reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja już 3 USG z rzędu próbuje poznać płeć;) ale Bejbik nie chętny do pokazania ;) kolejna szansa w przyszły piątek. ❤ mam nadzieję że na święta zrobi nam niespodziankę.

Ps. Gdzie kupujecie leginsy ciążowe? Kupiłam już w netto (za duze) w sklepie online też za duże i jeszcze nogawki do pół łydki. A niby wszystko wymierzone było. Cieplejsze zwykle leginsy kupiłam w h&m ale okazały się za małe i jeszcze przeswitujace....ehhhhh
Kupiłam na allegro, najwyklejsze za 19,99 nawet spoko, długie, ocieplane i bardzo elastyczne, więc nie prześwitują. mogę podesłac linka .
Te z Lidla tez mam tylko one trochę cienkie jak na ta pogodę, chodzę w nich w domu. Z Lidla mam dżinsy są ok.

Ja 3 D chyba nie będę robić , na następnej wizycie poproszę o zdjęcie bo ostatnie mam z prenatalnych a chciałam przy Wigilli bratu na skypie pokazać , on z rodziną za granicą i jeszcze nie wiedzą że nasza rodzinka się powiększy w maju 😃😉

reklama
Super, u tego lekarza co ja tobie prenatalne niestety nie trzeba dopłacić 100 euro gdzie samo badanie kosztowało 180 euro makabra , ale to niby najlepszy profesor od prenatalnych wiec jestem w stanie przymknąć na to oko i w Pl zrobic dodatkowe badanie :)
To widzę, że moja od prenatalnych jakoś mega się ceni. Powiedzieli mi 450 euro, chyba że to przez bliźnięta? W każdym razie mój zwykly gin na tyle mnie wkurzył, że wracam do starej lekarki, a ona daje skierowania na kase, więc mam nadzieję, że i tym razem mi da, bo 450 euro to już gruba przesada.

Moim zdaniem to trochę niesprawiedliwe, mamy bliźniaków i tak już maja 2x więcej wydatków, a lekarz jeszcze na tym zarabia mimo , że usg jest jedno. Krew na pappa tez z jednej ręki pobierana , a nie w dwóch... :D

Moim zdaniem to trochę niesprawiedliwe, mamy bliźniaków i tak już maja 2x więcej wydatków, a lekarz jeszcze na tym zarabia mimo , że usg jest jedno. Krew na pappa tez z jednej ręki pobierana , a nie w dwóch... :D
Ale przecież pomierzyć musi dzieci osobno. Czyli wykonuje dwa razy więcej pomiarów i trwa to też dwa razy dłużej. To i prawie dwa razy więcej kasy chce. Wg mnie to logiczne... To że robi to w trakcie jednego USG przecież nie oznacza, że jednego dzieciaka pomierzy gratis? [emoji849]

Ale przecież pomierzyć musi dzieci osobno. Czyli wykonuje dwa razy więcej pomiarów i trwa to też dwa razy dłużej. To i prawie dwa razy więcej kasy chce. Wg mnie to logiczne... To że robi to w trakcie jednego USG przecież nie oznacza, że jednego dzieciaka pomierzy gratis? [emoji849]
Sądzę, że ciąża bliźniacza czy wieloracza jest tak wyjątkowa i zadarza się o wiele rzadziej, że w tym wypadku lekarze powinni to robić jak piszesz gratis i brac tyle ile za pojedynczą wizytę.

Sądzę, że ciąża bliźniacza czy wieloracza jest tak wyjątkowa i zadarza się o wiele rzadziej, że w tym wypadku lekarze powinni to robić jak piszesz gratis i brac tyle ile za pojedynczą wizytę.
Dla lekarza to większa odpowiedzialność bo to jednak ciąża podwyższonego ryzyka. Nie mówię że 2x wyższa cena bo 2maluchy jest rozsądna, mimo wszystko pacjentka jest 1 ale też nie uważam że powinna być ta sama cena usługi skoro przebadać trzeba na usg 2ludzkue istnienia i poyrzeba na to więcej czasu

reklama
Placze ze szczescia! Po trzech chlopakach doczekalam sie dziewczynki ❤️

Załączniki

• IMG_20191214_100157.jpg
    IMG_20191214_100157.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 202
  • IMG_20191214_100220.jpg
    IMG_20191214_100220.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 208
Do góry