reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A mi dotarła dzisiaj huśtawka/leżaczek/krzesełko i elektroniczna niania [emoji28]Czekam jeszcze tylko na ciuchy dla starszych dzieci i jeden komplecik welurowy dla Małej.
Dzisiaj sprzątam tak, ze jak poszłam na górę, to się walnęłam na łóżko i leżałam godzinę [emoji85] nie mam siły. Wrzuciłam tylko ciuchy do suszarki i kolory do pralki. Nie mam w ogóle powera. I nie wiem co tym zrobić, chyba to prześpię [emoji23]

reklama
Już o Was otwierają przedszkola? Czy tylko jak wcześniej mówiłaś dla dzieci, których obydwoje rodzice pracują? Ciekawa jestem jak to się w Polsce potoczy 🤔
Otwierają część przedszkoli, my mamy małe prywatne. Z tego co dziewczyny mi mówiły to te państwowe jeszcze nie mają konkretnej daty otwarcia, ale tam jest po 100, 200 dzieciaków to całkiem inaczej się sprawa ma.

A mi dotarła dzisiaj huśtawka/leżaczek/krzesełko i elektroniczna niania [emoji28]Czekam jeszcze tylko na ciuchy dla starszych dzieci i jeden komplecik welurowy dla Małej.
Dzisiaj sprzątam tak, ze jak poszłam na górę, to się walnęłam na łóżko i leżałam godzinę [emoji85] nie mam siły. Wrzuciłam tylko ciuchy do suszarki i kolory do pralki. Nie mam w ogóle powera. I nie wiem co tym zrobić, chyba to prześpię [emoji23]
To ja dziś tak sie wkurzylam, do pralki rozmiar 62 kolory i był tam sweterek z taki wlochaty z domieszką welny z zary no co on mi z ciuchami zrobil wszystko będę musiala tym lepem ściągać więc mam zabawy na parę godzin 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja już w domu 🙂 teraz mogę czekać na rozwiązanie 😁 nie kazał mi tam lekarz żadnych badań powtarzać 🙂 tylko mój kazał zrobić jeszcze raz świeże HBS więc po nD pójdę bo wizytę mam 29 🙂 spojrzał na wyniki badań i powiedział że ciąża książkowo przepływy dobre itp 🤗 no urosłam co mnie na duchu podniósł lekarz 🙂 z OM mam na 13.05 datę i taka wpisał i pow że gdybym do tego czasu nie urodziła to się zjawiam 13 🙂 a takto o każdej porze dnia i nocy mam przyjeżdżać 🙂 obym tylko dojechała szczęśliwie 🙏

Ja też nie mam dziś powera, nie wiem w co ręce włożyć, nie wiem co pakować. Czekam na wizytę o 15:45 i na tym się teraz skupiam. Wieczorem pewnie coś dalej będę ogarniać, już ze spokojną głową :)

@KundaKunda jaki system wielopielo masz i używasz? Jakiejś konkretnej firmy?
Ja na początek zamówiłam 6 chinek otulaczy PUL do tego wkłady i tetra. Potem będziemy inwestować dalej, jak zobaczę co i jak :)

Ja już w domu 🙂 teraz mogę czekać na rozwiązanie 😁 nie kazał mi tam lekarz żadnych badań powtarzać 🙂 tylko mój kazał zrobić jeszcze raz świeże HBS więc po nD pójdę bo wizytę mam 29 🙂 spojrzał na wyniki badań i powiedział że ciąża książkowo przepływy dobre itp 🤗 no urosłam co mnie na duchu podniósł lekarz 🙂 z OM mam na 13.05 datę i taka wpisał i pow że gdybym do tego czasu nie urodziła to się zjawiam 13 🙂 a takto o każdej porze dnia i nocy mam przyjeżdżać 🙂 obym tylko dojechała szczęśliwie 🙏
No to teraz pełen luz i czekanie 😊😊😊

Dziweczyny pisze właśnie rozkład jazdy dla sąsiadki gdybym zaczela rodzić, to ona zostaje z synem jakie informacje o synku powinnam zawrzeć prócz podstawowych, co je na każdą porę dnia , przygotuje kilka zestawów ubrań w szafce , żeby miała i nie musiała szukać... No nie wiem co jeszcze jakieś smakołyki w razie poszukiwań mamy zeby odwrócić uwagę przygotuje w kartoniku no mnie wiem co jeszcze ...

Dziweczyny pisze właśnie rozkład jazdy dla sąsiadki gdybym zaczela rodzić, to ona zostaje z synem jakie informacje o synku powinnam zawrzeć prócz podstawowych, co je na każdą porę dnia , przygotuje kilka zestawów ubrań w szafce , żeby miała i nie musiała szukać... No nie wiem co jeszcze jakieś smakołyki w razie poszukiwań mamy zeby odwrócić uwagę przygotuje w kartoniku no mnie wiem co jeszcze ...
Może co lubi, jaką bajkę ewentualnie (w skrajnych sytuacjach).

reklama
A teraz to trzeba mieć dwa wyniki badań krwi?

Moja lekarka mi powiedziała, że tak. Musiałam iść do laboratorium z wynikami z poprzedniej ciąży i do tego mi zrobili tzw. wynik potwierdzony. Sam sprzed kilku lat by nie wystarczył. Najlepiej chyba dopytać w szpitalu, w którym planujesz rodzić.

Do góry