współczuję :* trzymaj się , następnym razem się udaMy kupiliśmy cybex solutions s-fix i dla nas sprawdza się super , ale wiadomo dziecko trzeba przymierzyć do fotelikaDziewczyny jakie macie foteliki samochodowe 15-36? Musimy kupić nowy A sporo tego jest na rynku- wyczytałam też,że Recaro wycofał się z rynku.
A ja niestety dziewczyny mam pusty pęcherzyk ciążowy. ;( ;( I muszę się stawić do szpitala. Liczyłam, że będzie wszystko w porządku.
reklama
Kffiatek
Fanka BB :)
Nooo nie mów hop bo ja zanim swoje urodziłam tak samo się dziwiłam jak to można tyle czasu w chacie siedzieć a potem patrzyłam na drugie i myślałam że gdyby nie finanse to bym spokojnie jeszcze pół roku z nią została....2 lata to niee bo po roku wracam do pracy, dziecie do żłobka. To chociaż w pracy będę pic ciepła kawę [emoji6]
Plus jednak we dwoje będziemy wiec będziemy się zmieniać. No zobaczymy, na „wakacje” z dzieckiem się nie nastawiam ale tez po cichu liczę, ze dziecko wda się we mnie i będzie spokojne.
kocham moja prace, kocham być niezależna finansowo, i z domu wyniosłam przekonanie, ze kobieta powinna pracować. Niby stać nas zeby żyć z jednej wypłaty całkiem wygodnie ale ja wole swoje hajsy nigdy nie rozumiałam jak można zostać kilka lat w domu z dziećmi wiec to będzie naprawdę szok jeśli mi się odmieni ;d
Znaczy nie mówie, ze to złe jak inni zostają ja sobie siebie w domu nie wyobrażam.
Sloth
Aktywna w BB
A jednak mówie i jestem przekonana, ze jeśli będę się udzielać na grupie to za 1,5 roku będę mieć takie samo zdanie.Nooo nie mów hop bo ja zanim swoje urodziłam tak samo się dziwiłam jak to można tyle czasu w chacie siedzieć a potem patrzyłam na drugie i myślałam że gdyby nie finanse to bym spokojnie jeszcze pół roku z nią została....
Pozdrawiam.
Aga10_2018
A jednak mówie i jestem przekonana, ze jeśli będę się udzielać na grupie to za 1,5 roku będę mieć takie samo zdanie.
Pozdrawiam.
A Ty jesteś już Mamą ?
Czy to Twoja pierwsza pociecha będzie ?
PatrycjaOla
Zaciekawiona BB
Dzięki wielkie, ale lekarz na dzisiejszej wizycie kazał odczekać na spokojnie po tym wszystkim 3 miesiące i żebyśmy razem z partnerem przez ten czas pobrali kwas foliowy.Trzeba to przepracować w głowie i przede wszystkim uwolnić się od negatywnych emocji. Z tego co piszesz wnioskuję, że podeszlas do tego na zimno a nie z rozpaczą, a to już duży plus trzymam kciuki by się udało z samą tabletką, bez zabiegu. Moja przyjaciółka po pustym jaju i samoistnym poronieniu tabletką bez oczyszczania zaszła w zdrową ciążę po dwóch tygodniach. W sensie w pierwszej owulacji zaraz po poronieniu. Takiego scenariusza Ci życzę :*
Więc chyba mnie trochę przystopował. Także, chyba na wszystko przyjdzie czas. Teraz fakt podchodzę do tego już spokojniej, bo emocje były ogromne od rana. Ale oby było mniej więcej tak jak Ty piszesz. Buziaki
Na pewno uslyszysz.
Ja mam 7 tydzien, wedlug lekarza 6t3d. [emoji4]
Wow! Super. Ja jutro mam pierwsze usg 6+3.
Boje się jak pierun.
Taz mam przykre doświadczenia z wcześniejszych strat stad większy strach.
A ile mm miało maleństwo?
koni
Zaangażowana w BB
Ja wróciłam do pracy jak syn mial 7 miesiecy, początkowo pomagala mi bardzo przyjaciolka a potem jak mial rok to opiekowala sie nim niania. Teraz albo podejmiemy decyzje o powrocie do Polski na stale albo znów bedzie niania w dniach w ktorych musimy sie wymieniac jak jestesmy w pracy.A ja zapytam jak u Was było z powrotem do pracy po macierzyńskim? Po roku czasu małym jeszcze dzieckiem opiekowały się babcie, dziadkowie nianie? Czy moglyscie pozwolić sobie na urlop macierzyński dając radę finansowo z jednej pensji męża. Urlop wychowawczy jest bezpłatny. Czy mimo tego dla Was najważniejsza jest więź z dzieckiem i same zajmowałyscie się swoim mi pociechami az podrosły i poszły do przedszkola. Dla mnie pracować np za najniższą krajową a dziecko oddać pod opiekę niani, gdzie to obca tak naprawdę kobieta dla dziecka a pensja pokrywa koszt opieki mija się z celem wtedy. W takiej sytuacji chciałabym zostać w domu dłużej z dzieckiem. Nie chciałabym też aby wychowywała je moja mama, bo dziecko lepiej aby miało jeden wzorzec a nie każdy inaczej i po swojemu a potem dziecko nie słucha nikogo. Każda osoba, czy to rodzice czy babcie wychowuje dziecko po swojemu. Ciekawa jestem jak to było u Was, kobietki mające starsze dzieci lub jakie macie zdanie w tym temacie.
Oby i u mnie tak było. Do dzis pamiętam jak bylysmy z kupela na kawie i obiedzie i jej syn siedzial spokojnie na kolanach i wcinal obiadek a ja za moim latalam po calej restauracji a ona mi oznajmila ze jest w ciąży, wtedy stwierdziłam ze ja bym sie zalamala. Jak urodzila się jej cora to byla przeciwieństwem syna ktory całymi dniami spal i jadl a tu trzeba bylo poswiecic 100% uwagi [emoji6]U mnie się sprawdziło Po synku, który nie spał w ciągu dnia wcale, wstawał o 4:30, cały czas darł się w wózku, cały czas wymagał 100% uwagi i interakcji, jak zaczął chodzić to w chacie był armageddon, po tym wszystkim urodziłam córkę z promocji Przez trzy miesiące tylko spała i jadła była takim słodziakiem że przychodziłam do niej śpiącej popatrzeć jak wygląda bo za nią tęskniłam I nigdy nie szarpała za drzwiczki szafek, nigdy nie dłubała w kontaktach, nigdy niczego nie zbiła, nie zwaliła na podłogę, nie ciągnęła kota za ogon... Gdyby było na odwrót to by dopiero była jazda Teraz ma już 5 lat i pokazuje charakterek ale oni oboje charakterni, po rodzicach
Ja prowadzę samochód wiec sila rzeczy syn tez 7 lat bedzie siedzial z dzidzia z tyłu [emoji6]Ja jestemm w trakcie studiów. Obrona będzie już po narodzinach
Też musimy kupić. Bo namy tylko dla starszego.
Syn ma 7 lat i zastanawiamy się by fotelik jego z przodu nie położyć, a ja z malenstwem z tyłu. Wy siedzicie jako pasażerowie na pezednim siedzeniu czy z tyłu z dzieckiem.
Przykro mi [emoji53]A ja niestety dziewczyny mam pusty pęcherzyk ciążowy. ;( ;( I muszę się stawić do szpitala. Liczyłam, że będzie wszystko w porządku.
Ja tez mam nadzieje że u mnie jest tylko jedno! Niestety do 6.11 jeszcze bardzo daleko [emoji2356]smutne wieści z rana, trzymaj się kochana..
Ja wczoraj byłam u lekarza rodzinnego z powodu całodniowych mega mdłości i odruchów wymiotnych.. i dostałam zwolnienie narazie na 18 dni. Niby w Norwegii ciążę uznają dopiero po 12 tygodniu, ale ja z racji wcześniejszej skomplikowanej ciąży bliźniaczej powikłanej dodatkowo cukrzycą ciążową, dostałam skierowanie na badania krwi już teraz i pierwsze usg będę mieć już w ten czwartek, będzie to ok. 8t 1d Mam tylko nadzieję, że jest jedno maleństwo.. Pani, która dzwoniła do mnie ustalić termin usg powiedziała, że zaprasza mnie, żeby zobaczyć czy jest jedno czy dwoje OMG
Ja biorę od tygodnia i nie widzę niestety żadnej poprawy. Fajnie, że Tobie pomaga.
Ja z bliźniaczkami byłam 3 lata w domu, mąż pracował za granicą, więc mogliśmy sobie na to pozwolić biorąc pod uwagę finanse. Natomiast maluszek pewnie pójdzie do przedszkola już koło roczku. Kredyt na dom plus prąd, woda i media i już jednej wypłaty nie ma. Także my potrzebuje 2 wypłat, żeby koło jakoś się toczyło.
Moni_89
4 mm .[emoji4]
Boje się jak pierun.
Moni_89
Nie ma ci sie bac [emoji4]
Choc jeszcze wczoraj sama bylam na Twoim miejscu i sie stresowalam...
Daj koniecznie jutro znac .
Choc jeszcze wczoraj sama bylam na Twoim miejscu i sie stresowalam...
Daj koniecznie jutro znac .
Boje się jak pierun.
reklama
Podziel się: