Charlotte21
Fanka BB :)
Ojejejeje. Jak Ty masz wszystko ogarnięte! Ja nie wiem co mam robić. Niby jestem wpisana do szpitala niedaleko mnie. Bo byłam tam na IP 5 razy i ostatni był po 23 tc i musiałam jakieś oświadczenie spisac. Jestem w jakimś programie i mam też możliwość kontaktu z położną ale jakoś nie wiem jak to ugryźć. :/ u mnie dzisiaj 28t1d. To chyba 3 trymestr się zaczyna ? Różnie na Internecie piszą. Kurczę. Muszę zapytać dzisiaj na wizycie lekarza o co chodzi z tym przejściem pod opiekę szpitala. Na pogotowiu u mnie mają słaby sprzęt. Ostatnio mi obliczali szyjke na 3 cm. A 3 dni później na sprzęcie w klinice miała 4 cm sama nie wiem co o nich myślę .Dzień dobry kobietki u nas dziś zapowiada się piękny dzień, w końcu nie z wiatru i deszczu. Pełne słońce i do 9 stopni. Od niedzieli jest u mnie siostra buszujemy po sklepach , cieszymy oko. Nogi bolą codziennie robilysmy po 5/6 km na nogach (specjalnie włączyłam krokomierz) bolały niemiłosiernie, ale za to mogłyśmy się najeść ciasta i kawy do woli haha xD
Jutro pierwszy dzien lll trymestru , jak się zacznie 30 tc zacznę prać i przygotowywać wszystko zeby na 35 tydzień bylo gotowe i można było tylko czekać.
Dzis dostanę wyniki krwi i glukozy juz na szczęście ostanie badania jedynie 4 tyg przed porodem robia wymaz z dwóch dziurek na dole , aby sprawdzić czy nie ma ewentualnych bakterii i grzybów które mogłyby zaszkodzić dziecku przy porodzie.
W poniedziałek mam iść zapisać się do szpitala i mam też wizytę u swojej ginekolog to będzie prawdopodobnie jedna z ostatnich wizyt bo od 35 tc przechodzę pod opiekę szpitala i w razie jak by coś mnie niepokoilo czy chcialabym sprawdzić ktg mogę iść bez rejestracji prosto na oddział i muszą mnie zbadać co jest moim zdaniem super.
Samopoczucie jak narazie ok ciśnienie wrocilo do normy glowa mniej boli , za to mała tak mnie uciska pod prawym zebrem ze tchu czaem nie mozna zlapac i pozycji znaleźć no ale taki lajf. Milego dzionka życzę.