reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ah.... [emoji174] współczuje.
Czyli pewnie te na heparynie i akardzie ?Robiłaś sobie jakieś badania albo coś zdiagnozowali? Mam na myśli przyczyny. Wybacz jeżeli już o tym pisałaś, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać bo bardzo dużo wpisów jest ....

Ja mam 33 lata i dwie straty. Podsumowując to moja trzecia ciąża w przeciągu pół roku.
Lekarz dziś powiedzial, że on heparyny nie przepisze, bo nie robiłam tego badania i nie ma podstaw. W poprzednich stratach histo nic nie wykazało. Głębszych badań nie robiłam, bo nie planowałam więcej dzieci. Partnerowi się zamarzylo kolejne. Mam luteine, acard i duphaston

reklama
Lekarz dziś powiedzial, że on heparyny nie przepisze, bo nie robiłam tego badania i nie ma podstaw. W poprzednich stratach histo nic nie wykazało. Głębszych badań nie robiłam, bo nie planowałam więcej dzieci. Partnerowi się zamarzylo kolejne. Mam luteine, acard i duphaston

I daj boże żeby wystarczyło. Ja dostałam heparynę pomimo tego, że nie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy ale on podobno może wyjdzie w badaniach jakoś do dwóch tygodni po poroniebiu.
Dostałam heparynę profilaktycznie z uzasadnieniem że na pewno mi nie zaszkodzi bo ona nie przenika przez łożysko.

Wyniki krwi mi przyszly, wydaje sie ze wszystko ok. Jeszcze ta cytologia.
My tez jeszze nie powiedzielismy, mama i tesciowa pewnie najpierw beda zaskoczone bo z dwojka to juz nielatwo hehe ale my mowilosmy ze chcemy 3

I daj boże żeby wystarczyło. Ja dostałam heparynę pomimo tego, że nie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy ale on podobno może wyjdzie w badaniach jakoś do dwóch tygodni po poroniebiu.
Dostałam heparynę profilaktycznie z uzasadnieniem że na pewno mi nie zaszkodzi bo ona nie przenika przez łożysko.
No ja nie wyblagalam heparyny. Nie dało się

Wyniki krwi mi przyszly, wydaje sie ze wszystko ok. Jeszcze ta cytologia.
My tez jeszze nie powiedzielismy, mama i tesciowa pewnie najpierw beda zaskoczone bo z dwojka to juz nielatwo hehe ale my mowilosmy ze chcemy 3
Teściowa wie, bratowa wie, moi rodzice w weekend się dowiedzą. Szwagierka nie wie, ale domyśla się. Wiesz jakie miałam z nią przeboje i nie chce jej póki co mówić

Hej. Ja też melduję się po wizycie. Jest 4t5d jak z Om. Póki co jest pęcherzyk i czekamy na zarodek. Następna wizyta za 3 tygodnie. Czy Wy też macie małe plamienia po wizycie??P.s Ta mała kropka to pęcherzyk

Gratulacje potwierdzonej ciąży. :)
Mnie też lekarz uprzedził o plamieniu, ale akurat nie miało ono miejsca.

Też zupełnie tego nie kumam, dostałam odpowiedź od położnej "taka polityka u nas w przychodni".
I tak też idę 2/5/8.10 i muszę być osobiście..

Też nigdy o takim przypadku nie słyszałam, ale najważniejsze, że będziesz miała wszystkie badania. Swoją drogą, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

reklama
Do góry