reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

IMG_20191204_143141.jpg

@nnat. U mnie też 20ty :) zdj z teraz 😁

reklama
Melduję się i ja , maialam dzisiaj gości z Polski ale tylko na kilka godzin, śniadanie , obiad i do domu :( pocieszam się że za 2 tyg my jedziemy.
Mlody zasmarkany poszedl dziś do przedszkola tylko na zdj świąteczne i do domu. Jutro mam wizytę usg i znow muszę to zabrać ja nie wiem skąd on wie kiedy chorować, żeby na wizyty z rodzeństwem isc :D
Zobaczymy czy płec się potwierdzi i czy wszystko dobrze bo bardzo mi się dluzyl ten miesiąc od ostatniej wizyty. Gdybym czuła regularnie ruchy było by spokojniej chyba sobie zprezentuje ten detektor na święta. Niektóre mamy już w 20 tygodniu nibu tylko miesiąc roznicy A tak naprawdę to przepaść dla dzidziusia w środku.

Pytanie do dziewczyn, które są w pierwszej ciąży.
Jak wasze brzuchy? Coś widać? [emoji848]
U mnie widać brzusio, dziś 19t4d 😍 jutro wizyta u ginekologa. Już mam tyle rzeczy upatrzonych w sklepach, że czekam tylko na potwierdzenie płci dzieciątka i lecę na zakupy zaraz po świętach, kiedy się rozpoczną wyprzedaże 😊

Ja niestety 19. tydzień zaczynam, a ruchów nadal nie ma :(
Spokojnie za za piwrwszym razem cos tam poczulam w 16 tc pozniej dluuuugo dlugo nic regularnie od 20 , a brzuch wyszedł udziec okolo 25 tc z dnia na dzień i to wieeeelki. Teraz znow w 15 tc cos tam czulam i teraz znów długa cisza, a brzuszek juz się pokazał:)

Dziewczyny jaka macie hemoglobine w ciazy? ja od ponad miesiąca przyjmuje żelazo i mam 11,8...
Ostatnio miałam 13,5 , jakiś miesiąc temu czyli mieszczę się w widełkach. Za to cukier 97 i dieta , ciastek na święta nie pojem 😰😩
Ja już brzuchol mam ale to moja trzecia ciąża, z synem to w piątym miesiącu nie było widać.

reklama
Odebrałam wyniki morfologii i mocz w normie.
macie zlecane krew i mocz co wizytę ? czyli co miesiąc?
ja miałam na razie krew tylko raz - wszystkie te badania i mocz 2 razy

Ja niestety 19. tydzień zaczynam, a ruchów nadal nie ma :(
za tydzień pewnie poczujesz , wszystko będzie oki :)
to są bardzo delikatne puknięcia itd ale myślę, że to TO

Do góry