reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
U nas jakby byl chłopak to wiadomo ze miałby być Kazik, Stefan lub maz ostatnio wymyślił MIeszko 😃 dla chłopca było prawoe wybrane. (Co do Gniewomira to znam jednego dzieciaczka, wołają na nieho Gniewko ❤)
No ale koniec końców okazało się że corka bedzie 👍i tutaj mielismy ogromny problem. Co napisałam na tablicy to maz skreślił. 😄 tez tam byla Aniela.
No i ostatnio zadecydowane i u nas bedzie Miłka 😘🤩 (Miłosława).

A co do depilacji, to ja nie mam juz siły. Nogi ledwo idzie mi ogolić i takie paski zostawiam 🤭 a tam na dole to tez staram sie na oślep i potem z lusterkiem kombinuje. Najlepiej lusterko na ziemie i kucnac ;) ale to wymaga gietkosci. Mam stosunkowo mały brzuch woec chyba lepiej mi to wychodzi. 😄 pewnie w szpitalu nie jedno widzieli, woec nie trezbaby było sie tym stresować ALE jakos tak przyjemniej jak sie o soebie dba.

Ostatbio odczuwam co to znaczy jak Malutka sie rozciaga w brzuchu 😮 normalnoe talie kształty mi brzuch nabiera ze aż się czasem boje ze ona te swoje nogi polamie w środku!!! U mnie lezy po prawej stronie brzucha a nogi i wciska pod drugi bok stopy i kolana. 😋 moja watriatka.

Jutro juz 37+0 i zaczynam sie z lekka stresować. ;)

Imię to ostatnio drażliwy temat w mojej rodzinie
Pierwsza córka Marta Janina . W sumie pierwsze imię wybrał mąż (gdzie nie poszedł :do sklepu, do przychodni, do kawiarni, w pracy wszędzie spotykał "fajne" Marty), a ja drugie po teściowej(już nieżyjącej). Ja chciałam Pola.
Jak się okazało, że będzie druga córcia to ja obstawiam Ida Krystyna ....
Mamy długie nazwisko, więc jak znalazł krótkie imię.
A mąż drażni mnie mieniem Martyna.......p.s. mamy już Martę.
Mam nadzieję, ze stanie na moim :):):)

Co do depilacji to ja jestem z tych niestety "obfitych" w owłosienie-genetyka
Na dole to nic nie widzę i na dodatek mam prysznic.
Już obmyśliłam, ze usiądę na podłodze i mam lusterka w drzwiach prysznica.
Zobaczymy. Mam zamiar wypróbować jutro, bo w piątek wizyta.... :)

Mam pytanie w kwestii kosmetyków dla maluszków. co kupiłyście?/marka.
A co na pępek?

E.

U mnie płyn do kapania babydream. I nic poza tym :)
Pierwsza córka Marta Janina . W sumie pierwsze imię wybrał mąż (gdzie nie poszedł :do sklepu, do przychodni, do kawiarni, w pracy wszędzie spotykał "fajne" Marty), a ja drugie po teściowej(już nieżyjącej). Ja chciałam Pola.

A co na pępek?

E.

A co na pępek?

E.
Ja do mycia Malutkiej kupilam taki płyn z Linomagu ;) chociaz na kanale "sroka o" okazuje sie ze nie ma najlepszego składu. Bardzo poleca sie z rossemanna hip i babydream (o ile cos nie pokrecilam). Mam tez taka oliwke z linomagu. Zobaczymy czy się nada. ;) jak nie to sama zuzyje bo mam strasznie sucha skórę od dziecka.

Pępek to moja zmora. Bo teraz wszystkie polozne sugeruja tylko mycie i pozostawienie go na sucho. Ewentualnie pryskac raz przy myciu dziecka oktaniaeptem. A moja kuzynka tak robiła i Malej sie ropa wdala . Zaczęli smarować spirytusem i poszlo szybko 😂

@Lilka455 dzięki temu, że wystawiłaś listę, przypomniałam sobie, że nie spakowałam sztućców i talerzyka! Dzięki! ❤😂
a co do golenia to masakra... ostatnio jak depilowałam miejsca intymne to tak sobie chciałam zajrzeć, że aż mi się słabo zrobiło z wysiłku i ucisku brzucha 😂🙈

A co na pępek?

E.
Ja na pepek puder z apteki na receptę od lekarza przy wypisuje się dostaje. Taka mala buteleczka. Do kąpieli olejek migdałowy przez pierwsze tygodnie nic więcej 😁

A co na pępek?

E.

U nas ziaja i bambino :) oliwka, płyn do kąpieli natłuszczający, krem do pupy i na odparzenia. Do tego na wszelki wypadek przy odparzeniach- bepanpthen. Z Bambino krem z cynkiem i oliwkę (będę najpierw testować ziajkę, jak coś będzie nie tak to od razu na bambino przechodzę bo nigdy nic nie wiadomo).
Co do pępka- octenisept. Ewentualnie przemywanie przegotowaną wodą.

reklama
Ja podpytalam kobitek, które teraz rodziły u mnie w szpitalu co trzeba, i tym sie sugeruje. Głównie wszystko mam, jedynie dwie piżamy musiałam domówić, bo po cc unikają nakladania opatrunku i naciskaja na częste kąpiele.
Ja stwierdzam, że depiluje sie tylko jak mam blizne po 1 cc, a reszty nie ruszam ze strachu, że zatnę sie w żylaka [emoji33] A są ogromne.

Do góry