M
martie
Gość
Ja też właśnie się wybieram na krzywą cukrową. Trzymajcie kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wiem, ale wg mojej diabetolog robienie krzywej dwa razy w ciągu ciąży to stanowczo za dużo.Pierwsza miałam , bo wyszła mi za duża glukoza na początku ciąży. A ta w okresie między 2/3 trymestrem jest obowiązkowa . Cukrzyca może się pojawić w późniejszym etapie ciąży .
Lepiej napij się wtedy wody albo zjedz coś słodkiego, połóż się. Dzieci różnie są aktywne, różnie się układają. Mój jak się ułoży w stronę kręgosłupa, to też go słabo czuję. Ale zauważyłam, że jak wypije ok. 200-300 ml chlodnej wody to się mocniej uaktywniaDziewczyny tak czytam co piszecie i trochę się martwię gdyż na bardzo słabo odczuwam ruchy swojego małego i często masuje swój brzuch żeby to poruszyć czy to źle ?? To na jakiś negatywny wpływ
Mój brzuszek też jest mały wszyscy się dziwią że w ciąży jestem bo nic nie widać jutro zacznę 26 tydz to moja pierwsza ciąża nie wiem czym to jest właśnie spowodowane że po jednych kobietach widać mają już duże brzuszki a drugie małeCze dziewczyny, ja często dotykam brzucha i gadam do niego jak mały szaleje w brzuszku bo podobno dziecko słyszy co mówimy . Ale z tym częstym dotykaniem i głaskaniem nie słyszałam, u mnie po pojedynczych epizodach z twardnieniem na razie tfu tfu spokój.
Odpoczywajcie i będzie dobrze
Powodzenia na krzywych , ja zawsze lubiłam słodkie więc moze dlatego nie męczę się na tym badaniu, może troszkę przy ostatnich łykach.
@mouna87 mi też już moja diabetolog nie kazała robić drugi raz, teraz tylko dieta i badanie cukru do końca , słodkie w odstawkę
Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki?? U mnie nie za duży, chociaż na pewno większy niż u syna w tym czasie. U mnie jeszcze 4 miesiące do porodu to ma czas urosnąć
Bez przesady, dziecko urodzone w tym tygodniu ciąży już ma szansę na przeżycieUważacie ze dziewczyny za wcześnie kompletuje wyprawkę ? Narazie mam tylko same ubranka ale mówią mi ze to za wcześnie i wszystko może się zdarzyć ...