reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U mnie to co wizyta jakiś 1-1.5 kg więcej! To takie dziwne uczucie czy całe zycie byłam szczupła. Mogłam jeść ile chce i o której chce a waga stała w miejscu.
u mnie identycznie :)
ja zaczynałam z wagą 52 kg co i tak było moją najwyższa wagą od lat.
(chyba przez hormony które brałam przez 3 msc z powodu złej cytologii)
zawsze ważyłam ok 49 kg 🤪
ale mój lekarz mówi ze ten przyrost co miesiąc jest normalny - aktualnie 63 kg
mam nadziej ze po porodzie waga wróci w te 52-55 kg było by ok

reklama
P.S jest luty a marcowe się już zaczęły rozpakowywać 😁 8-)
zaczynam się stresować :baffled:
Ja już też myślę, że zaraz zaczynam 30 tc (zależy jak liczyć, bo ja zawsze liczę 29t0d to jest 29 tydzień ciąży, więc dzisiaj zaczynam 29tc a nie 30 tc) i zaczynam myśleć w kategoriach, że to koło 9-10 tygodni do rozwiązania i czas zaczyna się skracać ! Jakoś 2,5 miesiąca lepiej brzmi :D Ja czuję w kościach jednak, że po terminie urodzę :) ale zobaczymy co się będzie pod koniec kwietnia dziać u niektórych dziewczyn :)

u mnie identycznie :)
ja zaczynałam z wagą 52 kg co i tak było moją najwyższa wagą od lat.
(chyba przez hormony które brałam przez 3 msc z powodu złej cytologii)
zawsze ważyłam ok 49 kg 🤪
ale mój lekarz mówi ze ten przyrost co miesiąc jest normalny - aktualnie 63 kg
mam nadziej ze po porodzie waga wróci w te 52-55 kg było by ok

Ja identycznie startowa 49, w każdej ciąży, w pierwszej 18 plus, w drugiej 20 plus, a teraz juz 17 plus [emoji846] i tez przyrost uważają za zdrowy [emoji23] w każdej poprzedniej miesiąc i po „nadwadze”, teraz sie okaże [emoji23]

Dziewczyny, czy którejś z Was powróciły wymioty w 3 trymestrze? 😔

Ja bardzo wymiotowałam w 1 trymestrze, potem był spokój (choć poranne mdłości lekkie mi się co jakiś czas zdarzały), a ostatnio, właśnie na początku 3 trymestru, znów zdarzyło mi się zwymiotować rano. Podobnie miałam w dwóch poprzednich ciążach, że takie sporadyczne nudności były do końca ciąży.

Rany to tylko ja startowałam z wagą wieloryba przed ciążą (86 kg)? 😱 Obecnie mam -4 kg, no ale przy mojej wadze miałam wręcz zakaz tycia, a przy cukrzycy tym bardziej. Na razie wagę od 1,5 miesiąca utrzymuję na poziomie 80-81 kg...

Ja nie wymiotowałam w ogóle w ciąży, miałam tylko zgagę i mdłości...

reklama
Do góry