reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja nie wiem skąd Ty bierzesz siły 😅 oj spowiedź... Też się muszę wybrać.

Mi ostatnio przyszły otulacze na próbę do wielopieluchowania :D zobaczymy jak to będzie :)
Ja sama nie wiem . Jestem tak śpiąca a chodzę i ogarniam wszystko. Na prawdę to chyba czas na bliskie rozwiązanie :)

W pierwszej ciąży w ostatnich dniach malowałam sypialnie ,żeby coś ruszyło a teraz chyba mam w głowie to ,że muszę funkcjonować po porodzie 🤦🏻‍♀️
Podświadomie boję się,że fizycznie nie dam rady jeśli się położę i będę leżeć.
Wczoraj odpoczywałam cały dzień 😂.

Moje zapasy pozdrawiają 😂 IMG_20200420_090322.jpg

Ja powoli robię zapas pieluch xD

Jak to u Was wygląda? Nie wiem ile kupić paczek "1" bo nie wiem ile będzie potrzeba a nie chcę potem walczyć z obiegiem dalej 😂 "3" dostałam dwie wielkie paki od przyjaciółki wraz z połową wyprawki dla malucha. Jedynki są od 2 do 5 kg a trójki od 4 do 9, myślicie by zaopatrzać się w tym wypadku w dwójki?

@mamahelenki92 - ja też dzisiaj na nogach po krótkim śnie (zasnęłam wczoraj po północy i od 5 na nogach 🤦🏼‍♀️) w dodatku walczę z posmakiem... Denaturatu w ustach 😂 Mama uznała że to może być efekt uboczny sterydów które dostałam w ten weekend 🙈

Ja powoli robię zapas pieluch xD

Jak to u Was wygląda? Nie wiem ile kupić paczek "1" bo nie wiem ile będzie potrzeba a nie chcę potem walczyć z obiegiem dalej 😂 "3" dostałam dwie wielkie paki od przyjaciółki wraz z połową wyprawki dla malucha. Jedynki są od 2 do 5 kg a trójki od 4 do 9, myślicie by zaopatrzać się w tym wypadku w dwójki?

@mamahelenki92 - ja też dzisiaj na nogach po krótkim śnie (zasnęłam wczoraj po północy i od 5 na nogach 🤦🏼‍♀️) w dodatku walczę z posmakiem... Denaturatu w ustach 😂 Mama uznała że to może być efekt uboczny sterydów które dostałam w ten weekend 🙈
Moja pierwsza córka urodziła się z wagą 4100 i 1 używałam dość długo. Myślałam ,że tak musi być 😂 znalazłam jakąś tabelkę ile dzieci używają pieluszek po ponad miesiącu przeszłam na 2. W tej chwili jedynek nie mam za wiele. Kupiłam dwójki , bo z nich mi nie uciekala zawartość. Wszystko zależy od tego jakie będziesz miała dzieciątko. Pewnie bym nie szalała z pieluchami teraz , ale mieszkając po za miastem ciężko znaleźć u nas dobre pieluchy :) dlatego mam takie zapasy.

Jedne dziecko w jedynce będzie się topiło , na drugi będzie za małe.
3 używałam dość długo , ale chyba dopiero po 3 miesiacu zaczęłam używać ?

Moja pierwsza córka urodziła się z wagą 4100 i 1 używałam dość długo. Myślałam ,że tak musi być 😂 znalazłam jakąś tabelkę ile dzieci używają pieluszek po ponad miesiącu przeszłam na 2. W tej chwili jedynek nie mam za wiele. Kupiłam dwójki , bo z nich mi nie uciekala zawartość. Wszystko zależy od tego jakie będziesz miała dzieciątko. Pewnie bym nie szalała z pieluchami teraz , ale mieszkając po za miastem ciężko znaleźć u nas dobre pieluchy :) dlatego mam takie zapasy.

Jedne dziecko w jedynce będzie się topiło , na drugi będzie za małe.
3 używałam dość długo , ale chyba dopiero po 3 miesiacu zaczęłam używać ?

Ja to pieluchy w obecnym czasie kiedy był problem ze spokojnymi zakupami w marketach, zamówiłam na allegro (plus że mam smarta ;).) w dodatku jak byłam w miarę na chodzie, po dwóch wizytach w biedronce (którą mam najbliżej) byłam zrezygnowana bo rozmiarówki jedynie powyżej 3 🤦🏼‍♀️ dokupiłam 2 paczki jedynek (prawie jedna jest już spakowana do walizki do szpitala xD) i zobaczymy jak to będzie ale dziękuję za poradę :)

reklama
Do góry