reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ogarnęła mnie mania przeglądania fajnych bodziaków.
body-ladowanie-pieluszki (1).jpg

Przy tej padłam:
body-ladowanie-pieluszki.jpg

A tu nie mogłam powstrzymać się ze śmiechu:
nie-jestem-dziwiony-robie-kupe-.jpg

Jakbym mogła, kupiłabym wszystkie, ale że za bardzo mi żal kasy na takie wypasy, tylko cieszę oczęta 😜

Dzień dobry kobietki :) u nas dziś zapowiada się piękny dzień, w końcu nie z wiatru i deszczu. Pełne słońce i do 9 stopni. Od niedzieli jest u mnie siostra buszujemy po sklepach , cieszymy oko. Nogi bolą codziennie robilysmy po 5/6 km na nogach (specjalnie włączyłam krokomierz) bolały niemiłosiernie, ale za to mogłyśmy się najeść ciasta i kawy do woli haha xD
Jutro pierwszy dzien lll trymestru , jak się zacznie 30 tc zacznę prać i przygotowywać wszystko zeby na 35 tydzień bylo gotowe i można było tylko czekać.
Dzis dostanę wyniki krwi i glukozy juz na szczęście ostanie badania jedynie 4 tyg przed porodem robia wymaz z dwóch dziurek na dole , aby sprawdzić czy nie ma ewentualnych bakterii i grzybów które mogłyby zaszkodzić dziecku przy porodzie.
W poniedziałek mam iść zapisać się do szpitala i mam też wizytę u swojej ginekolog to będzie prawdopodobnie jedna z ostatnich wizyt bo od 35 tc przechodzę pod opiekę szpitala i w razie jak by coś mnie niepokoilo czy chcialabym sprawdzić ktg mogę iść bez rejestracji prosto na oddział i muszą mnie zbadać co jest moim zdaniem super.
Samopoczucie jak narazie ok ciśnienie wrocilo do normy glowa mniej boli , za to mała tak mnie uciska pod prawym zebrem ze tchu czaem nie mozna zlapac i pozycji znaleźć no ale taki lajf. Milego dzionka życzę.

Dzień dobry kobietki :) u nas dziś zapowiada się piękny dzień, w końcu nie z wiatru i deszczu. Pełne słońce i do 9 stopni. Od niedzieli jest u mnie siostra buszujemy po sklepach , cieszymy oko. Nogi bolą codziennie robilysmy po 5/6 km na nogach (specjalnie włączyłam krokomierz) bolały niemiłosiernie, ale za to mogłyśmy się najeść ciasta i kawy do woli haha xD
Jutro pierwszy dzien lll trymestru , jak się zacznie 30 tc zacznę prać i przygotowywać wszystko zeby na 35 tydzień bylo gotowe i można było tylko czekać.
Dzis dostanę wyniki krwi i glukozy juz na szczęście ostanie badania jedynie 4 tyg przed porodem robia wymaz z dwóch dziurek na dole , aby sprawdzić czy nie ma ewentualnych bakterii i grzybów które mogłyby zaszkodzić dziecku przy porodzie.
W poniedziałek mam iść zapisać się do szpitala i mam też wizytę u swojej ginekolog to będzie prawdopodobnie jedna z ostatnich wizyt bo od 35 tc przechodzę pod opiekę szpitala i w razie jak by coś mnie niepokoilo czy chcialabym sprawdzić ktg mogę iść bez rejestracji prosto na oddział i muszą mnie zbadać co jest moim zdaniem super.
Samopoczucie jak narazie ok ciśnienie wrocilo do normy glowa mniej boli , za to mała tak mnie uciska pod prawym zebrem ze tchu czaem nie mozna zlapac i pozycji znaleźć no ale taki lajf. Milego dzionka życzę.
Wspaniale :) Moje samopoczucie od wczoraj jakieś takie różne... śpiąca jestem i bez siły... Ale zwalam to na pogodę. W ciągu dnia potrafi się zmienić kilkakrotnie... Np wczoraj rano było pięknie, w południe deszcz, później znów pięknie i na wieczór śnieg... Dodatkowo wiatr 🙈 Czasami zastanawiam się, czy nie mam czegoś z meteopaty :)
Na kiedy masz termin Lilka? Bo juz nie pamiętam... 😊
Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. Nawet spoko było. Fajne tematy i kobieta chętnie i wyczerpująco odpowiada na pytania. Wczoraj był temat cc. Dziewczyna obok mnie zemdlała 🙈 Wyjaśniała później, że nie lubi tego typu tematów i zasłabniecie bylo bardziej na tle emocjonalnym 🙈

Hej. Ja dziś sapie jak.lokomotywa. Zrobić 5 kroków.to.dla.mnie cud 🤦🏻‍♀️. Właśnie dziewczyny kogo oczekujecie ? Jaka płeć i imię ?:) Mnie zostało uzupełnienie torby szpitalnej i pranie. W sumie jestem gotowa :)
U nas dziewczynka - Michalinka ❤️

Hej. Ja dziś sapie jak.lokomotywa. Zrobić 5 kroków.to.dla.mnie cud 🤦🏻‍♀️. Właśnie dziewczyny kogo oczekujecie ? Jaka płeć i imię ?:) Mnie zostało uzupełnienie torby szpitalnej i pranie. W sumie jestem gotowa :)
U nas dziewczynka - Michalinka ❤️
Bardzo ładne imię. Też chciałam Michaline ale mąż nie chciał i szukamy dalej 🙂
Ja też oczekuje córeczki. Imienia jeszcze nie ma 🙈 ja też dzisiaj słabszy dzień. Ka mam wszystko na odwrót. Jak jest słonecznie to mi się spać chce A jak wieje i jest deszcz to ożywiam się 🙂 na pewno meteopata że mnie!

Wspaniale :) Moje samopoczucie od wczoraj jakieś takie różne... śpiąca jestem i bez siły... Ale zwalam to na pogodę. W ciągu dnia potrafi się zmienić kilkakrotnie... Np wczoraj rano było pięknie, w południe deszcz, później znów pięknie i na wieczór śnieg... Dodatkowo wiatr 🙈 Czasami zastanawiam się, czy nie mam czegoś z meteopaty :)
Na kiedy masz termin Lilka? Bo juz nie pamiętam... 😊
Wczoraj byłam pierwszy raz w szkole rodzenia. Nawet spoko było. Fajne tematy i kobieta chętnie i wyczerpująco odpowiada na pytania. Wczoraj był temat cc. Dziewczyna obok mnie zemdlała 🙈 Wyjaśniała później, że nie lubi tego typu tematów i zasłabniecie bylo bardziej na tle emocjonalnym 🙈
Na 23 maja z OM, ale lekarz mowi ze od 16 maja powinno cos się dziać. Pierwsze tez urodzilam tydzien przed porodem.
Tez mile wspominam szkole rodzenia mi dużo pomoglo, podpowiedzialo. Teraz już wiem co i jak więc nie pójdę, ale za to jak urodze SN to wybiorę się do fizjoterapeuty bo ostatnio zmagalam się z nietrzymaniem moczu bardzo długo A jakoś nie po drodze było mi się zapisać.

reklama
Ojejejeje. Jak Ty masz wszystko ogarnięte! Ja nie wiem co mam robić. Niby jestem wpisana do szpitala niedaleko mnie. Bo byłam tam na IP 5 razy i ostatni był po 23 tc i musiałam jakieś oświadczenie spisac. Jestem w jakimś programie i mam też możliwość kontaktu z położną ale jakoś nie wiem jak to ugryźć. :/ u mnie dzisiaj 28t1d. To chyba 3 trymestr się zaczyna ? Różnie na Internecie piszą. Kurczę. Muszę zapytać dzisiaj na wizycie lekarza o co chodzi z tym przejściem pod opiekę szpitala. Na pogotowiu u mnie mają słaby sprzęt. Ostatnio mi obliczali szyjke na 3 cm. A 3 dni później na sprzęcie w klinice miała 4 cm 🙈 sama nie wiem co o nich myślę .

Do góry