reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Oo super a pamietasz od kiedy bolaly Cie te pachwiny??i czy rowniez promienie byly na ple y dolem??mi juz 4 dzien pobolewanie
3 tygodnie temu byłam na wizycie i wtedy rozmawiałam o tym z lekarką, pachwiny ciągnęły mnie już wcześniej i również się tym martwiłam 😉Teraz też często zdarzają mi się dni że bolą pachwiny i PLECY! Plecy strasznie, ciężko nieraz się podnieść 😅 trzyma kilka dni i puszcza, potem zaczyna boleć co innego 😅

reklama
Dzień dobry, witam się z kawka. :)

Zaraz lecę na zakupy, trzeba jakiś obiad zrobić.

Wizytuje ktoś dzisiaj?
Ja wczoraj wlazłam na krzesło bo musiałam wyjąć aromaktiv z szafki i jajnik pociągnął dość mocno... Jeszcze ponad 2 tygodnie do wizyty, wolno mi leci ten miesiąc między wizytamin[emoji848]

Ja miałam dziś wizytę z rana. Denerwowałam się, bo mnie znowu nic w podbrzuszu nie boli, nie ciągnie,ale lekarz mnie uspokoił. Niestety chodzę na NFZ i nie ma tam w gabinecie usg

Czytam co piszecie i chyba jestem z tych nielicznych, bo ja w ogóle nie miałam wymiotów w pierwszym trymestrze, ani teraz w drugim. Czasem mnie mdli, zwłaszcza jak poczuje zapach surowego mięsa 😲 ale nie kończy się to wizytą w łazience. Za to od początku ciąży muszę sobie zrobić minimum godziną drzemke w środku dnia, bo inaczej źle funkcjonuje. To moja pierwsza ciąża i nie zapeszając znoszę ją dobrze :)

Ja miałam dziś wizytę z rana. Denerwowałam się, bo mnie znowu nic w podbrzuszu nie boli, nie ciągnie,ale lekarz mnie uspokoił. Niestety chodzę na NFZ i nie ma tam w gabinecie usg
Ale rozumiem, że wszystko jest ok ? Jeśli nie boli to tylko się cieszyć, może akurat ten objaw Cię omija ;) ja na przykład ani razu w ciąży nie wymiotowałam!

Czytam co piszecie i chyba jestem ztych nielicznych, bo ja w ogonie miałam wymiotów w pierwszym trymestrze, ani teraz w drugim. Czasem mnie mdli, zwłaszcza jak poczuje zapach surowego mięsa 😲 ale nie kończy się to wizytą w łazience. Za to od początku ciąży muszę sobie zrobić minimum godziną drzemke w środku dnia, bo inaczej źle funkcjonuje. To moja pierwsza ciąża i nie zapeszając znoszę ją dobrze :)
To bardzo podobnie jak ja :D zero wymiotów i ciągłe zmęczenie. W drugim trymestrze zmęczenie przeszło ale może to kwestia leków na tarczycę, które w końcu są odpowiednio dobrane

Zazdroszczę braku wymiotów, u mnie cały pierwszy trymestr to praktycznie całodzienne nudności + czasem wymioty, a teraz mimo 16 tyg "na szczęście" już tylko rano raz wymiotuję. Odbiera mi to siły na cały poranek 👎 W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, kompletnie nic i myślałam, że w kolejnej również tak będzie. I do tego zmęczenie, muszę zrobić przynajmniej jedną drzemkę w ciągu dnia. Czekam na ten napływ energii, o którym wszędzie tak piszą, że się pojawia w drugim trymestrze :D

3 tygodnie temu byłam na wizycie i wtedy rozmawiałam o tym z lekarką, pachwiny ciągnęły mnie już wcześniej i również się tym martwiłam 😉Teraz też często zdarzają mi się dni że bolą pachwiny i PLECY! Plecy strasznie, ciężko nieraz się podnieść 😅 trzyma kilka dni i puszcza, potem zaczyna boleć co innego 😅
Ojej ale mnie uspokoiłas dziękuję Ci bardzo

Ale rozumiem, że wszystko jest ok ? Jeśli nie boli to tylko się cieszyć, może akurat ten objaw Cię omija ;) ja na przykład ani razu w ciąży nie wymiotowałam!

No widzisz..ja za to wymiotuje na potęgę. Może to głupie, ale czytałam o tych bólach i rozciąganiu macicy i byłabym spokojniejsza jakby coś tam pobolewalo i ciągnęło. Głupia jestem,wiem :D

No widzisz..ja za to wymiotuje na potęgę. Może to głupie, ale czytałam o tych bólach i rozciąganiu macicy i byłabym spokojniejsza jakby coś tam pobolewalo i ciągnęło. Głupia jestem,wiem :D
Oj naprawde bys nie chciala to nic przyjemnego martwisz sie tylko czy tak ma byc bo cos zakluje cos rwie cos uciska to dziwne uczucie i ten kto tego nie czuje naprawdę powinien sie cieszyc..ja innych objawow tez nie mialam ani nudnosci ani wymiotow wiec chociaż te wiezadla niech rwa ..musi byc sprawiedliwość

reklama
Oj naprawde bys nie chciala to nic przyjemnego martwisz sie tylko czy tak ma byc bo cos zakluje cos rwie cos uciska to dziwne uczucie i ten kto tego nie czuje naprawdę powinien sie cieszyc..ja innych objawow tez nie mialam ani nudnosci ani wymiotow wiec chociaż te wiezadla niech rwa ..musi byc sprawiedliwość

Nie dogodzi nam-tak złe tak niedobrze :D

Do góry