reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Uważacie ze dziewczyny za wcześnie kompletuje wyprawkę ? Narazie mam tylko same ubranka ale mówią mi ze to za wcześnie i wszystko może się zdarzyć ...
A ja właśnie z tej okazji że wszystko może się zdarzyć mam już większe rzeczy odkopane po córce, kupioną resztę, a nawet spakowaną torbę do szpitala dla mnie gdyby była nagła potrzeba. W pierwszej ciąży miałam ubranka po kuzynkach, planowałam kupować resztę po 30tygodniu a w 32 dostałam nakaz leżenia, najlepiej w szpitalu. Zwiałam z izby przyjęć, pojechaliśmy z mężem do hurtowni dla dzieci i kupiliśmy wszystko w pół godziny: wózek, łóżko, materac, pościel, ręczniki, pieluszki, smoczki, butelki, wyprawkę dla mnie, kosmetyki dla maluszka. Nie muszę mówić że słaba przyjemność z takich szybkich zakupów.. resztę ciąży leżałam plackiem

reklama
Ja mam już wyniki i wszystko ok. Cukrzycy nie mam :)

Ja tam w pierwszej ciąży kupowałam od samego początku. To duży wydatek jak dla mnie na raz , serio nie wyobrażam sobie latać po sklepach pod koniec ciąży , bo ludzie gadają ,że się nie powinno. ;) Mój brzuch nie daje mi już możliwości takiego ruchu jaki miałam jeszcze miesiąc temu ;)

Jeśli chodzi o wyprawkę to w sumie czekam, aż pozabieram od znajomych ubranka 🤣 dopiero wtedy będę wiedzieć czego mi brakuje ubrankowego. Muszę zacząć mocniej czytać o pieluchach, bo straszna mam ambicje spróbować wielorazowych.

Używała może któraś z Was, polecacie jakiejś konkretnej firmy?

Z rzeczy, które muszę kupić to właśnie pieluszki wielorazowe, tetrowe na pewno, ręcznik, kosmetyki, wanienka, laktator. Resztę w sumie mam (jeszcze nie w domu, ale trzymają znajomi dla mnie).

Ja mam już wyniki i wszystko ok. Cukrzycy nie mam :)

Ja tam w pierwszej ciąży kupowałam od samego początku. To duży wydatek jak dla mnie na raz , serio nie wyobrażam sobie latać po sklepach pod koniec ciąży , bo ludzie gadają ,że się nie powinno. ;) Mój brzuch nie daje mi już możliwości takiego ruchu jaki miałam jeszcze miesiąc temu ;)

Gratulacje!
A ja nie dałam rady... cytrynowa glukoza mi nawet smakowała, co z tego skoro po pół godziny pobiegłam do toalety... Nie wiem co z tym zrobić, jak powtórzę badanie to będzie dokładnie to samo :(

Jeśli chodzi o wyprawkę to w sumie czekam, aż pozabieram od znajomych ubranka 🤣 dopiero wtedy będę wiedzieć czego mi brakuje ubrankowego. Muszę zacząć mocniej czytać o pieluchach, bo straszna mam ambicje spróbować wielorazowych.

Używała może któraś z Was, polecacie jakiejś konkretnej firmy?

Z rzeczy, które muszę kupić to właśnie pieluszki wielorazowe, tetrowe na pewno, ręcznik, kosmetyki, wanienka, laktator. Resztę w sumie mam (jeszcze nie w domu, ale trzymają znajomi dla mnie).
Używałam wielorazowych ale ze starszakiem, to trochę inaczej, teraz chcę szybciej. Nie lubiłam kieszonek, aio są dla mnie mało ekonomiczne, otulacze mi pasowały najbardziej. Jeśli chodzi o firmę to grovia, szczególnie przez to że używałam z ruchliwym dzieckiem a ich otulacze mają napy żeby wpiąć wkłady i nic się nie przesuwa.
Pozwiedzaj grupy wielopielo na fb

Ja też się bałam kompletować wyprawkę, ale po 24 tyg dziecko ma już szanse przeżyć i to nawet niemałą, więc w ostatnią niedziele jak trafił mi się rabat do hm to hurtem kupiłam prawie wszystko i nawet udało mi się w tym tyg wylicytować śpiworki, nosidło itp. Wózek, łóżeczko i fotelik mam wybrane, więc to kwestia paru kliknięć, z tym czekam ze względu na gwarancje.

Ostatnia edycja:
Ja byłam dziś w ciucholandzie i kupiłam kilka fajnych ubranek dla młodszej w brzuszku i dla starszej w domu :) wydałam całe 12 zł. 2 body kopertowe w wisienki z hmu , 2 pajace jak nowe , jeden z nexta, koszula jeansowa z hmu ,.jeansy i jeszcze jakaś piżamka , getry i bluzka :) a dla.mnie torba i obrusek.

reklama
To ja mam termin na 8 maja według USG ;) I nie mam dosłownie nic 🙈 jedynie dwa worki ubranek po kuzynkach. Które trzeba przejrzeć. Może uda się załatwić łóżeczko. Chciałam kupić dostawke do łóżka.
Czekam w sumie trochę na szkole rodzenia. Tam mam nadzieję dostanę jakąś rozpiske. ;) A na szkole rodzenia przyjmują od 28 tc. ;) także jeszcze trochę. ;)
Chyba muszę się za wszystko wziąć.

Do góry