reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny naszly mnie dziś czarne myśli już 😥 nie czuje Wogole swojego maluszka cisza jest od paru dni 😥 to 24 tydz dziś się zaczął ..myślę już i najgorszym we wtorek idę na wizytę dopiero
A możę musisz się wygodnie położyć na wznak? położyć rękę i chwilę odczekać? :) czasem Maluszki się mniej ruszają, a czytałam , że przy 24 tc określa już swój rytm dobowy. Pomóc też może ciepła kąpiel, coś słodkiego. W jakich sytuacjach najwięcej czułaś dziecko?
Jeżeli coś Cię niepokoi i piszesz, że jest cisza od paru DNI, to czemu nie podjechałaś na IP? Może ruchy są delikatnniejsze, po prostu. Ale zawsze warto sprawdzić. Ja bym do wizyty nie czekała na pewno.
Jak masz możliwość to jedz teraz szybciuttko i sprawdz.

reklama
U mnie na szpitalu to od razu klada Cię nie ma czegoś takiego żeby podjechać na SOR i sprawdzić 😥 nie wiem nigdy nie czułam go intensywnie tylko bulgotanie delikatne

U mnie na szpitalu to od razu klada Cię nie ma czegoś takiego żeby podjechać na SOR i sprawdzić 😥 nie wiem nigdy nie czułam go intensywnie tylko bulgotanie delikatne
To co Ci szkodzi poleżeć kilka dni, uspokoisz się bo w domu takie gdybanie to tylko stres coraz większy. Ja bym została na oddziale ostatnim razem tam są przecież po to żeby pomóc jak coś nas niepokoi ;)

To już nie wiem, dla mnie brak ruchów to ważniejsze niż endokrynolog do którego i tak na cito powinni Cię przyjąć w ciąży w innym terminie. Ja jak nie czuję ruchów przez kilka godzin w ciągu dnia to zaraz lampka się pali, na wyrko , ręka na brzuch i wystarczy jedno kopnięcie a już jestem spokojniejsza. Kilka dni na pewno bym nie wytrzymała :no2:

Ja nie pochodzę z dużego miasta tylko małego więc i mnie na szpitalu terminy do endokrynologa są z kosmosu a muszę iść no wyniki kiepskie ... A chodzę niestety prywatnie no prędzej bym urodziła niż się dostała .... To moja pierwsza ciąża i ja jeszcze Kopniec nigdy nie poczułam jeszcze nigdy

Ja nie pochodzę z dużego miasta tylko małego więc i mnie na szpitalu terminy do endokrynologa są z kosmosu a muszę iść no wyniki kiepskie ... A chodzę niestety prywatnie no prędzej bym urodziła niż się dostała .... To moja pierwsza ciąża i ja jeszcze Kopniec nigdy nie poczułam jeszcze nigdy
To nie ma znaczenia. Jak byłam u rodziców na wsi i dostałam krwawienia to od razu pojechałam do większego miasta sprawdzić co się dzieje. To już zależy od Ciebie. Owszem większe miasto daje większe możliwość i. Ale teraz trzeba walczyć o swoje. Raczej jak Cię przyjemną na oddział i zostawia na obserwację to zrobia ci podstawowe badaniami powiesz że masz jutro wizytę u ednokrynologa o czy mogą Cię wypisać lub czy dadzą Ci leki.
(A tak na marginesie jakie ci wyszły wyniki z tarczyca) ? Wiem że ciężko się zebrać czasem na pogotowie. Bo jak się nie wie czy jechać to człowiek wymyśla sobie przeszkody. Sama wiem po sobie, wiele razy mnie dziewczyny z forum motywowaly aby jechać.
Nikt tutaj nie powie ci jak powinnaś czuć ruchy dziecka. Ale mnie od 18 tc pytają czy czuje ruchy bo to ważne. Jedna czuje lżej drugą mocniej.
Kiedy miałaś ostatnia wizytę?

Myślę, ze każda matka ucieszy się z takiej karty podarunkowej :)
Porady potrzebuję: dzisiaj przy okazji pobierania krwii przyjaciółka dała nam caaały karton ubranek po swoim półroczniaku. Chciałabym coś im za to dać, wiem że kasą nie grzeszą a dużo spędzają na swoje dzieci. Myślicie że lepiej voucher na kilka wejść do jakiejś kulkolandii czy kartę przedpłaconą do smyka? Wiem że dużo z tych ubranek jest ze smyka właśnie

reklama
Do góry