reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A ja mam do Was takie pytanie jak rozmiarowo kupujecie ubranka 56-62 ? [emoji5] i więcej macie z długim czy z krótkim rekawkiem czy pół na pół
Ja zbieram używane. Ale patrze po rozmiarach 56 i 62, ewentualnie 0-3 (bo taka rozmiarówka też jest) i tak pół na pół z długim i z krotkim. Patrz, że termin na maj, a ciuszki na 3 miesiace wiec okres lata

reklama
Jak się czujecie ? Mnie się strasznie chce spać 😴. Mała dziś wstała o 7 , zawsze ok 9 wstaje. Ja sprzątam dom , bo w sobotę teściowie wpadają. Jutro planuje porządki w sypialni i dziecięcym.
A ja mam do Was takie pytanie jak rozmiarowo kupujecie ubranka 56-62 ? ☺ i więcej macie z długim czy z krótkim rekawkiem czy pół na pół
Ja mam sporo na 62 po córce. Mniej na 56. Przyznam ,że nie robiło mi to dużej różnicy . Ubranka w rozmiarze 62 dłużej nam posłużyły. Podwijalam je. A dzieciątko i tak leżało :)

Mam pół na pół z długim i krótkim. Po wrześniowej córce dobrze mi się wpasowały na wiosnę /lato :)

Z własnego doświadczenia wiem ,że nie ma.co szaleć z zakupami, bo zawsze sobie możesz dokupić jak będziesz wiedziała czego ci brak :)

Jak się czujecie ? Mnie się strasznie chce spać 😴. Mała dziś wstała o 7 , zawsze ok 9 wstaje. Ja sprzątam dom , bo w sobotę teściowie wpadają. Jutro planuje porządki w sypialni i dziecięcym.
Sennie dziś... Nie mogłam się totalnie z łóżka zebrać...

A ja mam do Was takie pytanie jak rozmiarowo kupujecie ubranka 56-62 ? ☺ i więcej macie z długim czy z krótkim rekawkiem czy pół na pół
Ja też zbieram używane, ccę być przygotowana ;) Lato pewnie znów będzie ciepłe, więc nastawiam się na takie pół na pół, no, może z przewagą lekką krótkic

Dzięki za podpowiedzi! Wypiłam rano pół szklanki wody, bo bym padła. Ja wypijam dziennie ponad 3l, jakbym się rano nie napiła to bym żywa nie dojechała :D Glukoza była całkiem spoko, taki sok winogronowy 300ml, trochę za słodki, ale bez przesady.

Szyjka znowu 37mm😂 i bez lejka😂 ja oszaleje przez lekarzy, ciągle wychodzi im co innego. A moje bóle w dole brzucha to pęcherz. Aż się zdziwiłam, bo bóle mam okropne, ale przy sikaniu nic nie boli. Zobaczymy co im wyjdzie w posiewie.

Co do ciuchów, ja kupuje od 50, bo starszak był drobnicą 2800g/48cm, więc teraz to już w ogóle nie spodziewam się gigantów :D I na pierwsze miesiące długie wszystko, a na lato tak pół na pół.

Raczej robi się do 22 tygodnia bo czytałam, wtedy kości są jeszcze bardziej " przezroczyste" i nie zasłaniają narządów. I lepiej wszystko widać. Ale pewnie lepiej zrobić w 26 tc niż wcale ;)

Może być później. Termin jest zalecany do 22tc ze wzgledow, ze jakby wyszło coś nie tak do tego terminu jest możliwa terminacja ciąży. I to głównie o to chodzi. Wiec spokojnie powinni wszystko dobrze zbadać tak jak na wcześniejszym terminie

Ja dziś tez sennie.. Może to przez pogodę... u nas śnieg pada i jest pochmurno...

Dzięki dziewczyny ja właśnie tak kupuję 56-62☺ kupuję też używane od innych Mam ☺ niestety na same nowe mnie nie stać ...choć ciekawa jestem jaki ten mój będzie duży 😁 ale to 26 lutego się dowiem ☺

Kurcze, dziewczyny... Trzeci dzień z rzędu mnie mdli... Wczoraj i przedwczoraj wieczorem wymiotowałam. Czy to normalne na etapie 25 t.c.?

reklama
Ja mam ciuszkow używanych sporo od znajomej 56-62, raczej wiekszosc to body z dlugim rekawem ale mysle ze taki będzie ok na maj. Mam też kilka rampersow na upały i jeszcze dokupie kilka par na 62.
Ja się czuje kiepsko, nie pasuje mi to nicnierobienie, ale boję się do następnej wizyty więcej ruszać. W przyszły piątek podpytam gina czy mogę coś robić. Mąż dzisiaj zrobił śniadanie, odkurzył, zawiózł syna do szkoły, zrobił obiad i pranie a ja mnie już przezywa "inkubator" :crazy:

Do góry