reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Właśnie próbowano się do mnie dodzwonić że szpitala, w którym byłam na badaniach ze 4 h temu. Nie zdążyłam odebrać.
Próbowałam oddzwonić, ale infolinia mnie wykończyła i po 5 minutach wciskania cyferek się poddałam.

Teraz trochę się martwię, co się stało, czy czasem nie przyszedł tam ktoś zarażony. Najwyżej zadzwonią jeszcze raz. Komentarz mojego męża, który chciał mnie uspokoić, bezcenny: Może mocz im się rozlał i trzeba donieść 😂😜

reklama
@Lilka455 co to za fotelik?
Ja w przyszłym tygodniu muszę kupić.
Też dziś robię mielone, ziamniaki i buraki 😁

Ja zamawiałam z Gemini 17go to jeszcze poczekam 🙈 teraz chciałam dokupić coś z melisy ale też termin się zmienił na 10 dni roboczych i chyba po prostu męża wyślę do zwykłej apteki 🤷‍♀️

@Lilka455 co to za fotelik?
Ja w przyszłym tygodniu muszę kupić.
Też dziś robię mielone, ziamniaki i buraki 😁

Ja zamawiałam z Gemini 17go to jeszcze poczekam 🙈 teraz chciałam dokupić coś z melisy ale też termin się zmienił na 10 dni roboczych i chyba po prostu męża wyślę do zwykłej apteki 🤷‍♀️
Cybex aton m ma 3 lata po synku pierwszym mam i bardzo bylam zadowolona do tego czasu wiadomo wyszły nowe lepsze wersje tego fotelika 😊

Mój mąż pracuje zdalnie o w sumie spędzamy ze sobą cały czas. Męczą mnie co raz częściej skurcze ,ważne że nie regularnie. Spać mi się tragicznie chce... W sobotę powinnam zrobić badanie krwi i mocz. Sama morfologia , ale odpuszczam...

Ja używam cały czas, ale podobno po naturalnym porodzie to lepiej szare mydło
Tez niestety nie wiem co to zgaga i mdłości tak się zastanawiam że praktycznie ciążę przeszłam bezobjawowo [emoji16][emoji28] oprócz tego że na początku mogłabym spać i spać wiecznue zmęczona byłam [emoji16] a dziś obudziłam się z lepszym humorem [emoji854] czeka mnie sterta prasowania ciuchów małego [emoji28] a tak nie lubię prasować [emoji16][emoji28] no ale ten chociaż czas mi zleci [emoji846] a mam pytanie chodzi mi o połóg czy wtedy używany zeli do higieny intymnej jakiś delikatny pytam bo bladego pojęcia nie mam [emoji1745]

Oj moje wyjątkowo też aktywne było. Dodatkowym o mój mąż z salonu jęczal, bo chory, mi się ciągle brzuch napinał.. I tak się męczę z bólem głowy z nie wyspania
Od położnej, a kiedyś wcześniej od lekarza, usłyszałam, że do okolic intymnych, w każdej sytuacji, najlepsze jest zwykle mydło w kostce (np. Biały jeleń). Powinno być najlepiej jak najmniej aromatyzowane. :) Używam od 4 lat i zamierzam też w połogu :) odstawiłam wszystkie żele - do mycia do higieny intymnej i widzę poprawę i skóry i "tam". Ja od dziecka walczę z różnymi przypadłościami skóry, potem przy niedoczynności jeszcze doszła patologiczna suchość i właśnie zwykle mydło bardzo mi pomogło (plus oczywiście balsamy po kąpieli).

Co za noc... O 3 moje dziecię stwierdziło, że to będzie świetny czas na zmianę pozycji. Kręcił się koło godziny [emoji28] próbowałam zmieniać pozycje (na boku, na plecach), ale nie robiło to na nim żadnego wrażenia (gdzie normalnie się w miarę uspokaja). [emoji28] Chyba zaraz wstanę i sobie lekką kawę zrobię bo czuję się nie do życia.

Mój mąż pracuje zdalnie o w sumie spędzamy ze sobą cały czas. Męczą mnie co raz częściej skurcze ,ważne że nie regularnie. Spać mi się tragicznie chce... W sobotę powinnam zrobić badanie krwi i mocz. Sama morfologia , ale odpuszczam...
Który masz tydzień, ja powinnam zrobić gbs, jestem w 32 tc ale zapytałam położnej i mowila zeby tez się nie pchala do laboratorium. Mój lekarz tylko 2 razy morfologie chciał więc już mam spokój, mocz mam badany co wizytę na szczęście. Następna 15 kwietnia i to będzie ostania juz wizyta w 36 tc , resztę przejmuje szpital , ale prowadzę ciaze za granicą tu są inne przepisy...

reklama
Oj u mnie też ciągle czkawka. Taki łapczywy dziec się trafił
Dziewczyny, a jak u Waszych maluszków z czkawką? (według ost usg aktualnie mam 31t6d)
Ja mam wrażenie że mój mały się nie rusza poza tymi momentami jak mu się czka [emoji2356]
Niby gin powiedziała że maluch może mieć czkawkę nawet cały dzień i nie ma się czym martwić ale u mnie ostatnio jest apogeum, ma po 3-4 x dziennie po kilkanaście minut [emoji2356]

Do góry