reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

20200326_154339.jpg

U mnie to bida z nędza 😱🤣
Na pierwszej półce mam , 1 kolumna body dlugi rękaw, 2 kolumna : body krótki rekaw, 3 kolumna: bluzy, serwetki i bluzki dlugi rękaw i 4 kolumna: legginsy
Polka na dole to 1 ogrodniczki i jeansy, 2 sukienki, 3 pajace i śpiochy
20200326_154353.jpg

Drugie zdjęcie to cieplejszy pajacyk, spiworek do spania przescieradelko na przewijak, w pudełku mam, skarpetki, śliniaki, apaszki, opaski, buciki
Na dolnej półce mam pieluchy i kocyki i ręcznik do kapieli, suszy się jeszcze kurteczka cieplejsza i białe pieluchy oraz kocyk tyle , wszystkie te ubrania mam 56 bo to na bank mi starczy na pierwsze 2 miesiące. Z doświadczenia po synku 62 będę prać jak mała się urodzi , żeby mi się to nie kisilo kilka miesięcy w pudle.

reklama
No to się złamałam :)
Ja zamawiam wszystko od nowa- moja stardsza córka ma już 13 lat)
zamówiłam:
1. 8 body z długim rękawem
2. 2 body z krótkim - tak narazie
3. 2 kaftaniki
4. 3 pajace
5. 2 półśpioch
6. 4śpiochy
7. 4 czapeczki
8. 3 niedrapki
9. 5 par skarpetek
10. recznik otulacz
11. 6 pieluch tetrowych
12 2 rożki
13. ciepły sweterek

mam nadzieję, ze wystarczy :):):)
EB

O mamo, ale macie ciuszków! Na pierwsze dwa rozmiary mam tylko body z dł rękawem po 10 na łebka, śpiochy też po 10 i pajace po 4 :D oprócz tego po wełnianym pajacu na wyjście, skarpetki i czapeczki. W domu będę owijać w rożki. Nie mam za bardzo krótkich rękawów, wyszłam z założenia że nie wiadomo jak to będzie z pogodą. Dopiero 62- u nas podejrzewam,że będzie to ok 2-3 miesiąca mam więcej rzeczy. Ale liczę się z tym, że urodzę jednak w kwietniu. Więc na czerwiec by przypadło 62.

Mi właśnie przyszla paka z naszsmyk.pl. Butelki, rożek, pieluszki tetrowe, muslinowe i flanelowe, czapeczki, skarpetki, rzeczy do pielęgnacji (szczotka i grzebyk, nożyczki, krem linomag, termometr do kąpieli, waciki, gaziki, itd). Dla mnie koszule do karmienia, podkłady poporodowe, paka pieluch jednorazowych do szpitala i na początek domowych zmagań z wielopielo ;) Teraz to wszystko, co się da i trzeba, trzeba wyprac.

Od poniedziałku biorę się za pakowanie torby do szpitala, już mam pomysł jak się spakować na cały pobyt w jedną i jak nie grzebać tam popłochu 🤣

W końcu można się czymś konstruktywnym zająć.
Piękne macie szafy, już poukładane, a ja czekam, aż się w końcu przeprowadzimy...

Mi właśnie przyszla paka z naszsmyk.pl. Butelki, rożek, pieluszki tetrowe, muslinowe i flanelowe, czapeczki, skarpetki, rzeczy do pielęgnacji (szczotka i grzebyk, nożyczki, krem linomag, termometr do kąpieli, waciki, gaziki, itd). Dla mnie koszule do karmienia, podkłady poporodowe, paka pieluch jednorazowych do szpitala i na początek domowych zmagań z wielopielo ;) Teraz to wszystko, co się da i trzeba, trzeba wyprac.

Od poniedziałku biorę się za pakowanie torby do szpitala, już mam pomysł jak się spakować na cały pobyt w jedną i jak nie grzebać tam popłochu 🤣

W końcu można się czymś konstruktywnym zająć.
Piękne macie szafy, już poukładane, a ja czekam, aż się w końcu przeprowadzimy...
Ile czekałaś na paczkę? 😊

1 jakie mleko bedziecie mialy w planie podać dziecku w razie czego
2 jakie pampersy kupujecie podobno hipp wypuścił ciekawa jestem
3 chyba będę na stojaco spac dzisiaj kazda inna pozycja mnie na mdłości wzbiera i wszystko mnie boli no zwariuje zaraz

reklama
1 jakie mleko bedziecie mialy w planie podać dziecku w razie czego
2 jakie pampersy kupujecie podobno hipp wypuścił ciekawa jestem
3 chyba będę na stojaco spac dzisiaj kazda inna pozycja mnie na mdłości wzbiera i wszystko mnie boli no zwariuje zaraz
Kurde nie znam się..
Myślałam żeby do szpitala zabrać buteleczkę hipp ha 1 combiotic jakbym miała problem z karmieniem (położna mówiła że oni mają ale to co zostawi przedstawiciel więc można mieć swoje)
Do szpitala biorę mała paczkę dada premium care
W rosmanie mam do odbioru pampers ale nie mam kiedy iść 🤷‍♀️
I nie wiem jakie kupić do domu chyba zostanę przy dadach jeśli w szpitalu się sprawdza.
Różnica w cenie jednak jest

Ostatnia edycja:
Do góry