reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja nie wiem skąd Ty bierzesz siły 😅 oj spowiedź... Też się muszę wybrać.

Mi ostatnio przyszły otulacze na próbę do wielopieluchowania :D zobaczymy jak to będzie :)
Ja sama nie wiem . Jestem tak śpiąca a chodzę i ogarniam wszystko. Na prawdę to chyba czas na bliskie rozwiązanie :)

W pierwszej ciąży w ostatnich dniach malowałam sypialnie ,żeby coś ruszyło a teraz chyba mam w głowie to ,że muszę funkcjonować po porodzie 🤦🏻‍♀️
Podświadomie boję się,że fizycznie nie dam rady jeśli się położę i będę leżeć.
Wczoraj odpoczywałam cały dzień 😂.

Moje zapasy pozdrawiają 😂 IMG_20200420_090322.jpg

Ja powoli robię zapas pieluch xD

Jak to u Was wygląda? Nie wiem ile kupić paczek "1" bo nie wiem ile będzie potrzeba a nie chcę potem walczyć z obiegiem dalej 😂 "3" dostałam dwie wielkie paki od przyjaciółki wraz z połową wyprawki dla malucha. Jedynki są od 2 do 5 kg a trójki od 4 do 9, myślicie by zaopatrzać się w tym wypadku w dwójki?

@mamahelenki92 - ja też dzisiaj na nogach po krótkim śnie (zasnęłam wczoraj po północy i od 5 na nogach 🤦🏼‍♀️) w dodatku walczę z posmakiem... Denaturatu w ustach 😂 Mama uznała że to może być efekt uboczny sterydów które dostałam w ten weekend 🙈

Ja powoli robię zapas pieluch xD

Jak to u Was wygląda? Nie wiem ile kupić paczek "1" bo nie wiem ile będzie potrzeba a nie chcę potem walczyć z obiegiem dalej 😂 "3" dostałam dwie wielkie paki od przyjaciółki wraz z połową wyprawki dla malucha. Jedynki są od 2 do 5 kg a trójki od 4 do 9, myślicie by zaopatrzać się w tym wypadku w dwójki?

@mamahelenki92 - ja też dzisiaj na nogach po krótkim śnie (zasnęłam wczoraj po północy i od 5 na nogach 🤦🏼‍♀️) w dodatku walczę z posmakiem... Denaturatu w ustach 😂 Mama uznała że to może być efekt uboczny sterydów które dostałam w ten weekend 🙈
Moja pierwsza córka urodziła się z wagą 4100 i 1 używałam dość długo. Myślałam ,że tak musi być 😂 znalazłam jakąś tabelkę ile dzieci używają pieluszek po ponad miesiącu przeszłam na 2. W tej chwili jedynek nie mam za wiele. Kupiłam dwójki , bo z nich mi nie uciekala zawartość. Wszystko zależy od tego jakie będziesz miała dzieciątko. Pewnie bym nie szalała z pieluchami teraz , ale mieszkając po za miastem ciężko znaleźć u nas dobre pieluchy :) dlatego mam takie zapasy.

Jedne dziecko w jedynce będzie się topiło , na drugi będzie za małe.
3 używałam dość długo , ale chyba dopiero po 3 miesiacu zaczęłam używać ?

Moja pierwsza córka urodziła się z wagą 4100 i 1 używałam dość długo. Myślałam ,że tak musi być 😂 znalazłam jakąś tabelkę ile dzieci używają pieluszek po ponad miesiącu przeszłam na 2. W tej chwili jedynek nie mam za wiele. Kupiłam dwójki , bo z nich mi nie uciekala zawartość. Wszystko zależy od tego jakie będziesz miała dzieciątko. Pewnie bym nie szalała z pieluchami teraz , ale mieszkając po za miastem ciężko znaleźć u nas dobre pieluchy :) dlatego mam takie zapasy.

Jedne dziecko w jedynce będzie się topiło , na drugi będzie za małe.
3 używałam dość długo , ale chyba dopiero po 3 miesiacu zaczęłam używać ?

Ja to pieluchy w obecnym czasie kiedy był problem ze spokojnymi zakupami w marketach, zamówiłam na allegro (plus że mam smarta ;).) w dodatku jak byłam w miarę na chodzie, po dwóch wizytach w biedronce (którą mam najbliżej) byłam zrezygnowana bo rozmiarówki jedynie powyżej 3 🤦🏼‍♀️ dokupiłam 2 paczki jedynek (prawie jedna jest już spakowana do walizki do szpitala xD) i zobaczymy jak to będzie ale dziękuję za poradę :)

reklama
Do góry