Nie pomogę, mi po 12tc przeszło jak ręką podjął i niech nie wraca. Może coś nowego zjadłaś?Kurcze, dziewczyny... Trzeci dzień z rzędu mnie mdli... Wczoraj i przedwczoraj wieczorem wymiotowałam. Czy to normalne na etapie 25 t.c.?
reklama
Anipul
Fanka BB :)
W sumie nic nowego... od wczoraj w ogóle ograniczam się z jedzeniem bo boje się kolejnych wymiotów..Nie pomogę, mi po 12tc przeszło jak ręką podjął i niech nie wraca. Może coś nowego zjadłaś?
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wypłacania L4. Pierwsze zwolnienie od 2 stycznia do 31 będzie wypłacone przez pracodawcę. Kolejne od 1 lutego do 2 marca już przez ZUS. Orientujecie się w jakim terminie wypłaca ZUS? Za drugi okres będzie w marcu czy dopiero w kwietniu?
Jeśli twój pracodawca zatrudnia pow. 20 pracowników to on wypłaca chorobowe i w takim samym terminie co pozostałym pracownikom ( odlicza to sobie potem od składek dla ZUS ) Ja w takiej pracuję i my zawsze wypłacamy wszystko jedną lista czy ktoś pracuję czy jest na chorobowymDziewczyny mam pytanie odnośnie wypłacania L4. Pierwsze zwolnienie od 2 stycznia do 31 będzie wypłacone przez pracodawcę. Kolejne od 1 lutego do 2 marca już przez ZUS. Orientujecie się w jakim terminie wypłaca ZUS? Za drugi okres będzie w marcu czy dopiero w kwietniu?
Jeśli twój pracodawca zatrudnia pow. 20 pracowników to on wypłaca chorobowe i w takim samym terminie co pozostałym pracownikom ( odlicza to sobie potem od składek dla ZUS ) Ja w takiej pracuję i my zawsze wypłacamy wszystko jedną lista czy ktoś pracuję czy jest na chorobowym
A w przypadku poniżej 20 osób?
Ja dziś po wizycie kontrolnej po tych bólach w niedzielę. Wszystko w porządku, Młody przybiera na wadze, odstawia fikolki - doktor się śmiał.
Najważniejsze, że szyjka nadal długa, zamknięta.
Powiedział tylko, że jak coś mocno boli w podbrzuszu, żeby zawsze do niego albo na IP, żeby kontrolować szyjkę.
Najważniejsze, że szyjka nadal długa, zamknięta.
Powiedział tylko, że jak coś mocno boli w podbrzuszu, żeby zawsze do niego albo na IP, żeby kontrolować szyjkę.
Tusinka123
Zaciekawiona BB
Jeśli wypłaca ZUS to koniecznie trzeba pilnować Ginekologa żeby przesłał Twoje L4 do ZUS a także pracodawcę żeby wysłał odpowiedni druk-juz nie pamiętam jak się ten druk nazywa ale Księgowa w firmie na pewno będzie wiedziała o co chodzi i od tego dnia kiedy druk będzie w Zusie,to Zus ma 30dni na wypłacenie chorobowego.Zazwyczaj czekają do ostatnich dni...przynajmniej ja tak mam.Proponuje Ci założyć sobie konto PUE ZUS będziesz miała podgląd pod swoje L4.PozdrawiamA w przypadku poniżej 20 osób?
Tusinka123
Zaciekawiona BB
Od 17 tygodnia mam 2,7 naszczeście póki co się nie skraca.Luteina dopochwowo 2x dziennie i Aspargin brałam 3razy dziennie a teraz mam przepisane 3x2tez takie ilości bierzecie?Ostatnio była 23mm ale u mnie to jest za krótka i leze
reklama
Ja mam luteina 2×1 od początku i magnez b6 forte do 4× 1, no i od wczoraj pessar i leżenie. Szyjka 27 mm w poniedziałek wyszła na usg.Od 17 tygodnia mam 2,7 naszczeście póki co się nie skraca.Luteina dopochwowo 2x dziennie i Aspargin brałam 3razy dziennie a teraz mam przepisane 3x2tez takie ilości bierzecie?
Ostatnia edycja:
Podziel się: