośnie :)

Robiłyście może paznokcie w ciąży? Ja już dawno miałam umówione terminy do przodu, a teraz zastanawiam sie czy nie odmówić bo mam mieszane uczucia, a opinie też są o tym różne...
Ja robie paznokcie i sobie i innym. Maseczkę jedynie zakładam przy piłowaniu.

ja sama robię hybrydy - ale teraz chyba zdejmę bo tak mi szybko paznokcie rosną ze musiałabym chyba robić co tydzień. ja łapie zadyszkę nawet jak więcej mowię. w pierwszej ciązy siedziałam na l4 z powodu krwawień a tak to nic mi nie było. teraz nie ma krwawień to wszystkie inne objawy mnie spotkały czego nie wziela pod uwagę biorąc tyle zleceń w pracy i jeszcze zapisałam sie na angielski

No wlasnie ja mialam jednorazowe jasnorazowe plamonie. Poprostu na wkladce jakas plama. Lekarz dal mi duphaston. Usg mialam robione w sobote i wszystko bylo dobrze. Ale z racji ze nudnosci dzisiaj brak to sie schizuje ze moja cuaza już się zakonczyla. Jutro wiwczorem kolejna wizyta i bardzo sie jej boje.

Z mojego sprzątania blada dupa… Od samego rana jak wstałam tak leżę i jest mi niedobrze, wstręt do jakiegokolwiek jedzenia. Tylko kwaśny kefir mi w chodzi.
Chodzi za mną jeszcze Kwaśna Pomidorówka i chyba uśmiechnę się do teścia

reklama
Do góry