reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Słuchajcie.. Dziś odwiedziłam moja koleżankę, która urodziła niecałe 3 tyg temu. Powiem Wam, że byłam w szoku jak zobaczyłam Malutką. Odzwyczaiłam się od takich maleństw.. 🙈 Początkowo aż bałam się ja wziac na ręce... a zaznaczam, że mam już córkę!!! :) Tylko 5 letnią... Niby 5 lat temu rodziłam a jakby wszystko zapomniałam 🙈 Moja Gabi przy tym Maleństwie to jak wielkolud :)
Boże... Gadam jakbym pierwszy raz na oczy noworodka widziała🙈🙈🙈 Ale serio... aż się zmartwiłam jak ja to ogarnę :D
U nas w rodzinie ja otworzyłam worek z dzieciaczkami 17 lat miało najmodsze dziecko w rodzinie bliskiej. Js urodzilam 3 lata temu synka i po mnie już 5 maluchow na świat przyszło, a jeszcze 2 maleństwa w brzuszku plus moje . Także nie mialam kiedy z formy wyjść, śmiejemy się że od 3 lat nasze życie to jedna wielka impreza, albo chrzty albo roczki, jak zaczną sie komunie, bierzmowania, 18 , śluby to kredyty trzeba będzie brac :D

reklama
Ja mam ciuszkow używanych sporo od znajomej 56-62, raczej wiekszosc to body z dlugim rekawem ale mysle ze taki będzie ok na maj. Mam też kilka rampersow na upały i jeszcze dokupie kilka par na 62.
Ja się czuje kiepsko, nie pasuje mi to nicnierobienie, ale boję się do następnej wizyty więcej ruszać. W przyszły piątek podpytam gina czy mogę coś robić. Mąż dzisiaj zrobił śniadanie, odkurzył, zawiózł syna do szkoły, zrobił obiad i pranie a ja mnie już przezywa "inkubator" :crazy:
Nie dosrałam zakazu chodzenia ale też się boję. Dzisiaj miałam iść do urzędu, niby krotka wizyta autem i jest pierwszeństwo ciężarnych. Finalnie wstałam z kaszlem i katarem. Nic to nie zmieni jak pójdę w poniedziałek...

Nie dosrałam zakazu chodzenia ale też się boję. Dzisiaj miałam iść do urzędu, niby krotka wizyta autem i jest pierwszeństwo ciężarnych. Finalnie wstałam z kaszlem i katarem. Nic to nie zmieni jak pójdę w poniedziałek...
Pewnie, urząd nie ucieknie a teraz podobno wszystko da się załatwić online, nawet w urzędach ;)

Pewnie, urząd nie ucieknie a teraz podobno wszystko da się załatwić online, nawet w urzędach ;)
to akurat dostawca prądu, nic online:( , muszę podpisać umowę żeby na budowie domu mogli zacząć prace. wczoraj nie miałam auta, dzisiaj nie mam siły. no trudno. wykonawca musi to znieść z honorem

Ja dziś miałam okropny sen wszystko przez to że się stresuje przed 26 lutym bo idę na 3 USG prenatalne na drugim wykryto u mojego malucha obustronne lekkie poszerzenie miednuczek nerkowych lekarz kazał się nie martwić gdyż bardzo często to się cofa jeszcze w brzuchu albo po narodzinach mimo wszystko człowiek myśli ..już wszystkie artykuły o tym przeczytałam i większości wypadków nic groźnego...czy któraś z Was się z tym boryka ?

Ja dziś miałam okropny sen wszystko przez to że się stresuje przed 26 lutym bo idę na 3 USG prenatalne na drugim wykryto u mojego malucha obustronne lekkie poszerzenie miednuczek nerkowych lekarz kazał się nie martwić gdyż bardzo często to się cofa jeszcze w brzuchu albo po narodzinach mimo wszystko człowiek myśli ..już wszystkie artykuły o tym przeczytałam i większości wypadków nic groźnego...czy któraś z Was się z tym boryka ?
Przede wszystkim nie czytaj internetu. Słuchaj lekarza.
U nas na polowkowych wyszła niedomykalność zastawki trójdzielnej u Młodego, 3 tygodnie później już jej nie było na echo serduszka.
Spokojnie :) stres nie służy ani dziecku, ani Tobie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wypłacania L4. Pierwsze zwolnienie od 2 stycznia do 31 będzie wypłacone przez pracodawcę. Kolejne od 1 lutego do 2 marca już przez ZUS. Orientujecie się w jakim terminie wypłaca ZUS? Za drugi okres będzie w marcu czy dopiero w kwietniu?
Hej. Ja tak pracuje. Pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób. Musisz pilnować po każdym L4 ,żeby księgowa / pracodawca wysłał druk Z3 do zusu. Ja np jak na koncie pue ZUS widzę ,że pracodawca wysłał Z3 ,zaraz mam decyzję z zusu. Pieniądze dostaje dzień-dwa po końcu zwolnienia. Tylko wazne,żeby to Z3 było na czas wysłane. Jak mam zwolnienie nap 15.02-15.03. to część wypłaty dostaje już na początku marca , za dni z lutego.

Hej. Ja dziś skończyłam 28 tydzień k weszłam w 29 ❤️ czas leci nie ubłaganie. Mąż w pracy na drugą zmianę. Sprzątam... :) Zaraz na spacer z córą a jak usnie to malowanie figurek z masy solnej. Chcę zrobić do pokoju córeczek trochę ozdób :)

Załączniki

• IMG_20200207_114635.jpg
    IMG_20200207_114635.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 82
reklama
Ja dzis bylam w aptece po takie higieniczne rzeczy. Powoli wyprawka się kompletuje. Jakies dodatki. Kilka rzeczy tak naprawdę muszę kupić i będzie wszystko. Na początku kwietnia wielkie pranie, pakowanie torby i nic tylko czekac.
Maleństwa przyszły do dekoracji pokoiku musze podjechać do netto tam ma być taka ładna półeczka idealnie nad łóżeczko bedzie pasować 😍😁20200207_093123.jpg

Do góry