reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja mam we srode, dzisiaj bede dzwonić jak sytuacja. Na stronie jest napisane, że otwarte dla tych co mają ważne terminy myślę, że usg w 31 tyg jest ważnym terminem 🤦‍♀️
U mnie jest 32 ...i jak coś na izbę przyjęć mi kazała jechać...receptę na mi wysłać na sms i jutro zwolnienie ma mi wysłać ale no niestety bede musiała pilnować jutro czy wyślę ...🤦

I moja Pani doktor właśnie odwołała wizytę 😟 masakra 😟🥺
🙈 u mnie też wizyty odwołane. Dr prosił abym zrobiła badania zgodnie z zaleceniem i przesłała mu droga mailową lub smsem. Ogółem dr ma prowadzić ze swoimi pacjentkami konsultacje online a kobiety które muszą mieć wizytę będą umawianie jakoś indywidualnie z tym, że pomiar ciśnienia i ważenie się mamy ogarniać w domu i podawać tylko wyniki.
Dziś byłam w laboratorium - kobiety w rejestracji w okularach, maskach, płaszczach...
Ech... masakra. Dziś próbuje sobie to jakoś zdystansować ale przez weekend byłam w szoku.

Ja też już łapę doła przez tą całą sytuację... Mąż ma nakaz pracy zdalnej przez 2 tygodnie więc się omijamy w domu - idzie zwariować tak razem 24 godziny na dobę. Potwierdzone przypadki były w biurze ulicę dalej więc to paskudztwo równie dobrze mogło się przenieść na połowę naszego osiedla :( Mój doktor na razie wizyt nie odwołał, ale zestresował mnie że szyjka mi się skróciła przez 3 tygodnie z 32mm na 25-28mm (w zależności jak docisnął). Dostałam magnez i luteinę :/ Teraz jeszcze pobolewa mnie brzuch i nie wiem czy to w związku z tą skracającą się szyjką, luteiną czy stresem. Tyle dobrego że odkryłam że w moim mieście istnieją usługi pobierania krwii w domu, to nie będę musiała iść następnym razem do przychodni.

U mnie nic nie wiadomo jak z wizyta bo załapałam się przed ta kwarantanna a kolejna wizyta 15 kwietnia. Za to wizyty z położna mam odwołane A zawsze tam mogłam usłyszeć serduszko mojej niuni.
@Karolina1988* moja dziewczynka też ostatnio się rozleniwiła ale daje znać. Na usg 11 marca wszystko było z nią dobrze.

Może zainwestuj w używany dedektor ja mam taki zamiar jak moje wizyty się znów wydłuża z położna.

Narazie staram się nie myśleć o tym całym wirusie. Kompletuje wyprawkę co się da to zamawiam przez Internet.

Powiedzcie mi jak u was z praniem ubranek ? Sam proszę wystarczy czy trzeba kupić płyn do płukania?

U mnie wizyty położnej odwołane, co drugie labolatorium zamknięte, jeszcze tylko boje sie co z lekarzem, a mam 1 kwietnia.
Do tego całą noc nie spałam, wieczorem potwierdzono u nas pierwszy przypadwk zarażonej. Co gorsza mąż pracuje na magazynie i ma codziennie styczność z ok. 40kierowcami z całej Europy [emoji2962]
Nie mam telewizora to chociaż nie ogladam co mówią, ale boje się, strasznie się boje.

Hej,
w Warszawie w Lux Med. odwołane wszystkie wizyty ginekologów.
Mam zwolnienie do jutra włącznie i zastanawiam się co zrobić? Czy zwolnienie może wystawić mi np. internista w przychodni? chyba teraz w systemie są widoczne ?
na szczęście udało mi się 11 marca zrobić USG 32 tydz., morfologię i mocz
Następne badania podobno dopiero w 35-37 tygodniu? Położna kazała mi jak najdłużej przekładać nawet do 37 tygodnia. Też tak macie?
EB

Ostatnia edycja:
Hej,
Mam zwolnienie do jutra włącznie i zastanawiam się co zrobić? Czy zwolnienie może wystawić mi np. internista w przychodni? chyba teraz w systemie są widoczne ?
Następne badania podobno dopiero w 35-37 tygodniu? Położna kazała mi jak najdłużej przekładać nawet do 37 tygodnia. Też tak macie?
EB
Dziewczyny a jest moze ktos z Poznania? Jak wyglada sytuacja na Polnej? Jutro mam wizyte w poradni patologi ciazy podobno nie zamknieta. I termin na planowa wizyte na odziale 24 marzec. Mam ciaze zagrozona wiec co jakis czas odwiedzam pg4 ktoa cos wie? Pozdrawiam.

Hej,
EB
Może przedłużyć zdalnie luxmed(bez wizyty) jeśli tam prowadzisz ciążę. Może też wypisać internusta ale musi mieć historię choroby więc musiałabyś wczesniej u niego być np miesiąc temu żeby miał jakiś papierek chociaż notatkę że w ciąży jesteś bo przez telefon nie widać;)

Myślę że ani w jednym ani w drugim miejscu nie będą robić problemu, zus i tak nie sprawdzi bo się izolują...

reklama
Do góry