reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

@MDNMO mam nadzieję, że tak też będzie u mnie [emoji12] Przed ciążą chuda jak szkapa, jadłam za troje i nie tyłam. A tu przyszła ciąża, hormony zaszalały i od razu zatrzymanie wody w organizmie i waga hop do góry [emoji44] Jako, że to moja pierwsza ciąża, to mam nadzieję, że jak hormony się ustabilizują, to i waga też [emoji120] Aczkolwiek mój mąż byłby zadowolony, gdyby 5kg na plusie mi zostało [emoji12]

Haha mój tez, szczególnie gdybym jakieś 5 kg zostawiła w piersiach 🤣🤣🤣
Trzymamy kciuki za nasze tyłki, żeby chciały wejść w stare jeansy [emoji23][emoji1307]

reklama
Ja nie ukrywam , że bardzo się bałam bo zawsze miałam figurkę modelki po pierwszej ciąży to się zmieniło bardzo , a wiadomo przez to ze mieszkamy za granicą i musiałam liczyć tylko na siebie mąż w pracy to nie było mowy o ćwiczeniach, zdrowej diecie itd ... długo mi zajęło dojście do formy z przed porodu dlatego teraz obiecałam sobie, że będę się starala przytyć tyle ile trzeba czyli do 12 kg a nie 20 ... Ale powiem Ci że wcale nie musiałam się starać specjalnie przy dziecku szczególnie 2 latku ciezkobyloby mi przytyć haha xD
Otóż to 😁 w życiu tyle ruchu nie miałam co zajmowanie się moim prawie 2 latkiem :D u mnie +8kg i mam nadzieje, że do maks 10 dojdę bo jeszcze trochę zostało.
Po pierwszym porodzie dziwne było to, że zeszło mi tylko 4kg od razu, a jakoś myślałam ze dziecko + wody+ łożysko i cała krew dodatkowa więcej wazy :p reszta poszła szybciutko, jednak pamietam moje zdziwienie tuż po 😜

@MDNMO mam nadzieję, że tak też będzie u mnie 😜 Przed ciążą chuda jak szkapa, jadłam za troje i nie tyłam. A tu przyszła ciąża, hormony zaszalały i od razu zatrzymanie wody w organizmie i waga hop do góry 😲 Jako, że to moja pierwsza ciąża, to mam nadzieję, że jak hormony się ustabilizują, to i waga też 🙏 Aczkolwiek mój mąż byłby zadowolony, gdyby 5kg na plusie mi zostało 😜
Mój mówi to samo :D

Ja tez już ledwo żyje... jakoś w poprzednich ciążach chyba łatwiej mi było pod koniec, ale i wiek nie ten, co teraz [emoji85][emoji85]
Dzisiaj zaczynam 35tc i cos czuje, ze moj mały posiedzi jeszcze po terminie, tak jak drugi... na ostatniej wizycie szyjka długa i mocna [emoji2360]

Tak się zastanawiam czy już zaczynać pic ta herbatę z malin i brać wiesiołka ? Ktoś już stosuje te cud specyfiki ?? [emoji1787][emoji1787] czytałam, ze teraz jeszcze modnie pod sam koniec zacząć wcinać daktyle [emoji1][emoji1] ze niby maja jakieś naskurczowe działania [emoji16]

Ja tez już ledwo żyje... jakoś w poprzednich ciążach chyba łatwiej mi było pod koniec, ale i wiek nie ten, co teraz [emoji85][emoji85]
Dzisiaj zaczynam 35tc i cos czuje, ze moj mały posiedzi jeszcze po terminie, tak jak drugi... na ostatniej wizycie szyjka długa i mocna [emoji2360]

Tak się zastanawiam czy już zaczynać pic ta herbatę z malin i brać wiesiołka ? Ktoś już stosuje te cud specyfiki ?? [emoji1787][emoji1787] czytałam, ze teraz jeszcze modnie pod sam koniec zacząć wcinać daktyle [emoji1][emoji1] ze niby maja jakieś naskurczowe działania [emoji16]
U mnie minęło 39 tyg i 3 dni. Robię wszystko co się da: Wiesiołek, liście malin, daktyle, ananas, pikantne przyprawy, ruch, schody, sex i Nic zero skurczy, jedynie bóle w dole brzucha podczas ruchów dziecka. Pierwsza ciąża przenoszona prawie 2 tyg, dziecko urodziło się z wagą 4,390. Teraz też waga zapowiada się spora więc lekarz dał mi czas do dnia terminu czyli do pon. Już nie wiem co jeszcze mogę wymyślić 😀

reklama
U mnie minęło 39 tyg i 3 dni. Robię wszystko co się da: Wiesiołek, liście malin, daktyle, ananas, pikantne przyprawy, ruch, schody, sex i Nic zero skurczy, jedynie bóle w dole brzucha podczas ruchów dziecka. Pierwsza ciąża przenoszona prawie 2 tyg, dziecko urodziło się z wagą 4,390. Teraz też waga zapowiada się spora więc lekarz dał mi czas do dnia terminu czyli do pon. Już nie wiem co jeszcze mogę wymyślić 😀
U mnie dzisiaj 39+2 :) i nic nie robię :D ani wiesiołka nie biorę, ani malin nie piję, daktyle niby mam w półce, pikantne przyprawy to tylko mnie od nich żołądek boli (bo na antybiotyku jestem). Leżę całymi dniami, seks zakazany ze względu na silną infekcję pęcherza i nawet magnez dalej biorę :D brzuch nie boli, skurczy nie mam :D chyba trzeba poczekać. Liczę, że bliżej 40 tc już będzie po wszystkim. Oby! ✊✊ ja mam czekać do 8 maja i potem się zgłaszać do szpitala lub lekarza mojego (nie pamiętam co powiedział mi ostatnio)

Do góry