A moge wiedziec jak wypadaja tygodnie z ostatniej miesiaczki. Wedlug usg 9 i 1 tak?12 kg.w pierwszej ciąży z czego po 1 miesiącu waga wróciła do tej sprzed czyli 54 kg.
Teraz startuje z wagą 52,8 kg /wczoraj pomiar u lekarza/ .-aktualnie 9t+1d wg.usg wczorajszego.
reklama
Bo u mnie w tamten poniedziałek bylo z usg 5,1 a z okresu 8,1.dlatego podpytuje.A moge wiedziec jak wypadaja tygodnie z ostatniej miesiaczki. Wedlug usg 9 i 1 tak?
eM-eS-Zet
Fanka BB :)
Z miesiaczki 9t+2dA moge wiedziec jak wypadaja tygodnie z ostatniej miesiaczki. Wedlug usg 9 i 1 tak?
Zawsze jest różnica miedzy usg a ostatnia miesiaczka przeciez zaplodnienie nie jest pierwszego dnia w okres. Dlatego jest roznica. Przepraszam ze tak pytam.Z miesiaczki 9t+2d
Somememories
Zaciekawiona BB
Dziewczyny ja juz panikuje,znowu pojawila sie krew taka brazowa-ciemno czerwona niby ze sluzem a jednak osobno i nie wiem co mam myslec, tutaj w Belgii nie ma czegos takiego jak u nas w Polsce SOR (jedynie nagle przypadki takie jak krwawienia bardzo mocne itd to przyjmuja) ,a nie ma na dzisiaj juz zadnego lekarza u mnie w miescie. Strasznie sie teraz martwie..
eM-eS-Zet
Ale lekarze /bynajmniej Ci z którymi miałam doczynienia zawsze operują terminem wiek ciąży od 1 dnia miesiączki. Na logikę-do zapłodnienia dochodzi po owulacji, która przy cyklu 28 dni jest ok.14 dnia-czyli faktyczny wiek płodu jest średnio o 2 tyg.młodszy od tego co mówi lekarz.Zawsze jest różnica miedzy usg a ostatnia miesiaczka przeciez zaplodnienie nie jest pierwszego dnia w okres. Dlatego jest roznica. Przepraszam ze tak pytam.
A czy któraś z Was jest zarejestrowana w bazie DKMS?
Ja właśnie sobie przypomniałam, że muszę się "zawiesić" i już wysłałam maila także jak coś to przypominam i Wam
A jeśli nie jesteście zarejestrowane to nawet w ciąży można się zarejestrować, będziecie dostępne 6 miesięcy po porodzie (lub po zakończeniu karmienia piersią).
W ogóle idę dzisiaj na imprezę, mam nadzieję, że nikt nie będzie dopytywał czemu nie piję
Ja właśnie sobie przypomniałam, że muszę się "zawiesić" i już wysłałam maila także jak coś to przypominam i Wam
A jeśli nie jesteście zarejestrowane to nawet w ciąży można się zarejestrować, będziecie dostępne 6 miesięcy po porodzie (lub po zakończeniu karmienia piersią).
W ogóle idę dzisiaj na imprezę, mam nadzieję, że nikt nie będzie dopytywał czemu nie piję
KINDERBUENOO88
A czy któraś z Was jest zarejestrowana w bazie DKMS?
Ja jestem właśnie. Dobrze, ze przypomniałaś
A ja w pierwszej z 52 kg doszłam do 92 strasznie wodę zatrzymywałam i do tego przestałam ćwiczyć i jeszcze oczywiście jadłam za troje. 8 miesięcy po wróciłam do wagi sprzed ciąży. Teraz zaczynam od wagi 69 bo leczyłam się hormonalnie przez rok plus zastrzyki na stymulacje. W dwa miesiące 15 kg. Zanim się dowiedziałam o ciąży wróciłam na siłownie i ćwiczę codziennie ale obawiam się ze tak jak poprzednio lekarz mi zabroni i pozwoli tylko na spacery a okres zimowy i smog wiec z tymi spacerami będzie ciazko:/
reklama
Podziel się: