reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

26 lutego jak usłyszę że już wszystko jest ok to przyrzekłam sobie że ani razu nie będę popadala w paranoję tylko się skupie na wyprawce już dalej 🙂😅
kochana każda z nas się martwi i tak już będzie zawsze 😅
teraz o maluszka w brzuchu, potem stres bo będzie chory a potem bo nie wrócił na noc 😂
pora się przyzwyczaić do roli matki 😅

natomiast domyślam się ze tobie jest trudniej 😗

reklama
kochana każda z nas się martwi i tak już będzie zawsze 😅
teraz o maluszka w brzuchu, potem stres bo będzie chory a potem bo nie wrócił na noc 😂
pora się przyzwyczaić do roli matki 😅
Ja już się chyba za bardzo wczulam 🤣 ze mnie wychodzi mama panikara 😅 ale 26 okaże się czy z małym wszystko ok dlatego też tdk czekam na ten dzień ....I Pani doktor pow że za dużo przytyłam 😅🤭 no co zrobić 😁

Z tego co wiem to nie Trezba się zgłaszać do szpitala Aby urodzić. ;) chociaż w Katowicach często szpitale prowadza takie akcje ochrony pacjentki KOC i wtedy jak odpiszesz dokumenty to masz zapewniony poród u nich w szpitalu. Albo druga opcja możesz iść że skierowania. Ja właśnie chodząc na IP i będąc po 23 tc musiałam zapisać się do tego szpitala i jestem objęta pakietem KOC. Ale mój lekarz też może wystawić mi skierowanie do Lubinowej w Katowicach A to podobno jedna z lepszych porodowek w tych okolicach. Ale mam.ja 30 minut jazdy A tamten szpital prawie pod blokiem.
I teraz właśnie jestem zapisana to jakieś tam przychodni przy osiedlu, bo musiałam tylko załatwić od.rodzinmego skierowanie do genetyka. A w szpitalu podpisałam oświadczenie o opiece szpitalnej i położniczej. A chce rodzić chyba jeszcze w innym szpitalu 🙈😂 więc już nie wiem od czego zależy przydział mojej położnej. ;) muszę tam koniecznie przedzwonic jak to wygląda.
No właśnie cos mi się obyło o uszy, że któraś z Was się zapisywana w szpitalu konkretnym Ale o czymś takim jak KOC nie słyszałam. Muszę poczytać w necie. Poprzednio ginka mi tylko dawala chyba skierowania na oddzial jak termin minął.
@Karolina1988* super że wizyta udana ;)

Cześć , ja wczoraj byłam na wizycie, chomąto trzyma ładnie , mały rośnie , waży ok 850g .
Gorsza wiadomość to to że mój doktorek idzie na operację i nie będzie go jakieś 6 tygodni. Ma go zastępować inny lekarz, poczytałam i niby też ma dobre opinie ale trochę dziwnie mi iść do innego. i nie wiem czy ten też jest taki dyspozycyjny , z moim zawsze mogę się skontaktować , zadzwonić czy napisać jak mnie coś niepokoi bo ja to panikara jestem ;) No nic najważniejsze, ze ma wrócić w kwietniu.

Dziewczyny a jak to jest z tym zgłoszeniem porodu w danym szpitalu, bo coś kiedyś pisałyście a ja nie pamiętam żebym coś takiego wcześniej zgłaszała z synem ?
Pamiętam tylko, ze po narodzinach zgłaszałam urodzenie dziecka w swojej przychodni i przychodziła do mnie kilka razy położna.

@mamahelenki92 mi też się syndrom wicia gniazda włączył ale się na razie hamuje jak mogę , przynajmniej do 30tc. Na razie jeszcze się oszczędzam i obczajam w internecie co później zamówić hurtem .
Kochana A który jesteś teraz tydzien?

reklama
Do góry