reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja na szczęście podyplomówkę zakończyłam w lutym... także mam z głowy...
Odnośnie spania to tez nie mam lekko... budzę się często, ciągle chce mi się siusiu
albo pić i tak wkoło 🙈 Dziś od 3 do 4 miałam przerwę... zaczęłam czytać artykuły z tego wszystkiego :)
W ogóle... tez odczuwacie czasami taką suchość w ustach? Jak na kacu normalnie 😂🙈
i wtedy mam ochotę na coś takiego gazowanego typu coca-cola lub pepsi... ale opanowuję się :)

reklama
Mój mąż pracuje na logistyce w IKEA i uwierz mi - robią co mogą, aby opcja Click&collect była dostępna jak najszybciej... Maja strasznie dużo zamówień internetowych. No i poinformuj męża, żeby przy odbiorze uzbroił się w cierpliwość...są ogromne kolejki po odbiór.

Cierpliwości, do środy dasz radę. To już zaraz.

Spokojnie, wszystkie problemy się rozwiążą, zobaczysz. Ja też mam często wrażenie, że mnie wszystko przytłacza, ale dobra herbata i ulubiona muzyka działają cuda. :*
Absolutnie wiem ze teraz o maja pracy na potęgę i nie nagaduje tutaj na IKEA 🙂 tylko mam ja tak blisko ze wydaje mi sie na wyciągnięcie ręki. Nie spodzoewalam się ze bedzie taki nawal zamowien. Ja popelnilam.blad zakladajac że w ogóle coś teraz szynko pójdzie...🙈

@MDNMO
Ja akurat terapię pedagogiczną i socjoterapie ;) ale normalnie głowy do tego teraz nie mam zupelnie. Wlurzam się na soebie że nie pisze pracy mgr bo zaraz mnie zastanie ostateczny twrmin. No ale nie mam siły na to! Ja tutaj sie zmusić do wysilku intelektualnego jak mnie mycie garow umeczylo... 😃 wiec dzisiaj ksiazka i leze.

Odnośnie spania to tez nie mam lekko... budzę się często, ciągle chce mi się siusiu
albo pić i tak wkoło 🙈 Dziś od 3 do 4 miałam przerwę... zaczęłam czytać artykuły z tego wszystkiego :)
W ogóle... tez odczuwacie czasami taką suchość w ustach? Jak na kacu normalnie 😂🙈
i wtedy mam ochotę na coś takiego gazowanego typu coca-cola lub pepsi... ale opanowuję się :)
Ja ciagle mam sucjo w buzi, usta pekaja. Nawet przy nawilzaczu powietrza. Wody pije na potęgę.(gdzie przedtem wody nie cierpialam pic) i nadal sucho....
Co do pepsi czu coli to czasem tylko ona mi pomaga na bolacy zoladek i zły nastrój. Ja pije i czuje sie wtedy super 😀

Cześć dziwczyny po weekendzie , ja dla odmiany spalam jak zabita , chłopaki tez wstalismy po 9 jakoś. Dziś pracowity dzień, okazało się , że już juz nic przez granice nie przewioze bo Czechy i Słowacy juz calkiem zamknęli granicę, dobrze ze nosidełko zdążyło przyjść. Tak więc pozebralam trochę na facebookowej grupie i załatwiłam sobie za darmo łóżeczko , okazało się, że znajoma zjeżdża po wszystkim do pl i nie będzie już potrzebować, także dzisiaj pomalowalismy ściany, i mąż odbierze po południu ja wczyszcze napastuje bo to z prawdziwego drewna woec musi trochę stać na powietrzu zeby to się wchlonelo... upiekłam juz drożdżówki z truskawkami.

Rano mialam silne skurcze , tak więc już robię na gotowe zeby nic więcej nie robić i doczekać do tego maja.
Co do zamówień to tutaj ludzie oszaleli u nas są sklepy budowlane zamknięte tylko online , ale nic nie ma na magazynie , chciałam kupić białą farbę zeby łóżeczko przemalowac bo mi nie pasuje kolorystycznie, ale nic nie kupię mialam bejce się z mąż bejca pociągnie i odświeży. W drogerii online nawet nie mogłam zamówić głupiego żelu damskiego do golenia nóg wzięłam męski, ja nie wiem nagle wszyscy wszystkiego potrzebują (Tak jak ja 😁🙈)

Wchodzi u nas nowe rozporządzenie (Austria) do supermarketów tylko w maseczkach beda wpuszczac...

Ale co mnie dzis ruszyło, to chlopak mojej siostrzenicy jest na kwarantanie bo pracował przy granicy czeskiej, była juz policja i on musi siedzieć w domu , ale nawet się to nie zapytali czy z kim mieszka on w domu, a ona wychodzi normalnie. Moja teściowa tez w tamtym tygodniu zjechała do Polski i tylko ona na kwarantannie A tesc moze wychodzic no co za jakas fikcja A nie kwarantanna, jedynie plusem.jest to że tesc sam postanowił siedzieć w domu i tylko im zakupy podworza, ale na dobrą sprawę mógłby wyjść do ludzi zarażać i nikt by nic nie wiedzial 🙈🤦‍♀️

suchość w ustach/gardle zawsze mam jak jest mróz na zewnątrz ..... taka moja mała obserwacja :)

@charlotte uuu to jeszcze w dodatku mgr, to fakt. Ja po mgr jestem juz kupe lat,ale tez studiowalam bedac w ciazy z pierwszym dzieckiem, zreszta od rozpoczecia pierwszych studiow dalej studiuje :eek: juz chyba 8 czy 9 kierunek, a od pazdziernika doktorat na Uniwersytecie Medycznym :baffled: ale jakos damy rade:-) :):angry::cool2:

Ja to mam problem z suchościa w ustach głównie w nocy. Od poczatku ciąży mam tak opuchniętą śluzówkę nosa, że podczas spania oddycham ustami. Do tego spanie... masakra, co cheila siusiu po kropelce (jak bym miała prostatę [emoji1787]), skórcze w łydkacb i stopach, młoda w brzuchu skakać zaczyna, no i starsza czasami ma koszmary to ide ja uspokajać, a najśmieszniejsze, że słyszę każy warkot za oknem czy wibracje w telefonie sąsiada z góry [emoji1787]
W środę wizyta, juz sie boję, dzisiaj jeszcze zadzwonie do pani dr zapytać czy napewno aktualna i co jest wymagane. Niby od dziś 33tc, ale może już dowiem sie na kiedy planujemy cc [emoji33]

Ja ciągle mam sucho w ustach, jakbym nje piła przez tydzień nic. A po nocy to już w ogóle jak po imprezie.. Staram się nie brać za słodkie napoje typu pepsi, chociaż ostatnio po grzeszyłam dwa dni.. Teraz idzie tylko woda gazowana z syfonu..
albo pić i tak wkoło [emoji85] Dziś od 3 do 4 miałam przerwę... zaczęłam czytać artykuły z tego wszystkiego :)
W ogóle... tez odczuwacie czasami taką suchość w ustach? Jak na kacu normalnie [emoji23][emoji85]

reklama
U mnie od jutra 35 tydzień (34+1) wizyta 9.04 i już mam dostać skierowanie na Cc które zakładaliśmy na 27.04, zobaczymy czy coś się zmienilo przez ten wirus..
Ja to mam problem z suchościa w ustach głównie w nocy. Od poczatku ciąży mam tak opuchniętą śluzówkę nosa, że podczas spania oddycham ustami. Do tego spanie... masakra, co cheila siusiu po kropelce (jak bym miała prostatę [emoji1787]), skórcze w łydkacb i stopach, młoda w brzuchu skakać zaczyna, no i starsza czasami ma koszmary to ide ja uspokajać, a najśmieszniejsze, że słyszę każy warkot za oknem czy wibracje w telefonie sąsiada z góry [emoji1787]
W środę wizyta, juz sie boję, dzisiaj jeszcze zadzwonie do pani dr zapytać czy napewno aktualna i co jest wymagane. Niby od dziś 33tc, ale może już dowiem sie na kiedy planujemy cc [emoji33]

Do góry