reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Trzymam kciuki żeby wszytko było ok ❤
Dziewczyny... Farbujecie włosy podczas ciąży? Czy używacie jakichś specjalnych farb?
Farbowałam w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru bo wtedy nsjwiększe ryzyko mija. Dopiero raz maliwałam w tej ciąży, w poprzedniej ze 3max bo staram się przetrzymać trochę dłużej. Używam farby olia, jakiś odcień blondu więc niestety z rozjaśnyaczem chociaż w sumie nie wiadomo co jest gorsze

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z pochmurnej Lubelszczyzny. U nas dzisiaj pogoda barowa aż z domu się nie chce wyjść 😞 Ale trzeba było wyjść z psem na spacer, mąż syna do szkoły zawiózł a ja zaraz do pracy.

Co do farbowania to ja też w I trymestrze farbowałam bo mam już sporo siwych włosów a w pracy trzeba jakoś wyglądać ale farbą bez amoniaku. W ciąży z synem zresztą też farbowałam a wtedy były zwykłe farby .

Ja wczoraj podglądnęłam sobie groszka bo zaliczyłam mały upadek na cztery litery na schodach i spanikowana pojechałam do mojego lekarza do szpitala ale wszystko ok serducho jak dzwon, łożysko w porządku, kręcił się jak mała żmijka i machał łapkami 😍 Wizyta dopiero 23.12. a ja się uspokoiłam .
Miłego dnia i ładniejszej pogody !😉

Cześć dziewczyny, witam się z pochmurnej Lubelszczyzny. U nas dzisiaj pogoda barowa aż z domu się nie chce wyjść [emoji20] Ale trzeba było wyjść z psem na spacer, mąż syna do szkoły zawiózł a ja zaraz do pracy.

Co do farbowania to ja też w I trymestrze farbowałam bo mam już sporo siwych włosów a w pracy trzeba jakoś wyglądać ale farbą bez amoniaku. W ciąży z synem zresztą też farbowałam a wtedy były zwykłe farby .

Ja wczoraj podglądnęłam sobie groszka bo zaliczyłam mały upadek na cztery litery na schodach i spanikowana pojechałam do mojego lekarza do szpitala ale wszystko ok serducho jak dzwon, łożysko w porządku, kręcił się jak mała żmijka i machał łapkami [emoji7] Wizyta dopiero 23.12. a ja się uspokoiłam .
Miłego dnia i ładniejszej pogody ![emoji6]

Cześć [emoji4]
Ja też jestem z lubelskiego, a Ty dokładnie skąd?
Dobrze, że maluchem wszystko ok i jest cały i zdrowy, a Ty pojechałaś sprawdzić i przynajmniej jesteś teraz spokojna.

Mialan robione usg w 13 tygodniu i nie podawał mi wagi teraz kolejne będzie w 18 tygodniu więc może mi powie już wagę. Jeszcze prawie 9 dni do wizyty to moja najdłuższa przerwa między usg ale myślę pozytywnie.
@Rumuneska co tam u ciebie słychać?

U mnie o wiele lepiej ale nadal niespokojnie :) :) z OM dzis 17+3 i nareszcie mdlosci odpuscily! Od kilku dni na szczescie nie moge juz narzekac. Sily wrocily:)
Na ostatniej wizycie liczylam na poznanie plci, tak zeby na swieta wiedziec... ale lekarka mowi ze absolutnie - tak dzidzia odwrocona ze nic nie widac no i nie udalo sie jej szturchaniem obudzić... odpowiedziałam tylko "szkoda, mielismy nadzieję że mały sie ujawni na święta (bo od początku czuje że chłopak)" i dokładnie w tym momencie FIK jakby nas slyszał i pokazał co ma między nóżkami:))) lekarka mowi "no jakby nas slyszal, chlopak ale tak na 80%" na co nasz maluszek znowu fik i juz pokazal tak na 99%:):) Połówkowe mamy 30.12 wiec mam nadzieje ze na Nowy Rok same dobre wiesci nas czekaja:) Kazde usg rozpoczynamy z drzeniem rąk bo cholernie się boje zobaczyc najgorszego... Bylabym pewnie o wiele spokojniejsza gdybym czula ruchy, ale cierpliwie czekam...

U mnie o wiele lepiej ale nadal niespokojnie :) :) z OM dzis 17+3 i nareszcie mdlosci odpuscily! Od kilku dni na szczescie nie moge juz narzekac. Sily wrocily:)
Na ostatniej wizycie liczylam na poznanie plci, tak zeby na swieta wiedziec... ale lekarka mowi ze absolutnie - tak dzidzia odwrocona ze nic nie widac no i nie udalo sie jej szturchaniem obudzić... odpowiedziałam tylko "szkoda, mielismy nadzieję że mały sie ujawni na święta (bo od początku czuje że chłopak)" i dokładnie w tym momencie FIK jakby nas slyszał i pokazał co ma między nóżkami:))) lekarka mowi "no jakby nas slyszal, chlopak ale tak na 80%" na co nasz maluszek znowu fik i juz pokazal tak na 99%:):) Połówkowe mamy 30.12 wiec mam nadzieje ze na Nowy Rok same dobre wiesci nas czekaja:) Kazde usg rozpoczynamy z drzeniem rąk bo cholernie się boje zobaczyc najgorszego... Bylabym pewnie o wiele spokojniejsza gdybym czula ruchy, ale cierpliwie czekam...
To ciekawe czy na majowkach chłopaki czy dziewczyny górą ?? :confused:

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z pochmurnej Lubelszczyzny. U nas dzisiaj pogoda barowa aż z domu się nie chce wyjść [emoji20] Ale trzeba było wyjść z psem na spacer, mąż syna do szkoły zawiózł a ja zaraz do pracy.

Ja wczoraj podglądnęłam sobie groszka bo zaliczyłam mały upadek na cztery litery na schodach i spanikowana pojechałam do mojego lekarza do szpitala ale wszystko ok serducho jak dzwon, łożysko w porządku, kręcił się jak mała żmijka i machał łapkami [emoji7] Wizyta dopiero 23.12. a ja się uspokoiłam .
Miłego dnia i ładniejszej pogody ![emoji6]

Cześć [emoji4]
Ja też jestem z lubelskiego, a Ty dokładnie skąd?
Dobrze, że maluchem wszystko ok i jest cały i zdrowy, a Ty pojechałaś sprawdzić i przynajmniej jesteś teraz spokojna.

i ja z lubelskiego [emoji173][emoji173][emoji173] okolice Biłgoraja :)

@Bisia25 @Anipul Oj to laski Wy daleko ode mnie, ja po drugiej stronie województwa [emoji85] Ja z Białej Podlaskiej.

O prosze, to i ja się podpinam z Lubelszczyzny, Lublin się wita [emoji6]

Kochana, gratuluję w takim razie synka!!! :)
Najgorsze już za wami ;*

Do góry