reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mam problem dlatego postanowiłam tu napisać jestem w 20 tyg ciąży ale nadal nie odczuwam ruchów dziecka boję się że coś jest nie tak 😞 23 grudnia byłam na usg serduszko bilo wszystko było ok czy to normalne że nie odczuwam ruchów dziecka ? Również jestem przeziębienia biorę antybiotyk czy to na wpływ na rozwój mojego dziecka ?
Ostatnio jak byłam na wizycie, to lekarz mówił, że mogą się pojawić pierwsze ruchy nawet koło 21 tygodnia. Kiedyś odczuwanie tych ruchów było bardzo ważne, bo nie było usg i mamy musialy wsluchiwac się w dziecko. Jeśli byłaś u lekarza i serduszko bije, dzidzia się rusza, to wszystko jest w porządku. :)

reklama
Witam się po świętach :)
24 tydzień czas start 🥰
Właśnie siedzę w poczekalni po 1 pobraniu krwi i wypiciu glukozy.. Młoda tak kopie po tym cukrze że cały brzuch mi skacze 😂
O 9 kolejne pobranie krwi.
A wizytuje 2.01 i nie mogę się doczekać
Jak tam się czujesz po glukozie? :)

Ja dziś mam polowkowe. Jakoś się denerwuję...

Wszystko ok :) właściwie bez zmian ale ja slodze herbatę i kawę 3 łyżeczkami cukru 😂 współczuję osobą które nie słodzą wcale a muszą to wypić 🤪
Trzymam kciuki nq pewno wszystko będzie ok 🥰
No to miałaś łatwiej. Ja robiłam w lutym chyba i myślałam, że umrę. Ale ja wcale nie słodzę. Na szczęście nie muszę powtarzać krzywej teraz w ciąży, bo cukrzycę mam już stwierdzoną i diabetolog dał mi "żelazny glejt", że nie ma sensu wykonywanie krzywej. Uff. :D

Ja dzisiaj lowow ciag dalszy, bo jeszcze dodatkowe -30%. Takze nie planowalam, a kupilam podwojny wozek (w sensie chcialam uzywamy, ale za taka cene to bym uzywke kupila a nie nowy dlatego wzielam)

Załączniki

• IMG_20191227_112841.jpg
    IMG_20191227_112841.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 145
Witam się po świętach :)
24 tydzień czas start 🥰
Właśnie siedzę w poczekalni po 1 pobraniu krwi i wypiciu glukozy.. Młoda tak kopie po tym cukrze że cały brzuch mi skacze 😂
O 9 kolejne pobranie krwi.
A wizytuje 2.01 i nie mogę się doczekać
Ja tez wizytę mam 2.01 i tez połówkowe ale u mnie zaczął się 19 tydzień i już jestem dzisiaj po glukozie. Była bardzo dobra i jakoś nie czułam po niej mdlosci. Tylko bardziej głodna byłam. Tylko że miałam jedno pierwsze pobranie i potem po 2 h. A nie które dziewczyny miały 3 razy pobierane

Ja tez wizytę mam 2.01 i tez połówkowe ale u mnie zaczął się 19 tydzień i już jestem dzisiaj po glukozie. Była bardzo dobra i jakoś nie czułam po niej mdlosci. Tylko bardziej głodna byłam. Tylko że miałam jedno pierwsze pobranie i potem po 2 h. A nie które dziewczyny miały 3 razy pobierane
Standardowo robi się w 0h i 2h, jednak przy ciąży dobrze jest zrobić w 1h, bo słodkie mamy mają zalecenia wg WHO mieć w ciągu 1h od rozpoczęcia posiłku mierzyć sobie cukier i to ten pomiar jest najważniejszy. Ja zawsze miałam krzywą 3-punktową.

Ja już po połówkowych. Wszystko w porządku, poza lekką niedomykalnością zastawki trójdzielnej. Mamy skierowanie na echo serduszka, ale lekarz mówi, że ponieważ nie widać żadnych innych nieprawidłowości i budowa serca jest prawidłowa, może się okazać, że niedomykalność zniknie jeszcze przed porodem.
Zobaczymy, co powie kardiolog.

Ważne, że wszystko jest na swoim miejscu, że nie ma żadnych uwidocznionych rozszczepień, wszystkie narządy są i pracują prawidłowo, łożysko się już ładnie podniosło i jest na tylnej ścianie (więc nie powinny już wrócić plamienia/krwawienia). Długie było to USG, ponad 25 minut, bo Młody strasznie fikał. Co doktor sobie ustawił głowicę, żeby zmierzyć przepływy, to ten fajt i jest inaczej :D

reklama
Do góry