reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Kochane o 22.30 poczułam skurcze... szczerze spodziewałam się mocniejszego kopnięcia, a tu tak jak na okres i dlatego długo zastanawiałam się czy to jest to czy nie ale zaczęliśmy z mężem liczyć i wyszło nam że regularne co 10 minut. Wody nie odeszły więc o 3 pojechaliśmy do szpitala jak skurcze były co 7minut. Na izbie przyjęć się okazało, że skurcze regularne ale rozwarcia brak więc czekamy. Rozwarcie pojawiło się ok 7 rano, wody odeszły o 10, a o 11 okazało się że mała się obrocila twarzą do krocza i decyzja o CC. O 11.35 popłynęły pierwsze łzy szczęścia 🙂. Poród w czasie epidemii.... Przed wejściem do szpitala namiot mierzenie temp i wywiad. Oczywiście w maseczce i IP też w masce sam poród bez a na sali operacyjnej powtórnie maseczka.
Piękna historia. Gratuluję córeczki!!!
Co do masek, to jestem w szoku że jest obowiązek. ... ;)
Co to znaczy że Mała obroniła się twarza do krocza ? Glowka w dół to chyna dobrze ?

Gratulacje Kochana! Ja rodziłam tak syna, tylko u Ciebie ogarnęli że poród jest twarzyczkowo a mojego syna rodziłam 2 godz w bólach partych i w końcu ordynator leżała na brzuchu a lekarz wyciągał vacum.. Dlatego super ze mądrzy lekarze zakończyli cc
Kochane o 22.30 poczułam skurcze... szczerze spodziewałam się mocniejszego kopnięcia, a tu tak jak na okres i dlatego długo zastanawiałam się czy to jest to czy nie ale zaczęliśmy z mężem liczyć i wyszło nam że regularne co 10 minut. Wody nie odeszły więc o 3 pojechaliśmy do szpitala jak skurcze były co 7minut. Na izbie przyjęć się okazało, że skurcze regularne ale rozwarcia brak więc czekamy. Rozwarcie pojawiło się ok 7 rano, wody odeszły o 10, a o 11 okazało się że mała się obrocila twarzą do krocza i decyzja o CC. O 11.35 popłynęły pierwsze łzy szczęścia [emoji846]. Poród w czasie epidemii.... Przed wejściem do szpitala namiot mierzenie temp i wywiad. Oczywiście w maseczce i IP też w masce sam poród bez a na sali operacyjnej powtórnie maseczka.

Wpisz sobie położenie twarzyczkowo. Głowa w dół ale dziecko prawidłowo rodzi się twarzą do podłogi jak kobieta rodzi, a odwrotnie trudno
Co to znaczy że Mała obroniła się twarza do krocza ? Glowka w dół to chyna dobrze ?

Więź co to się dokładnie i fachowo nazywa ułożenie twarzyczkowe w tej pozycji szyja dziecka jest odgięta tak, że tył głowy dotyka pleców dziecka i nie ma szansy obrócić dziecka

Kochane o 22.30 poczułam skurcze... szczerze spodziewałam się mocniejszego kopnięcia, a tu tak jak na okres i dlatego długo zastanawiałam się czy to jest to czy nie ale zaczęliśmy z mężem liczyć i wyszło nam że regularne co 10 minut. Wody nie odeszły więc o 3 pojechaliśmy do szpitala jak skurcze były co 7minut. Na izbie przyjęć się okazało, że skurcze regularne ale rozwarcia brak więc czekamy. Rozwarcie pojawiło się ok 7 rano, wody odeszły o 10, a o 11 okazało się że mała się obrocila twarzą do krocza i decyzja o CC. O 11.35 popłynęły pierwsze łzy szczęścia 🙂. Poród w czasie epidemii.... Przed wejściem do szpitala namiot mierzenie temp i wywiad. Oczywiście w maseczce i IP też w masce sam poród bez a na sali operacyjnej powtórnie maseczka.

Gratuluje! Super ze mozesz juz tulic swojego maluszka :)

O kurde, końcówka kwietnia, a tu już tyle świeżych mamuś 🤗🤗 gratulacje Kobietki i zdrówka dla was i dzieciaczkow!! 😊

Ja walizkę pakuję już od ponad 2 tyg i nawet jeszcze jej nie wyjęłam z szafy 🙈 i zaglądając tu na forum coraz bardziej się boję, że będę się pakować w biegu 😉

reklama
Do góry