Hej. Też mam taką samą sytuację, byłam w 6 tyg. na pierwszym USG, był sam pęcherzyk. Pani doktor stwierdziła, że ciąża może być po prostu młodsza, stąd brak serduszka, mam do lekarza w ten czwartek - 2 tyg. po poprzedniej wizycie - już powinno być coś widać. Głowa do góry! Też nachodzą mnie różne myśli ale staram się myśleć pozytywnie!Melduje się.
Termin według OM mam 16.05.2020
Ale nie widać jeszcze serduszka
20.09 usg widoczny pęcherzyk 13mm z ciałkiem żółtym 3mm bez zarodka. I określił wiek ciąży na 6t 1d. Echa serca nie uwidoczniono.
Lekarz kazał przyjść za tydzień ale kazał liczyc się że mogę poronić.
Nastepnego dnia zrobiłam beta hcg - 47435,50. Czekam na wynik bety z dzisiejszego poranka by zobaczyć jak rośnie.
Poza tym tsh 2,893 (górna norma lab 2,32).
Dostałam od gin 1*Acard. 3*Duphaston.
Nie krwawie nie plamie. Typowo ciążowe objawy.
reklama
Ja mam wizytę dopiero w czwartek. Według OM to 4 tc+ 3. Nie wiem po co w takim razie tak wcześnie kazał mi się pojawić w gabinecie skoro może to być za wcześnie. Pewnie mnie nastraszy i tyle. Bez sensu. Mam strasznie wisielczy nastrój dziś.
AtomicTOY
Fanka BB :)
Super, że trafił Ci się fajny lekarz. Bo z tym to różnie bywa [emoji28]No to ja po pierwszej wizycie mam się stawić za 2 tygodnie na ponowne badanie. Na razie wygląda ok ale dopiero za 2 tygodnie jeśli wszystko będzie jak należy będziemy zakładać kartę ciąży, robić wszystkie badania Mam na 9 października wizytę
Fajny lekarz mi się trafił. Bałam się bo ja mam swojego jednego, jedynego kochanego ginekologa ale daleko. Nie dam rady tam tak często jeździć (co innego raz na 6 miesięcy a co innego co miesiąc). Poczytałam opinię i fajny człowiek - rzeczowy i konkretny. Spodobało mi się, że się z niczym nie spieszy tylko powtarzamy dopiero za 2 tygodnie
Pęcherzyk 7mm, w środku coś widział. Zobaczymy
To razem bedziemy czekać do 9 października, bo też mam wtedy druga wizyte. Lekarz założy kartę ciąży i wyliczy termin porodu. [emoji4]
AtomicTOY
Daj znać po wizycie. Nie martw się! Trzymam kciuki, bedzie dobrze! [emoji8]Dzisiaj ja mam wizyte na 17:50. Troche sie stresuje![emoji33]
Ja 4+1 i mam wizytę dopiero za 3 tygodnie pierwsza :OJa mam wizytę dopiero w czwartek. Według OM to 4 tc+ 3. Nie wiem po co w takim razie tak wcześnie kazał mi się pojawić w gabinecie skoro może to być za wcześnie. Pewnie mnie nastraszy i tyle. Bez sensu. Mam strasznie wisielczy nastrój dziś.
Jaska.JDM
Cześć!mam identyczny widok w Preglife. 7+0.
Hej. Też mam taką samą sytuację, byłam w 6 tyg. na pierwszym USG, był sam pęcherzyk. Pani doktor stwierdziła, że ciąża może być po prostu młodsza, stąd brak serduszka, mam do lekarza w ten czwartek - 2 tyg. po poprzedniej wizycie - już powinno być coś widać. Głowa do góry! Też nachodzą mnie różne myśli ale staram się myśleć pozytywnie!
Też w ten czwartek będę wiedziała więcej.
Powodzenia [emoji8]Dzisiaj ja mam wizyte na 17:50. Troche sie stresuje![emoji33]
reklama
Sloth
Aktywna w BB
Super, że trafił Ci się fajny lekarz. Bo z tym to różnie bywa [emoji28]
To razem bedziemy czekać do 9 października, bo też mam wtedy druga wizyte. Lekarz założy kartę ciąży i wyliczy termin porodu. [emoji4]
Czytałam dużo opinii, trochę zaryzykowałam. Stwierdziłam, że jak będzie traumatycznie to trudno będę chodzić prywatnie do takich najbardziej polecanych. A było naprawdę ok.
Troszkę pospieszyłam z pierwszą wizytą bo z OM jest 5+3 dopiero, jeszcze niewiele widać. Ale chciałam potwierdzić czy na pewno to ciąża czy może jakoś fałszywie pozytywny wynik.
Podobno jest widoczny zarodek, podobno delikatnie coś tam możliwa akcja serca (ale mówił, że tak słabe, że jeszcze sobie nic za to nie da uciąć ale że na tym etapie to normalne). No nic, trzeba czekać.
Więc czekajmy do 9 października
Podziel się: