reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Słuchajcie.. Dziś odwiedziłam moja koleżankę, która urodziła niecałe 3 tyg temu. Powiem Wam, że byłam w szoku jak zobaczyłam Malutką. Odzwyczaiłam się od takich maleństw.. 🙈 Początkowo aż bałam się ja wziac na ręce... a zaznaczam, że mam już córkę!!! :) Tylko 5 letnią... Niby 5 lat temu rodziłam a jakby wszystko zapomniałam 🙈 Moja Gabi przy tym Maleństwie to jak wielkolud :)
Boże... Gadam jakbym pierwszy raz na oczy noworodka widziała🙈🙈🙈 Ale serio... aż się zmartwiłam jak ja to ogarnę :D
U nas w rodzinie ja otworzyłam worek z dzieciaczkami 17 lat miało najmodsze dziecko w rodzinie bliskiej. Js urodzilam 3 lata temu synka i po mnie już 5 maluchow na świat przyszło, a jeszcze 2 maleństwa w brzuszku plus moje . Także nie mialam kiedy z formy wyjść, śmiejemy się że od 3 lat nasze życie to jedna wielka impreza, albo chrzty albo roczki, jak zaczną sie komunie, bierzmowania, 18 , śluby to kredyty trzeba będzie brac :D

reklama
Ja mam ciuszkow używanych sporo od znajomej 56-62, raczej wiekszosc to body z dlugim rekawem ale mysle ze taki będzie ok na maj. Mam też kilka rampersow na upały i jeszcze dokupie kilka par na 62.
Ja się czuje kiepsko, nie pasuje mi to nicnierobienie, ale boję się do następnej wizyty więcej ruszać. W przyszły piątek podpytam gina czy mogę coś robić. Mąż dzisiaj zrobił śniadanie, odkurzył, zawiózł syna do szkoły, zrobił obiad i pranie a ja mnie już przezywa "inkubator" :crazy:
Nie dosrałam zakazu chodzenia ale też się boję. Dzisiaj miałam iść do urzędu, niby krotka wizyta autem i jest pierwszeństwo ciężarnych. Finalnie wstałam z kaszlem i katarem. Nic to nie zmieni jak pójdę w poniedziałek...

Nie dosrałam zakazu chodzenia ale też się boję. Dzisiaj miałam iść do urzędu, niby krotka wizyta autem i jest pierwszeństwo ciężarnych. Finalnie wstałam z kaszlem i katarem. Nic to nie zmieni jak pójdę w poniedziałek...
Pewnie, urząd nie ucieknie a teraz podobno wszystko da się załatwić online, nawet w urzędach ;)

Pewnie, urząd nie ucieknie a teraz podobno wszystko da się załatwić online, nawet w urzędach ;)
to akurat dostawca prądu, nic online:( , muszę podpisać umowę żeby na budowie domu mogli zacząć prace. wczoraj nie miałam auta, dzisiaj nie mam siły. no trudno. wykonawca musi to znieść z honorem

Ja dziś miałam okropny sen wszystko przez to że się stresuje przed 26 lutym bo idę na 3 USG prenatalne na drugim wykryto u mojego malucha obustronne lekkie poszerzenie miednuczek nerkowych lekarz kazał się nie martwić gdyż bardzo często to się cofa jeszcze w brzuchu albo po narodzinach mimo wszystko człowiek myśli ..już wszystkie artykuły o tym przeczytałam i większości wypadków nic groźnego...czy któraś z Was się z tym boryka ?

Ja dziś miałam okropny sen wszystko przez to że się stresuje przed 26 lutym bo idę na 3 USG prenatalne na drugim wykryto u mojego malucha obustronne lekkie poszerzenie miednuczek nerkowych lekarz kazał się nie martwić gdyż bardzo często to się cofa jeszcze w brzuchu albo po narodzinach mimo wszystko człowiek myśli ..już wszystkie artykuły o tym przeczytałam i większości wypadków nic groźnego...czy któraś z Was się z tym boryka ?
Przede wszystkim nie czytaj internetu. Słuchaj lekarza.
U nas na polowkowych wyszła niedomykalność zastawki trójdzielnej u Młodego, 3 tygodnie później już jej nie było na echo serduszka.
Spokojnie :) stres nie służy ani dziecku, ani Tobie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wypłacania L4. Pierwsze zwolnienie od 2 stycznia do 31 będzie wypłacone przez pracodawcę. Kolejne od 1 lutego do 2 marca już przez ZUS. Orientujecie się w jakim terminie wypłaca ZUS? Za drugi okres będzie w marcu czy dopiero w kwietniu?
Hej. Ja tak pracuje. Pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób. Musisz pilnować po każdym L4 ,żeby księgowa / pracodawca wysłał druk Z3 do zusu. Ja np jak na koncie pue ZUS widzę ,że pracodawca wysłał Z3 ,zaraz mam decyzję z zusu. Pieniądze dostaje dzień-dwa po końcu zwolnienia. Tylko wazne,żeby to Z3 było na czas wysłane. Jak mam zwolnienie nap 15.02-15.03. to część wypłaty dostaje już na początku marca , za dni z lutego.

Hej. Ja dziś skończyłam 28 tydzień k weszłam w 29 ❤️ czas leci nie ubłaganie. Mąż w pracy na drugą zmianę. Sprzątam... :) Zaraz na spacer z córą a jak usnie to malowanie figurek z masy solnej. Chcę zrobić do pokoju córeczek trochę ozdób :)

Załączniki

• IMG_20200207_114635.jpg
    IMG_20200207_114635.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 80
reklama
Ja dzis bylam w aptece po takie higieniczne rzeczy. Powoli wyprawka się kompletuje. Jakies dodatki. Kilka rzeczy tak naprawdę muszę kupić i będzie wszystko. Na początku kwietnia wielkie pranie, pakowanie torby i nic tylko czekac.
Maleństwa przyszły do dekoracji pokoiku musze podjechać do netto tam ma być taka ładna półeczka idealnie nad łóżeczko bedzie pasować 😍😁20200207_093123.jpg

Do góry