reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, mam jutro glukoze. Wiem, ze na czczo muszę być, a co z piciem? I z magnezem-mogę go wziąć przed badaniem?
wodę wręcz rano trzeba, w odwodninym organizmie żył ciężko namierzyć. magnezu chyba bym nie brała... może przesadzam ale czy to coś zmieni jak weźmiesz go 3h później?

reklama
Mnie kazali być zupełnie na czczo, bez wody nawet. Leki dopiero po badaniu. Widzę co laboratorium, to inne wytyczne 😜😂
Mnie najbardziej zszokowało że w niektórych pobierają z palca🤤 tzn ja bym bardzo chciała z palca bo panicznie boję się igieł a wbicie igły w żyłę (ba! Sama myśl o tym) powoduje u mnie pot na czole i mdłości a potem ucieczkę. Nie dało się ubłagać ani lekarza ani laboratorium...

Mnie najbardziej zszokowało że w niektórych pobierają z palca🤤 tzn ja bym bardzo chciała z palca bo panicznie boję się igieł a wbicie igły w żyłę (ba! Sama myśl o tym) powoduje u mnie pot na czole i mdłości a potem ucieczkę. Nie dało się ubłagać ani lekarza ani laboratorium...
Też miałam z palca. Ale też o 3 razy z żyły. ;) Z palca bolało bardziej!
Ja mam klucia od ponad roku co 1.5 tyg. A to wlewy były A to tarczyca do sprawdzenia A to ciągle morfologia. ;)przyzwyczaiłam się.
A z palca mi Pani pobierała aby sprawdzić czy może mi podać glukoze. Wyszlo 89 z palca. A z żyły na czczo 84. ;) także jakieś minimalne różnice są.
Trezba być zupełnie na czczo. ;) ja robiłamprzy okazji tsh morfologia o żelazo więc musiałam być. Nawet heparyny nie brałam rano. ;)

Też miałam z palca. Ale też o 3 razy z żyły. ;) Z palca bolało bardziej!
Ja mam klucia od ponad roku co 1.5 tyg. A to wlewy były A to tarczyca do sprawdzenia A to ciągle morfologia. ;)przyzwyczaiłam się.
A z palca mi Pani pobierała aby sprawdzić czy może mi podać glukoze. Wyszlo 89 z palca. A z żyły na czczo 84. ;) także jakieś minimalne różnice są.
Trezba być zupełnie na czczo. ;) ja robiłamprzy okazji tsh morfologia o żelazo więc musiałam być. Nawet heparyny nie brałam rano. ;)
Z fobią nie da się przyzwyczaić 😣 ja wszystko rozumiem i myślę logicznie aż do momentu kiedy założą stazę i wtedy uciekam. Panika. Bólu się nie boję, bić mogą ile wlezie, to bariera psychiczna. Coś jak "nie bój się tego tyci pajączka" przy arachnofobii- przecież ta osoba ma gdzueś w głowie zakodowane że pająk się na nią rzuci, zagryzie czy nie wiem co jeszcze i mimo że nie myśli tak serio to w panice krzyczy. Temat rzeka... dużo by mi ułatwił test z palca zamiast z żyły😏 drżę na myśl co jeśli wyjdzie cesarka... to niech mnie już od razu uśpią do czasu zdjęcia szwów bo inaczej oszaleję ze stresu...

A ja mam pytanie o badania połówkowe? Kiedy robiłyście? Mi lekarka kazala w styczniu, ale z powodów prywatnych będe robić dopiero teraz w lutym, wychodzi, że w 26tc. Lekarz nie będzie sie czepiał co tak późno?

Raczej robi się do 22 tygodnia bo czytałam, wtedy kości są jeszcze bardziej " przezroczyste" i nie zasłaniają narządów. I lepiej wszystko widać. Ale pewnie lepiej zrobić w 26 tc niż wcale ;)

Jak się czujecie ? Mnie się strasznie chce spać 😴. Mała dziś wstała o 7 , zawsze ok 9 wstaje. Ja sprzątam dom , bo w sobotę teściowie wpadają. Jutro planuje porządki w sypialni i dziecięcym.

reklama
A ja mam do Was takie pytanie jak rozmiarowo kupujecie ubranka 56-62 ? ☺ i więcej macie z długim czy z krótkim rekawkiem czy pół na pół

Do góry