reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Moj ma 2 prace teraz, wiec jak wychodzi na 6 tak wraca 19-20, a ja z trzema potworkami. Sama to bym dala rade 🙈 chociaz jego mi cholernie brakuje. No nic, jeszcze kilka dni i bedzie lzej. W koncu sobie odbijemy.
A ja ostatnio bylam na rozmowie w pracy, bo wlasnie mi sie jutro macierzynski konczy. Teraz wykorzystuja urlop i wracam do pracy 30 stycznia, ale tylko 3 dni po 5h. Mam nadzieje, ze do maja popracuje, a i tak nie wiem czy wyrobie na macierzynski kolejny. Tutaj nie jest tak kolorowo jak w Pl.
O mam to samo moj jak wychodzi o 7 tak wraca przed 20 , a mnie szlag trafia wszyscy w pracy i jedyną buzia jaka widzę jest mój syn i ma z godzinę dziennie bo ja o 21 ide usypiac dziecko i juz sama zasypiam. My z synem jedziemy do Pl juz w niedzielę bo nie będę tu kwitnąć , a w przedszkolu juz maja ferie świąteczne od poniedzialku ... mąż dojedzie za tydzień... Życie, ale byliśmy 10 lat sami zanim pojawił się nasz pierwszy syn takze mielismy czasu, a czasu tylko dla siebie teraz czas dla dzieci ;)

reklama
O mam to samo moj jak wychodzi o 7 tak wraca przed 20 , a mnie szlag trafia wszyscy w pracy i jedyną buzia jaka widzę jest mój syn i ma z godzinę dziennie bo ja o 21 ide usypiac dziecko i juz sama zasypiam. My z synem jedziemy do Pl juz w niedzielę bo nie będę tu kwitnąć , a w przedszkolu juz maja ferie świąteczne od poniedzialku ... mąż dojedzie za tydzień... Życie, ale byliśmy 10 lat sami zanim pojawił się nasz pierwszy syn takze mielismy czasu, a czasu tylko dla siebie teraz czas dla dzieci ;)
Ech... Tak to jest... Mój mąż natomiast pracuje prawie 600 km od nas i przyjeżdża tylko na weekendy. Od stycznia moze składać prośby o przeniesienie się bliżej. Mam nadzieje, ze się uda..

Dziewczyny czy Wy też jestescie takimi zmarzluchami? Mi jest non stop zimno od zawsze, ogólnie to mogłabym mieszkać w Afryce taka temperatura mi odpowiada. Teraz jak mam wyjść na dwór to na sama myśl mnie trzepie od zawsze tak mialam. Dzisiaj jak szłam po małego 5 stopni na plusi, a ja naubierana w czapce , kurtka jak na Sybir i dalej zimno. W domu ciagle wojna z mężem bo on by mógł w lodówce mieszkać , ciągle wietrzy i mowi ze mam się ubrać, A ja ogrzewanie na ful i mowie , że rownie dobrze on może w majtkach biegac jak mu ciepło... juz mnie to tak denerwuje , jakbym krążenia nie miała. Wrrr

W poprzedniej ciąży tak miałam, w tej też chłodno mi bywało ale teraz właśnie w drugą stronę.... :)

Ojjj ale jak to czasami ciężko jest znosić to wszystko :)

Wiem, ale nie mamy powodów do zalamywania się, nawet w te gorsze dni, najważniejsze, że mamy zdrowe dzieciatka [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Witajcie dziewczyny jak wam minął dzień mi jakoś zleciał ale złamał zakaz odnośnie nie jedzenie nic słodkiego miałam taka ochotę na naleśniki ze dzisiaj się skusiłam. W restauracji gdzie byłam dzisiaj z koleżanką po zamówiony posiłku dostaliśmy w gratisie naleśniki nie mogłam się oprzeć i zjadłam.
Taka byłam szczęśliwa mam nadzieję że mojej dziewczynce nic nie będzie odrazu pisze że nie mam cukrzycy tylko lekarz chyba kazał odstawić bo niedługo czeka mnie ta glukoza z piciem.
Teraz już odpoczywam. Choinkę mam w planach zakupić w sobote ale żywa z korzeniami i napewno jodła kaukaska. Prezenty muszę przyszykowac pod choinkę no i dom skrzatami ozdobić.

Na pewno nic się nie stanie :*
I za mną dziś naleśniki chodza...... :D

Tak tak - dwuletnie dzieło mojego męża :)

Jestem zachwychona, przepiękna. [emoji7]

Hej. Ja już po wizycie, wszystko ok. Maluch rośnie , fika koziołki i potwierdziło się że chlopczyk. Kolejna za miesiąc.

Super :)

Ja już 3 USG z rzędu próbuje poznać płeć;) ale Bejbik nie chętny do pokazania ;) kolejna szansa w przyszły piątek. [emoji173] mam nadzieję że na święta zrobi nam niespodziankę.

Ps. Gdzie kupujecie leginsy ciążowe? Kupiłam już w netto (za duze) w sklepie online też za duże i jeszcze nogawki do pół łydki. A niby wszystko wymierzone było. Cieplejsze zwykle leginsy kupiłam w h&m ale okazały się za małe i jeszcze przeswitujace....ehhhhh

Trzymam kciuki żeby wstydzioszek w końcu się pokazał ;)
Super w Lidlu były, ja kupiłam M, są za duże ciutke na normalne M, ale ultra wygodne :) i dużo miejsca na brzuszek.
Moze na sklepie on line jeszcze można zamówić? :)

Witam :) ja powoli wracam do żywych po grypie żołądkowej

Super w Lidlu były
też mam z lidla i z hm - z lidla lepsze mega wygodne !

I za mną dziś naleśniki chodza...... :D
a ja od wczoraj na wodzie i kleiku ryżowym :(

ja jestem zmarzluch, nawet na wakacjach w 40 st musiałam się przykrywać w nocy
a teraz nawet mąż się dziwi ze chodzę porozbierana i się odkrywam - cały czas jest mi ciepło

Miałyście takie usg 3D gdzie pokazuje twarzyczkę lekarz ? ja mam takie cudne zdjęcie 😻
mąż mówi ze usta i nos po mnie 😂

Ostatnia edycja:
Witam :) ja powoli wracam do żywych po grypie żołądkowej

też mam z lidla i z hm - z lidla lepsze mega wygodne !

a ja od wczoraj na wodzie i kleiku ryżowym :(

ja jestem zmarzluch, nawet na wakacjach w 40 st musiałam się przykrywać w nocy
a teraz nawet mąż się dziwi ze chodzę porozbierana i się odkrywam - cały czas jest mi ciepło

Miałyście takie usg 3D gdzie pokazuje twarzyczkę lekarz ? ja mam takie cudne zdjęcie [emoji76]
mąż mówi ze usta i nos po mnie [emoji23]

Biedna, tule mocno :*
Częste ostatnio te grypy żołądkowe....

Ja nie miałam usg 3d, myślałam bliżej 30 tc zrobić, ale mój Mąż się upiera, że nie chce takiego zdjęcia, chce córeczkę, zobaczyć po raz pierwszy tak wiecie.... Face to face [emoji23]
Moze się boi, że będzie podobna do niego? [emoji23]

My też nie zdecydowaliśmy się na usg 3d. Najlepsze widoki będą jak przyjdzie na świat. Wystarczy takie usg a zamiast wydawać na 3d lepiej kupić coś dziecku.

My mamy z pierwszej ciąży zdj 3d i filmik z odglosem bicia serca.
Teraz się umówiłam na 4D i też będę miała filmik ja jestem osobą bardzo sentymentalną i takie rzeczy sa dla mnie bezcenne, nie bede w ciąży 10 razy więc chce mieć coś takiego na pamiątkę i sama chcialabym miec swoje zdjecia z brzuszka mamy. I czy ja wiem czy to taki wielki koszt , prowadzę ciaze na kasę chorych , a na 4d umówiłam się prywatnie to będzie normalne dokładne badanie ginekologiczne i usg do tego zdj, płytka DVD place za to 200 zl w porównaniu do tych wszystkich rzeczy które musimy kupić taka wizyta lekarska jak na jeden raz w trakcie całej ciąży nie jest jakims wielkim kosztem, a ile radości.

takie zdjęcie z usg jest standardem na prenatalnych gdzie chodzę 😁
piękna pamiątka :)
Super, u tego lekarza co ja tobie prenatalne niestety nie trzeba dopłacić 100 euro gdzie samo badanie kosztowało 180 euro makabra , ale to niby najlepszy profesor od prenatalnych wiec jestem w stanie przymknąć na to oko i w Pl zrobic dodatkowe badanie :)

reklama
Do góry