reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej. U mnie ciężko ze spaniem ... Jadę zaraz do sklepu po pierwszą część zakupów. Jutro ogarnę resztę tego co potrzeba ,żeby do świąt nie wychodzić. Zamówiłam sobie pieluchy z rossmana dla Michalinki i paczkę dla starszej córki na zapas , tak ,żeby nie musieć wychodzić z domu. Choć Zazwyczaj kupowałam w biedronce to serio nie chce teraz specjalnie biegać i szukać🤦🏻‍♀️
Nie mogę się załatwić. W sumie mam dość tego stanu. Wczoraj coś poszło , ale to kropla w morzu... Serio.

reklama
Ja mialam ciezka noc, jak przewaznie ostatnio. Meczyl mnie zespol niespokojnych nog, zasnelam po 1. Nie byloby tragedii, gdyby nie to, ze moj dziec postanowil wstac z kurami. Odliczam dni do konca, a pozniej tez sie boje jak to bedzie. Mlody spi z nami, a sen ma tak czujny, ze nie ma szans go przekladac. Jak sie corka urodzi i bedzie go budzila w nocy to dopiero bede miala kolorowo. Zeby tylko ona spala sama [emoji120]

Czy któraś z Was rodziła naturalnie, a ma wade wzroku? Nie mam teraz możliwości pójść do okulisty przez tą sytuację z wirusem. Byłam w październiku u okulisty i było wszystko dobrze, nie widziała wtedy przeciwskazan. Mój lekarz prowadzący mówi, że jak kiedyś nie było problemów z siatkówką nie ma czym się martwić i nie będzie wymagal żadnego zaświadczenia od okulisty.

Hej. U mnie ciężko ze spaniem ... Jadę zaraz do sklepu po pierwszą część zakupów. Jutro ogarnę resztę tego co potrzeba ,żeby do świąt nie wychodzić. Zamówiłam sobie pieluchy z rossmana dla Michalinki i paczkę dla starszej córki na zapas , tak ,żeby nie musieć wychodzić z domu. Choć Zazwyczaj kupowałam w biedronce to serio nie chce teraz specjalnie biegać i szukać🤦🏻‍♀️
Nie mogę się załatwić. W sumie mam dość tego stanu. Wczoraj coś poszło , ale to kropla w morzu... Serio.
Problem z zaparciami znam od poczatku ciąży :/ jezeli moge cos podppwoedziec to mozna zrobic z jablek ciepły mus lub w calosci obgotowac jabłka jak na kompot ale znacznie krócej. Tak aby tylko jabłka były z lekka miękkie i to zjeść. Mi pomagalo i mojemu teściówi podpowiedzieki to na onkologii. To byl ich jedyny sposób ma problem. Albo juz medyczne czopki glicerynoww. U mnie efekt natychmiastowy ;)
Ja dzisiaj zle spałam. Zespol niespokojnych nog tez mi dal w kosc jak nigdy. Nawet Malutka aie tak starasznie wiercila. Powoli człowiek ma problemt ze snem. Dobrze ze w ciagu dnia leze to inaczej bym byla zombie. Wiec niby sie cieszę że już blisko ale z drugiej przychodzi mi powoli strach 😃

Ile wasze pociechy ważą? Jestem w 32+3 I moja Blanka waży 1678 g +-248g
Tydzień temu Młody miał 2044 g w 31+3 (wiek wg om, lekarz upiera się, że to 32+3).

Ja też kiepsko spałam, bardzo męczą mnie bóle miednicy jak leżę na którymś boku...
Z zaparciami walczę od 20tc... U mnie czasami pomaga słaba kawa z mlekiem.

Trzymajcie się, Dziewczyny. Już bliżej niż dalej. ;)

Tak tez sie wlasnie pocieszam. A zeby brzmialo lepiej to sobie wmawiam, ze juz mniej niz 5 tygodni i bede w terminie to moge rodzic. Oczywiscie nie zakladam, ze urodze zaraz po 37tc, ale mojej psychice to dobrze robi [emoji12]
Tydzień temu Młody miał 2044 g w 31+3 (wiek wg om, lekarz upiera się, że to 32+3).

Ja też kiepsko spałam, bardzo męczą mnie bóle miednicy jak leżę na którymś boku...
Z zaparciami walczę od 20tc... U mnie czasami pomaga słaba kawa z mlekiem.

Trzymajcie się, Dziewczyny. Już bliżej niż dalej. ;)

reklama
Do góry