Mi pokazuje 8 plus 5 z okresu ostatniego. Bedac ze trzy tyg temu nic nie bylo. Potem trzebabylo poczekac i w ostatnim poniedzialku bylam i jest pecherzyk ciazowy duzy. Okreslila ze to według usg mam dodatkowo tydzień do tylu czyli bylo 5,1 a z okresu 8,1 zamiadtvstandartowo dwa tygodnie to trzy. Wiec przy 5 tygodniu liczac od usg byl tylko pecherzyk dlatego ide teraz w ten poniedziałek zobaczyc czy bedzie juz serce. Bedzie wtedy wiek ciazowy z usg 6,1 a z ostatniego okresy juz 9,1.Noooooo stresik jest.
Mi apka pokazuje (licząc od początku okresu, który był poronieniem poprzedniej ciąży) 6+3 czyli 7 tc w trakcie, nawet jeżeli ciąża jest młodsza to raczej już powinno być widać zarodek co nie?
reklama
Aurelka1994
Fanka BB :)
I takim sposobem właśnie dopiero podniosłam się z łóżka.. :x ale co tam, należy się polezec, nawet gdy jest to pół dnia. u mnie brzuch widać, albo tylko ja sobie coś wkrecam.. ale to 3 ciąża to może i coś w tym jest.
Tez jeszcze sobie leze. Spalam do 12I takim sposobem właśnie dopiero podniosłam się z łóżka.. :x ale co tam, należy się polezec, nawet gdy jest to pół dnia. u mnie brzuch widać, albo tylko ja sobie coś wkrecam.. ale to 3 ciąża to może i coś w tym jest.
MB91
No to ja byłam w poniedziałek - 5+6 i było widać tylko pęcherzyk ciążowy, który określił jako prawidłowy I nastraszył jednocześnie tą paskudną chorobą...U mnie w 5+4 było widać zarodek ale na serduszko za wcześnie było
Teraz idę w 7+6 i mam nadzieje, ze wszystko będzie pięknie
super i gratulacje!Hej!
Ja wróciłam do domu po USG. Trochę się naczekalam i nadenerwowalam bo wkręcalam sobie dużo rzeczy ale całe szczęście wszystko jest ok! Widziałam serduszko, dziś jest 6+5, fasolka ma 8,3mm i nie ma powodów do niepokoju. Teraz tylko byle się kulać do 40tc
Mi powiedział coś o 4 tc a wg. apki wtedy jak pisałam już wyżej wychodziłoby 11 dni do tyłu. Czyli teraz w poniedziałek 7+6 czyli gdzieś 6+2 - liczę że zobaczę już zarodek Swoją drogą 3 do tylu to raczej rzadko spotykane, bo chyba że masz bardzo nieregularne cykle ?Mi pokazuje 8 plus 5 z okresu ostatniego. Bedac ze trzy tyg temu nic nie bylo. Potem trzebabylo poczekac i w ostatnim poniedzialku bylam i jest pecherzyk ciazowy duzy. Okreslila ze to według usg mam dodatkowo tydzień do tylu czyli bylo 5,1 a z okresu 8,1 zamiadtvstandartowo dwa tygodnie to trzy. Wiec przy 5 tygodniu liczac od usg byl tylko pecherzyk dlatego ide teraz w ten poniedziałek zobaczyc czy bedzie juz serce. Bedzie wtedy wiek ciazowy z usg 6,1 a z ostatniego okresy juz 9,1.
koni
Zaangażowana w BB
Ja przygotowałam rzeczy do sprzatania a czy sie rusze to sie okaże. Jestem okropnie oslabiona on tego przeziebienia i zastanawiam sie jak ja przezyje te kolejne 32 tygodnie [emoji848] Co do siusiania to tez nnie to irytuje [emoji57] nie lubię sie budzić w nocy.Hej dziewczyny! Witam nowe przyszłe mamy i gratuluję wizyt w tym tygodniu. Ja się wiele nie odzywam ale ciągle mnie muli i zle się czuję.. Ale czytam Was ciągle! Zaraz może zbiorę się do sprzątania w domu, choć ciągle planuje a nic z tego nie wynika... Czy rosną Wam już brzuszki? Czy spicie na brzuchu? ((to moja ulubiona pozycja ale z racji bólu piersi chyba czas zacząć zmienić pozycje) aha i nic mnie tak nie wnerwia jak wstawanie w nocy na siku, choć celowo nie pije przed spaniem z 3 godziny! Potem nie mogę zasnąć za nic i mam bezsenność... my w ten weekend mówimy rodzinie o ciąży, i się trochę cykam, a w środę idę na usg i zakładać kartę ciąży. Będzie to 8 tydzień.
Udanego weekendu [emoji3531][emoji177]
Mi tez rośnie i mimo ze jestem gruba to czuc ze od spodu jest zaokraglany i sie taki twardszy zrobil. Ja z synem w 12tc to juz mialam pokaźny brzuszek a wtedy bylam szczupla.Mi właśnie tez brzuch rośnie. To moja druga ciaza ale mimo wszystko wydaje mi się ze to za wcześnie. Chodzę na siłownie, ograniczam węglowodany pije dużo wody a i tak rośnie. Nie wiem o co chodzi. To dopiero 7 tydzień:/ a piersi mam jak arbuzy dosłownie. W pierwszej ciąży tez takie były a przy karmieniu to już w ogóle wiedzę od głowy.
Teraz sie na chwile polozylam przed tv. Jedno pranie powieszone drugie wstawione, w planach posprzatac salon ale chyba zabiore sie za to jak syn wroci ze szkoły a teraz po leżę i na spokojnie podpoczywam bo maz spi po nocce wiec w domu cisz i spokój.
Tak to dziwne. Mam miedzy 26 a 29 wiec faktycznie dziwne. Pecherzyk duzy 15 mm.No to ja byłam w poniedziałek - 5+6 i było widać tylko pęcherzyk ciążowy, który określił jako prawidłowy I nastraszył jednocześnie tą paskudną chorobą...
super i gratulacje!
Mi powiedział coś o 4 tc a wg. apki wtedy jak pisałam już wyżej wychodziłoby 11 dni do tyłu. Czyli teraz w poniedziałek 7+6 czyli gdzieś 6+2 - liczę że zobaczę już zarodek Swoją drogą 3 do tylu to raczej rzadko spotykane, bo chyba że masz bardzo nieregularne cykle ?
MB91
No to w sumie dobrze Musimy czekać do poniedziałku - innego wyjścia nie mamy.Tak to dziwne. Mam miedzy 26 a 29 wiec faktycznie dziwne. Pecherzyk duzy 15 mm.
Ja jeśli mam przesunięcie faktycznie to wypadnę z majówek i będę mieć termin ok 5/6 czerwca.
Muszę się pilnować bo wchodzą mi tylko fast food !!!! Właśnie wcinam zapiekankę taką jak w budce nad morzem się dostanie hihi W 1 ciąży dużo przytyłam - 22 kg z czego Zuza miała 3222 , ale na szczęście szybko zrzuciłam bo 4 miesiące po już nie było widać, że byłam w ciąży A Wy mamusie, które juz macie ciąże za sobą jak to wspominacie? Dużo na plus wjechało?
KINDERBUENOO88
Ja w pierwszej ciąży przytyłam tylko 11 kg i po 4 miesiącach miałam wagę z przed ciąży. Ale przestałam karmić po pół roku ( choć i tak karmiłam mieszanie) i się posypało, mimo, ze się pilnowałem to waga szła w górę a hormony mi szalały. Wszystkie wyniki miałam kiepskie.. dopiero z początkiem lata jakoś mi się wszystko unormowało i ciąże zaczęłam z waga tylko 2kg więcej niż wtedy. Ale brzuch brzydki bo nic nie ćwiczyłam i pewnie się to zemści na mnie
eM-eS-Zet
No to w sumie dobrze Musimy czekać do poniedziałku - innego wyjścia nie mamy.
Ja jeśli mam przesunięcie faktycznie to wypadnę z majówek i będę mieć termin ok 5/6 czerwca.
Muszę się pilnować bo wchodzą mi tylko fast food !!!! Właśnie wcinam zapiekankę taką jak w budce nad morzem się dostanie hihi W 1 ciąży dużo przytyłam - 22 kg z czego Zuza miała 3222 , ale na szczęście szybko zrzuciłam bo 4 miesiące po już nie było widać, że byłam w ciąży A Wy mamusie, które juz macie ciąże za sobą jak to wspominacie? Dużo na plus wjechało?
12 kg.w pierwszej ciąży /rodziłam mając 35 lat/ z czego po 1 miesiącu waga wróciła do tej sprzed czyli 54 kg.
Teraz startuje z wagą 52,8 kg /wczoraj pomiar u lekarza/ .-aktualnie 9t+1d wg.usg wczorajszego.
Przyznam, ze boję się teraz tej wagi bo przemiana materii już nie ten-teges-urodzę mając skończone 40 lat, ale myślę , że podołam...grunt, żeby z baby było wszystko ok
reklama
Aurelka1994
Ja w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg. Byłam mega, wielką kulką... Przy drugiej już się pilnowałam, ale dużo na plus nie było musiałabym zerknąć. w tej mam nadzieję nie przytyć dużo, zachcianki spełniam ale tak z ręką na pulsie. [emoji14]
Podziel się: