reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

U mnie to co wizyta jakiś 1-1.5 kg więcej! To takie dziwne uczucie czy całe zycie byłam szczupła. Mogłam jeść ile chce i o której chce a waga stała w miejscu.
u mnie identycznie :)
ja zaczynałam z wagą 52 kg co i tak było moją najwyższa wagą od lat.
(chyba przez hormony które brałam przez 3 msc z powodu złej cytologii)
zawsze ważyłam ok 49 kg 🤪
ale mój lekarz mówi ze ten przyrost co miesiąc jest normalny - aktualnie 63 kg
mam nadziej ze po porodzie waga wróci w te 52-55 kg było by ok

reklama
P.S jest luty a marcowe się już zaczęły rozpakowywać 😁 8-)
zaczynam się stresować :baffled:
Ja już też myślę, że zaraz zaczynam 30 tc (zależy jak liczyć, bo ja zawsze liczę 29t0d to jest 29 tydzień ciąży, więc dzisiaj zaczynam 29tc a nie 30 tc) i zaczynam myśleć w kategoriach, że to koło 9-10 tygodni do rozwiązania i czas zaczyna się skracać ! Jakoś 2,5 miesiąca lepiej brzmi :D Ja czuję w kościach jednak, że po terminie urodzę :) ale zobaczymy co się będzie pod koniec kwietnia dziać u niektórych dziewczyn :)

u mnie identycznie :)
ja zaczynałam z wagą 52 kg co i tak było moją najwyższa wagą od lat.
(chyba przez hormony które brałam przez 3 msc z powodu złej cytologii)
zawsze ważyłam ok 49 kg 🤪
ale mój lekarz mówi ze ten przyrost co miesiąc jest normalny - aktualnie 63 kg
mam nadziej ze po porodzie waga wróci w te 52-55 kg było by ok

Ja identycznie startowa 49, w każdej ciąży, w pierwszej 18 plus, w drugiej 20 plus, a teraz juz 17 plus [emoji846] i tez przyrost uważają za zdrowy [emoji23] w każdej poprzedniej miesiąc i po „nadwadze”, teraz sie okaże [emoji23]

Dziewczyny, czy którejś z Was powróciły wymioty w 3 trymestrze? 😔

Ja bardzo wymiotowałam w 1 trymestrze, potem był spokój (choć poranne mdłości lekkie mi się co jakiś czas zdarzały), a ostatnio, właśnie na początku 3 trymestru, znów zdarzyło mi się zwymiotować rano. Podobnie miałam w dwóch poprzednich ciążach, że takie sporadyczne nudności były do końca ciąży.

Rany to tylko ja startowałam z wagą wieloryba przed ciążą (86 kg)? 😱 Obecnie mam -4 kg, no ale przy mojej wadze miałam wręcz zakaz tycia, a przy cukrzycy tym bardziej. Na razie wagę od 1,5 miesiąca utrzymuję na poziomie 80-81 kg...

Ja nie wymiotowałam w ogóle w ciąży, miałam tylko zgagę i mdłości...

reklama
Do góry