Charlotte21
Fanka BB :)
Też ostatnio o tym z mężem rozmawiałam. Wcześniej temat porodu było odległy i naturalny. Ale jak zaczęłam oglądać szkołę rodzenia on line i jak położna opowiada, że to boli i że kobiety mają kryzys przy 7-8 cm rozwarcia i wtedy położne wiedzą, że zaraz koniec, to powiem Ci, że mnie w żołądku ścisnęło! Moja mama rodziła szybko i mam nadzieję, że będzie tak ze mną, co nie zmienia to faktu, że zaczynam się stresować. Hemoroidy mam prawie od początku ciąży więc się do nich przyzwyczaiłam. Bóli kręgosłupa nie mam prawie wcale, ale wydaje mi się, że to przez to, że mam skoliozę i się trochę garbię( nie mam garba tylko po prostu trochę kręgosłup wypukły i aby mieć super proste plecy muszę się pilnować) , więc u mnie zawsze był taki układ kręgosłupa jak w ciąży i na to wygląda, że mięśnie mam przystosowane do tego tyle dobrego, bo kręgosłup mi się pokrzywił w postawówce jak szybko rosłam. Żylaki mam nadzieję, że mnie nie dopadną.Hej
Jak tu pachnie przygotowaniami Za chwilę zacznie się nam baby boom
Powiem wam, że zaczynam się stresować bólem porodowym. Do tej pory byłam odważna, ale jak doszły silne bóle kręgosłupa, hemoroidy i chyba o zgrozo zaczynają się żylaki sromu, to mi nie do śmiechu jest
No, ale może jakoś to będzie
A ja dzisiaj uszyłam ręcznie 4 prototypy maseczek z prześcieradła, by mieć, jak będę do lekarza szła lub na porodówkę
Zobacz załącznik 1106530
Na stan 37t0d mam hemoroidy, drętwieją mi biodra, mam super ekstra duży zespół niespokojnych nóg, opuchnięte dłonie i nogi, ZERO rozstępów na brzuchu (ale pupa trochę ucierpiała na tym, bo tam kilka mam), no i prawie 20 kg już mam na plusie piersi urosły o jakies 2 rozmiary. Ale potem lekko zmalały po odstawieniu Duphastonu. Nadal są wieksze niż przed ciążą ale i tak zmalały w stosunku do początku ciąży. Włosy i paznokcie jak nigdy grube i nie wypadające i niełamiące w sumie to fajnie jest.
Wózek "nówka nie śmigany" jak to dzieciaki mówią. Dobrze, że Ci się podoba i jesteś zadowolona. Ja akurat nie przywiązuje do tego za dużej wagi, ale fajne zestawienie kolorówPochwalę się wózkiem