reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

To jak tak szybko rodzisz , że masz nie zdążyć 60km to tylko siłami natury trzeba rodzić godzina i po wszystkim, ja współczuję tym panią co ponad 10 godzin się mecza i konczy sie i tak cc :(
Mi na szczęście pierwszym razem tez szybko poszło 3 godzinki i po bolu.
Nie wiem czy szybko urodze :D Pierwszy poród tez trwał łącznie 3h ale moja koleżanka ostatnio w h urodziła... a druga cala noc się meczyła. Właśnie nie ma raczej reguły co o to chodzi..

reklama
Moja koleżanka w pierwszej ciąży miała jechać 100 km do szpitala. Po tym jak się zorientowała.,że rodzi miała 9 cm rozwarcia i nie mogła jechać już tam gdzie chciała ;)

Mój też.. 3 maja 🙈 a 2 maja mamy wesele u kuzyna 😂 termin wg OM mam na 23 maja, wg USG na 17... ale i tak mam stres :p
Tez mam termin na 23 z OM ale z usg na 19, a już po pierwszym porodzie który był 4 dni przed terminem mam napisane że śmiało mogę rodzić 16 maja i bądź tu człowieku mądry haha

Nie wiem czy szybko urodze :D Pierwszy poród tez trwał łącznie 3h ale moja koleżanka ostatnio w h urodziła... a druga cala noc się meczyła. Właśnie nie ma raczej reguły co o to chodzi..
Mi sie wydaje ze dużo geny maja tu znaczenie, moja mama szybko nas rodziła cala 3 , moja siostra to już w ogóle rekord o 20 dzwoniła że robi mężowi kanapki do pracy a o 22 ze szpitala ze syna urodzila haha prawie w windzie szpitalnej spodnie musieli jej rozcinac. Także ja się cieszę że dostalam się do pobliskiego szpitala 10 min autem bo nie wiem co to bedzie A u nas nie można rodzić gdzie się chce tylko trzeba się zapisać 3 szpitali i oni decydują do którego Cię przyjmą plus jest takie ze aspirujesz się do 15 tyg ciazy i oni juz maja twoje dane papiery nic nie trzeba wypełniać juz przy porodzie. Tyle że ja cierpliwie czekałam przy pierwszym mialam bóle od 5 rano u caly dzien przeczekalam w domu dopiero jak skończę byly co 6 minut pojechałam i to tylko dlatego że był wieczór i wiedziałam że męża nie bylo by szans obudzić o 2 nad ranem zeby się do szpitala zebrał na juz haha

Jak pomysłe,że moja mama czworo urodziła normalnie , w tym bliźniaki , a tylko ja z cesarki jestem , bo łożysko jej się odkleiło... My z siostrą obie miałyśmy CC , nie moglysmy urodzić .
Moje dziecko dopiero na drzemke poszło. Śniło mi się wczoraj ,że urodziłam wcześniaka w 36 TC , 3 kg 🤦🏻‍♀️. A dziś badanie krzywej cukrowej. 😁

Tak mam identycznie. Pierwszej ciąży praktycznie nie zauważyłam i zdziwiłam się jak dziewczyny ciagle narzekały, a ja do końca bylam bardzo aktywna .
Teraz od początku zle się czuje w pierwszej dopiero w 12 tyg się zorientowałam, że nie mam okresu i zrobilam test Bo nie miałam żadnych objawów. A tym razem praktycznie tydzien po stosunku, mega bol piersi, bóle głowy o tym jak było mi niedobrze nie wspomnę tyle że nie wymiotowalam. Dziękuję Bogu ze syn chodzi do przedszkola bo z moimi słabymi w ciazy bylyby non stop awantury o nic, ze zabawki zle leza, że nie chce wstać masakra. A za chwilę juz mam dobry humor. Teraz doszły nieprzespane noce , ból krzyża nie wiem dlaczego tak się dzieje moze to już wiek robi swoje ale jestem ledwo co po 30 takze nie wiem synka rodzilam 3 lata temu. A może dlatego , że dziewczynka i rzeczywiście daje mamie popalić. Az sie boje co będzie dalej bo to tak naprawdę dopiero początek brzuszek jeszcze ok , dziecko dopiero pol kg A gdzie rltubdonpolowy maja 🤦‍♀️

Właśnie a jak waga waszych dzieci ? Moja 520 gramów ważyła w 22+5 tc. Lekarka prawdopodobnie mówi , że będzie równie dorodna jak pierwsza córka , która miała 4150

reklama
Ja miałam maluskiego synka, donoszony, ja przytylam 20 kg , a on miał 2800 i 46 cm , a teraz ma 3 lata i 16 kg i 104 cm haha
A w tej ciazy ostanie usg w 22+2 487 g

Do góry