reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A ja tu gdzie mieszkam nie muszę robić trzeciego prenatalnego jezeli dwa poprzednie wyszły ok i ciąża przebiega prawidłowo. Nawet się cieszę z tego powodu bo ja się tylko stresuje jak lekarz się gapi w ten monitor stroi miny i po 20 minutach oglosi wszystko dobrze haha można na zawal zejść [emoji16]
U mnie dzis mega mily dzien sesja brzuszkowa, wlasnie jadę na makijaż i o 13 foto.
Karolina powodzenia na wizycie ty nasza panikaro forumowa ciotki trzymają kciuki i na pewno wszystko będzie ok [emoji8]

Powodzenia na sesji brzuszkowej. Ach jak to pieknie się tak w tym Naszym stanie upiększyć profesjonalnym makijażem [emoji5]

reklama
Moja ginekolog też nie naciąga . Po prostu zapłacę jej jak za normalne USG , a że ma do tego uprawnienia to po prostu zrobi , bo dla niej to nie żaden problem :)

To moja gin, tez wychodzi z założenia, ze jak 2 wyszły ok, to nie robić 3-go. Kolega gin z kolei uważa, ze warto. A my stwierdziliśmy, ze skoro robiliśmy dwa to i trzecie zrobimy. A lekarz przez 30 min. ciagle gada i wszystko opisuje. Dosłownie każdy szczegół. O nic nie musze pytać. To przemawia za chęcią zrobienia [emoji6]
Identycznie jak u mnie :)
mój tez twierdzi ze jest wszystko ok i nie muszę ale ja chcę 😁
ten lekarz który robi prenatalne nie przestaje nawet na chwile mówić i tłumaczyć co widzi itd
po badaniu nie ma go już nawet o co zapytać ;)

Nie mogę się już doczekać aż mąż zorganizuje wolny week i będziemy malować.
musimy tez dorobić półki w szafie i nareszcie będę mogła poprać do końca i poukładać 🥰

Cześć , ja wczoraj byłam na wizycie, chomąto trzyma ładnie , mały rośnie , waży ok 850g .
Gorsza wiadomość to to że mój doktorek idzie na operację i nie będzie go jakieś 6 tygodni. Ma go zastępować inny lekarz, poczytałam i niby też ma dobre opinie ale trochę dziwnie mi iść do innego. i nie wiem czy ten też jest taki dyspozycyjny , z moim zawsze mogę się skontaktować , zadzwonić czy napisać jak mnie coś niepokoi bo ja to panikara jestem ;) No nic najważniejsze, ze ma wrócić w kwietniu.

Dziewczyny a jak to jest z tym zgłoszeniem porodu w danym szpitalu, bo coś kiedyś pisałyście a ja nie pamiętam żebym coś takiego wcześniej zgłaszała z synem ?
Pamiętam tylko, ze po narodzinach zgłaszałam urodzenie dziecka w swojej przychodni i przychodziła do mnie kilka razy położna.

@mamahelenki92 mi też się syndrom wicia gniazda włączył ale się na razie hamuje jak mogę , przynajmniej do 30tc. Na razie jeszcze się oszczędzam i obczajam w internecie co później zamówić hurtem .
Z tego co wiem to nie Trezba się zgłaszać do szpitala Aby urodzić. ;) chociaż w Katowicach często szpitale prowadza takie akcje ochrony pacjentki KOC i wtedy jak odpiszesz dokumenty to masz zapewniony poród u nich w szpitalu. Albo druga opcja możesz iść że skierowania. Ja właśnie chodząc na IP i będąc po 23 tc musiałam zapisać się do tego szpitala i jestem objęta pakietem KOC. Ale mój lekarz też może wystawić mi skierowanie do Lubinowej w Katowicach A to podobno jedna z lepszych porodowek w tych okolicach. Ale mam.ja 30 minut jazdy A tamten szpital prawie pod blokiem.
I teraz właśnie jestem zapisana to jakieś tam przychodni przy osiedlu, bo musiałam tylko załatwić od.rodzinmego skierowanie do genetyka. A w szpitalu podpisałam oświadczenie o opiece szpitalnej i położniczej. A chce rodzić chyba jeszcze w innym szpitalu 🙈😂 więc już nie wiem od czego zależy przydział mojej położnej. ;) muszę tam koniecznie przedzwonic jak to wygląda.

Ja już po wizycie 🙂 wszystko dobrze oprócz szyjki która mi się skróciła 6 cm ale Pani doktor pow że mieszczę się jeszcze w normie ...więc spacery a takto leżenie i tryb oszczędność ...widziałam dziś oczka małego i usta i wogole cudownie go było widzieć 🥰 Pani doktor pow że na duże calusne usta 🤣 i pokazał mamie siusiaka żeby nie było że to mężczyzna 🤣 i zapytałam się o mój brzuch czy nie za mały 😅 a Pani doktor na mnie spojrzenie i mówi że jest dobry i rośnie w swoim tepie 🙂 po 31 tyg napewno mi urośnie kazała się nie martwić 🙂 także teraz tylko 26 prenatalne i będę mogła mieć już chyba głowę spokojna 🙂

6 cm?? O chyba nie
Ja już po wizycie [emoji846] wszystko dobrze oprócz szyjki która mi się skróciła 6 cm ale Pani doktor pow że mieszczę się jeszcze w normie ...więc spacery a takto leżenie i tryb oszczędność ...widziałam dziś oczka małego i usta i wogole cudownie go było widzieć [emoji3059] Pani doktor pow że na duże calusne usta [emoji1787] i pokazał mamie siusiaka żeby nie było że to mężczyzna [emoji1787] i zapytałam się o mój brzuch czy nie za mały [emoji28] a Pani doktor na mnie spojrzenie i mówi że jest dobry i rośnie w swoim tepie [emoji846] po 31 tyg napewno mi urośnie kazała się nie martwić [emoji846] także teraz tylko 26 prenatalne i będę mogła mieć już chyba głowę spokojna [emoji846]

reklama
Ja już po wizycie 🙂 wszystko dobrze oprócz szyjki która mi się skróciła 6 cm ale Pani doktor pow że mieszczę się jeszcze w normie ...więc spacery a takto leżenie i tryb oszczędność ...widziałam dziś oczka małego i usta i wogole cudownie go było widzieć 🥰 Pani doktor pow że na duże calusne usta 🤣 i pokazał mamie siusiaka żeby nie było że to mężczyzna 🤣 i zapytałam się o mój brzuch czy nie za mały 😅 a Pani doktor na mnie spojrzenie i mówi że jest dobry i rośnie w swoim tepie 🙂 po 31 tyg napewno mi urośnie kazała się nie martwić 🙂 także teraz tylko 26 prenatalne i będę mogła mieć już chyba głowę spokojna 🙂

Cudnie, że wszystko w porządku ❤️

Do góry